Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 359,00
Produkt udlånt af: LIFX
DK distributør: n/a

Test

Første tests med manuel styring af lyset, var en rigtig positiv oplevelse, lyset reagerer meget hurtigt (hurtigere end IKEAs løsning) og der er mange muligheder for at vælge den rette nuance. Særligt kunne jeg godt lide effekterne (som nok skal finde anvendelse til halloween), og funktionen med løbende farveskift som kan give en fin baggrundsbelysning med lidt spil i.  

Jeg må dog sige, at jeg havde lidt startvanskeligheder med automatisering af lyset, da de ikke umiddelbart så ud til at tage effekt. Det viste sig dog, at man skal planlægge en smule ud i fremtiden, så pærerne har en chance for at synkronisere op mod skyen. Interfacet er umiddelbart rimelig intuitivt, dog skal man holde tungen lige i munden for at holde til styr på de ting man kan sætte op. Særligt med flere pærer kunne de mere avancerede pærer komme til sin ret, da hyggehjørnet så kan få sin belysning, køkkenet en anden, og sofagruppen en tredje.

Jeg kan ikke lade være med at være lidt imponeret, af de muligheder der er, hvis man virkelig vil det. LIFX integrerer ikke kun med smart-systemer som IOS homekit og Google Assistant, men også med Logitechs Harmony produkter og via IFTTT har man nærmest uanede muligheder for integrationer. Jeg har af gode grunde ikke testet dem alle, men via Google Assistant fik jeg aktiveret stemmestyring. Man skal lige forbi Google Assistant for at sætte det op, men herefter kunne jeg f.eks. slukke alt lys, eller skrue op og ned for individuelle pærer - selvfølgelig med de obligatoriske fejl i stemmegenkendelsen nu og da. 

Lys

Lysstyrken svarer med sine 800 lumens til en standard 60 watt glødepære, så den maksimale lysstyrke bør alt andet lige være nok for de fleste. Jeg har nedenfor taget en række billeder, der viser pærens lys, både hvidt lys med forskellig farvetemperatur og andre farver. 
 

  


LIFX mini kan justeres i farvetemperatur fra 2500 (til venstre) til 9000 kelvin (til højre). Det er et ganske pænt spænd, og særligt på de kolde farver (høj kelvin) kan pæren komme rigtig højt op. Fidusen ved at kunne justere farvetemperaturen er, at man kan tilpasse den til brugen. De kolde nuancer er for eksempel bedre til arbejdslys, mens de varme toner kan give en mere hyggelig stemning.  
 

  


Der er som nævnt rige muligheder for at vælge mellem alverdens farver og nuancer. Farvelyset er rigtig flot, og selv om mini-udgaven ikke er helt lige så kraftig som den originale, lyser den godt op til at give stemning i et rum. Som det måske kan fornemmes på billederne ovenfor, lyser en enkelt pære fint op, og der skal faktisk ikke mere til for at ændre markant på hele belysningen i rummet.