Test: DALI KATCH Bluetooth højtaler

Lyd d.  04. maj. 2018, skrevet af morra19 3 Kommentarer.  Vist: 16776 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: 
Oversættelse: morra19

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2899,00
Produkt udlånt af: hifiklubben
DK distributør: hifiklubben

Test af DALI Katch

 

Opstart

Installation af enheden er let, og foregår uden problemer, og så snart enheden er parret med en mobiltelefon, computer eller andet, så genkender DALI Katch hurtigt den enhed hver gang den tændes, og musikafspilningen starter hurtigt herefter. 

 

 

 

Lyd på!

 

 

Testen er foregået med Tidals app via en iPhone koblet på via BT. Musikken strømmer igennem, og Nephews nye Amsterdam flyder ud af højtaleren. Man må erkende at DALI har gjort deres hjemmearbejde, den spiller virkelig godt den lille sag her. Den er utrolig velopløst for sådan en lille størrelse. Musikken glider over i en gammel klassiker fra Nirvana - Unplugged in New York albummet, og det er virkeligt her den lille sag kommer til sin ret, de rå guitarnoter står stærkt. 

Der skiftes lidt genre til Lorde: Green Light, og derfra til Vance Joy: Mess is Mine. Til slut løber Benal af med Nu Her. 

DALI Katch er blevet sammenlignet med en BEOPLAY A1 højtaler, som er en noget mindre og billigere størrelse, men de er begge trådløse Bluetooth højtalere i det bedre segment, så en sammenligning er reel. BEOPLAY er lidt dybere og varm i tonen, men opløsningen og den fine formidling som DALI leverer er i sin egen klasse.

Jeg savner dybden, men hvad kan man forvente af en afspiller i denne størrelse? Jeg havde forventet lidt mere, men så har DALI så lavet denne indbyggede EQ knap, som ændrer tonebilledet til en mere varm nuance, men på bekostning af de fine detaljer. Begge indstillinger lyder godt, men skribenten er klart mest til normal presettet, hvor det så føles som om der mangler lidt dybde. Det er selvfølgelig klart mest udtalt på bastunge sange som eksempelvis Benal: Nu Her, men omvendt skinner den lille DALI KATCH bare stærkt igennem på Vance Joy: Mess is Mine, og på Nirvana numrene.

Det er åbenbart ikke muligt at få både i pose og sæk, selvom det havde været rart. 

Dette skal dog ikke ændre på at det er en virkelig fin og detaljeret lyd som DALI KATCH fremstår med, og i sammenspillet mod B&Os mindste afspiller er der ikke stor konkurrence. 

 

Mobilitet

Det skal siges med det samme, at testen hovedsageligt er foregået hjemme i skribentens stue, men der har kun været tilsluttet strøm for at lade op, og det går hurtigt. På 2 timer har du ladet DALI KATCH op til afspilning i imponerende 24 timer - og det er ikke helt ved siden af, den holder virkelig strøm længe. Samtidig er den mobil via den udtrækkelige "læder" håndtag.  

 

Double the fun

Er man så heldig at være i besiddelse af to af disse enheder kan man parre dem, og få dem til at spille i stereo. Dette fik vi dog aldrig til at virke, selv efter utallige forsøg. Det skal være usagt om det var skribentens evner der kom lidt til kort, eller om det måske bare er en smule bøvlet. Omvendt findes der alternativer i prisklassen lige under 6.000 kr. som har noget mere råstyrke og pondus, så vil nok heller ikke umiddelbart anbefale dette produkt til sådan en opstilling, da et helt almindeligt stereoanlæg gør det noget bedre. 

 

yupper
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-05-2018 20:25:24
Svar/Indlæg:
1321/10
ja, synd at de ikke har understøttelse for enten Spotify, Deezer og Napster som mange af deres konkurrenter har.


morra19
 
Moderator
Tilføjet:
11-05-2018 19:39:01
Svar/Indlæg:
2669/468
#1 Hvad tænker du med understøttelse, du afspiller lyden fra din håndholdte enhed, og via BT kan den jo spille fra Spotify mv.?


crankyrabbit
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-05-2018 19:53:43
Svar/Indlæg:
7710/225
#2
Har også "lidt" svært ved at se hvad problemet er for #1....
Min fon og tablet understøtter alle de nævnte streamings services og min ILoud modtager og afspiller det gerne.... :yes: 😛 🤣