Test: Antec P110 Luce

Kabinetter d.  16. maj. 2018, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 11419 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 758,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design 

Vi lægger ud med et billede fra producenten og så lækkert tager dette nye Antec P110 LUCE sig ud skråt fra siden. Minimalistisk og rent design må man virkelig sige om det. 

På venstre side finder vi en hærdet glasplade som passer perfekt på siden af kabinettet. Den holdes på plads af 4 fingerskruer med et gult A påtrykt for Antec. De er godt ruflede hvor man skal dreje skruerne så det giver et rigtigt godt greb. 

Her ses glasruden alene og den har hele vejen rundt en sort kant, den har også en anelse toning i glasset men det er ikke meget. 

Indenfor finder vi et ret rent layout kun brudt af holderne til harddiske, blæsere og holderen til ledningerne til hardwaren. På siden af afdækningen til PSU'en ses et Antec logo i hvid plast og herigennem kommer der hvidt LED LYS ud når PCen er tændt. 

Her ses holderen til grafikkortet. Den kan justeres både ud og ind samt op og ned på ledningsholderen. Begge dele er fremstillet i plastik med metal fingerskruer. 

Her ses drevholderne til 3,5" harddiske og der kan også installeres 2,5" drev hvis man flytter gummityllerne til andre huller. Man monterer drevene med bunden opad. 

De 2 drevholdere indenfor kan afmonteres så man kan montere drevene. De holdes på plads af de 4 låsetappe som man skyder holderen nedover og skruer fingerskruen i til sidst. 

Her har jeg monteret en 3,5" HDD og en SSD på den plade som sidder på den højre side bag bundkortet. Jeg brugte de medfølgende skruer. Alle drev holderne er fremstillet i metal. 

På den højre side af kabinettet ses blot en sort sideplade. Den holdes som glasruden fast med de samme 4 fingerskruer med A i gul skrift. 

Nå pladen er fjernet ses også et ret rent layout til montering af diverse ledninger. PSU og en holder til endnu flere drev er fysisk adskilt fra den øvrige hardware af en bukket stålplade. Boksen som er sat fast på bagsiden af PSU afdækningen er stedet hvor LED lyset til Antec logoet på siden af PSU afdækningen lyser ud. 

Der sidder en 2,5" unit som Antec kalder det og det er her man monterer sine 2,5" SSD'er eller harddiske og der er plads til 2 stk. Ligesom drev holderne ovenpå PSU afdækningen på den anden side sidder denne 2,5" holder fast ved at være skubbet ned over 4 låsetappe i siderne og holdt fast af en enkelt fingerskrue midt på i toppen. 

Her ses drevholderen til endnu flere drev. De sidder fast på den mere traditionelle måde ved at man trykker de runde rør i holderen ind mod midten og trækker udad. Apropos rørene jeg omtaler så er det selvfølgelig låsepladerne til drev holderne som er fint afrundet og fremstillet i metal, så her er ikke noget plastik der knækker hen ad vejen. 

Pladsen til PSU'en er fint stor og der er rigeligt plads til store PSU eller modulære PSU'er. Der er monteret et stykke gummi i hver side af hvor PSU'en skal hvile og det vil også begrænse eventuelle resonanser fra systemet.
 


 

Alle ledninger til RGB styringen er trukket så det er bare at nyde LED lyset når man starter PC'en. Her ses printet til selve styringen. Det er solidt monteret med hele 4 skruer. Styringen er helt sin egen for kabinettet, der kan dog tilsluttes en RGB LED Stribe da der er en forlænger ledning til det. 

Her kan man se hvordan kabinettets mange ledninger er samlet og lagt ned i et par plastikbøjler som man åbner ved at hive let i dem lægge ledninger ind og så lukker de sig selv nogenlunde bagefter. 

På bagsiden ser Antec kabinettet en anelse anderledes ud end flertallet, da der faktisk er et par ekstra PCIe dækplader i højre side midt på til montering af et grafikkort vertikalt så det kan nydes gennem glasruden. Det er dog ekstra udstyr man skal ud og tilkøbe og man mister drev pladserne ovenpå PSU afdækningen, hvis man vil bruge den mulighed. Derudover har vi fra oven det velkendte store hul til I/O skjoldet og ved siden af er blæseren til udluftning monteret i aflange huller så den kan justeres op og ned efter behov. Helt til venstre i toppen er der et hul hvorigennem man kan trække HDMI ledningen til grafikkortet for at få VR tilslutning på fronten. På midten har kabinettet sine 8 PCIe metal afdækningsplader, så der er store muligheder for flere grafikkort. Nederst ses hullet til montering af PSU. 

Så kom vi frem til fronten af kabinettet som er ret stilfuld med en 0,8 mm aluminiumsplade der dækker hele fronten. 

Her er frontpladen afmonteret og man kan let komme til det store frontfilteret som er fremstillet i plastik, der er et lille håndtag til at tage fat i både foroven og forneden så man kan hive det af. På billedet til højre ses filteret vendt på ryggen og man ser tydeligt de 6 magneter der holder det på plads. Bagved kan man se at fronten har plads til yderligere 2 120/140mm blæsere eller en 360 mm radiator. Foroven kan man se det mat hvide plastikdæksel som RGB LED LYSET kommer ud af. 

Frontpladen er fremstillet i plastik og foroven er der et gennemsigtigt plastdæksel som passer over plastdækslet til LED lyset i overkanten af kabinettet. Man kan her se at der er skåret et Antec logo i frontens plastik og aluminiums plade. Den gennemsigtige plade er dog støbt så det flugter med ydersiden af fronten og ikke fremstår som et krater ned i fronten. 

Selve fronten holdes på plads af 5 kraftige rustfri metallåse som heller ikke går i stykker hen ad vejen. Her kan man også se at blæserne suger luft gennem en masse aflange huller i begge sider af hele fronten. 

Ovenpå kabinettet finder man styrepanelet som følger på næste billede og derudover finder man et filter som er fremstillet i plastik, rammen har et sekskantmønster og igen er der brugt 4 magneter til at fastholde det på toppen. Heroppe kan der monteres blæsere eller radiatorer som man nu har lyst, en 280mm radiator er der helt sikkert plads til. 

Fra venstre er det først startknappen, som er en klikkontakt og knappen har en kant i hvid gennemsigtig plastik som der kommer RGB LED lys ud af når PC'en kører. Ved siden af finder man en knap mærket LED og det er med den man styrer de 7 RGB farver med og hvordan skal blinke. På midten sidder audiostikkene og derefter et par USB 3.0 stik. Til sidst er der et HDMI stik til VR folket så de har et stik på fronten at tilslutte udstyret til. 

Så nåede vi atter bunden og hernede endnu et plastik filter der dækker hele bunden. Igen ses sekskantmønsteret på både filterrammen og selve kabinettets bund. Filteret styres i enderne af et par furer i fødderne og der er et par stop vinkler på midten af filteret når det skal på plads efter en rensning. Man trækker simpelthen i filterrammen på midten for at få det ud. 

Her ses så fødderne på kabinettet som er lidt store da de samtidig skal holde bundfilteret på plads. De er fremstillet i plastik og med nogle gummiindlæg som beskytter overfladen man placerer kabinettet på.
 

Jeg installere hardware på næste side.