Test: Mass Effect: Andromeda

HT Exclusive d.  28. april. 2018, skrevet af freak_master 19 Kommentarer.  Vist: 14327 gange.

Korrekturlæser: The Boss
Billed behandling: freak_master
Oversættelse: The Boss

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 169,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Gameplay

Selve gameplayet har BioWare fået gjort en hel del ud af. Man har beholdt meget af seriens gameplay, og har især adopteret en hel del fra Mass Effect 3. Spillet er af typen tredje persons shooter, hvor man ser sig selv i tredje person, men kan stadig sigte og zoom som var det første person. Seriens første og anden udgave gik meget ud på blot at gemme sig og hoppe frem når fjenden ikke skød længere, hvilket ikke gav ret meget dynamik i spillet, og kampe blev hurtigt kedeligt og det samme hele vejen igennem. I Mass Effect 3 fik gameplayet en stor overhaling, med mulighed for nemmere at løbe rundt og hoppe over forhindringer.
Mass Effect Andromeda har forbedret det der allerede var godt. For første gang i hele serien kan man nu hoppe uden en egentlig grund, og med en jump pack er det nemt at komme omkring. Denne pack giver også mulighed for hurtigt at hoppe til siden og undvige. Dette giver en meget større dynamik i kampe, og hver kamp er nu blevet unik da man også bruger miljøet en del mere end tidligere.
Sværhedsgraden kan justeres utrolig meget. Jeg spiller på normal da jeg ikke søger en udfordring i kamp med spillet, men synes bedre om at se på den flotte grafik og den gode historie. Jeg er mildest talt elendig til shooter spil, specielt fordi de ikke siger mig ret meget, og jeg kan stadig nemt gennemføre spillet med min sværhedsgrad. Der bør altså være plads til alle her.

 

Udforskning er også en kæmpe del af spillet. De forskellige planeter man kommer til har et område der kan udforskes, og det kan tage over 20 minutter at komme fra den ene ende til den anden, afhængig af planeten. De planeter man kan lande på er så vidt jeg har set kun dem der spiller en rolle i historien, men de kan udforskes i flere timer. Uheldigvis bliver denne udforskning ret hurtig kedelig. Det er spændende i starten af spillet hvor man lige er kommet til en ny galakse, men et mønster tegner sig hurtigt. Alle væsner man møder vil bare have hjælp til et eller andet, og man føler hele tiden at man spiller lidt på tid. I selve historien får man hele tiden at vide at det hele haster og at man skal skynde sig, hvorfor man virkelig ikke føler at der er tid til at udforske, og som tidligere nævnt bliver det hurtigt blot nogle små hjælpe missioner der ikke giver dig en stor fordel i spillet alligevel. Nogle få væsner har en god historie og kan hjælpe med forståelsen, men der er desværre alt for langt imellem dette, og den egentlige hjælp i sidste ende betyder egentlig ikke det store.

 

Udforskning sker ikke kun på planet niveau selvfølgelig. Alt kan udforskes men som nævnt tidligere er det faktisk ikke ret mange planeter man kan lande på. Denne udforskning er noget jeg synes var spændende, men præcis som planetær udforskning, så falder udforskning i galaksen også lidt igennem. Den bliver hurtig kedelig og ensformet. Man finder små ting der hjælper en meget lidt, og der skal meget til før man føler man faktisk har fået noget ud af udforskningen. Derudover er udforskningen også utrolig langsom. At flyve fra en planet til en anden tager alt for lang tid. Det er flot og spændende at se i starten, men efter 10 timers gameplay bliver det hurtigt gammelt. At flyve fra en planet til en anden tager nemt 20 til 30 sekunder, og skal der flyves til et andet solsystem skal man også se animationer for det, der selvfølgelig ikke kan skippes, selv efter at have set dem 1000 gange. Det er faktisk så slemt jeg jeg så mig selv springe over missioner som mange vil se som halv vigtige, simpelthen bare fordi jeg ikke gad vente på alle de animationer der vil komme.

 

Grafikken ser utrolig flot ud det meste af tiden. Der er dog små fejl som, for mig, kan ødelægge oplevelsen i et par minutter. Ting som en arm der går igennem en bygning, eller en fod der ser ud til at stå på en sten, men gør egentlig ikke. Disse ting er småting i forhold til hvad spillet kan leverer, især når man kører rundt i sin Nomad på planeter for at udforske, dette ser utrolig flot ud, og jeg har taget mig selv i flere gange blot at holde og nyde udsigten. Som de fleste andre spil skal man dog passe på med at komme for tæt på, for så opdager man at det slet ikke er perfekt, som de små fejl jeg nævnte. Jeg kan godt forstå at sådan noget kan være utrolig svært at lave, men et spil der absolut klarede sig fantastisk var Tomb Raider. Jeg så ikke et strå hår falder igennem hendes bue og pil igennem hele spillet, det er noget jeg virkelig sætter pris på.
Tilbage til Mass Effect: Andromeda. Det klarer sig godt med få uperfekte ting der sikkert ikke ødelægger noget for de fleste, og den udsigt der kan findes på nogle planeter er utrolig flotte.

 

Dine holdkammerater følger dig overalt, dog maksimum to ad gangen. Disse er styret af en AI (Artificial Intelligence, Kunstig intelligens) der ikke er af de bedste. Jeg så ofte mine holdkammerater blot gå to skridt frem og tilbage det samme sted, selv efter jeg sendte dem til at skyde en modstander. De hjælper dig i kamp, men det er minimalt da det tager dem alt for lang tid at blive færdige med en fjende og angribe den næste. Med muligheden for at hoppe rundt skal AI'en selvfølgelig også kunne hoppe efter dig, og det klarer den faktisk ganske glimrende. Der er nogle få stedet i spillet hvor man skal klatre på små platforme og skrænter, og her kan AI'en følge rigtig godt med, men kommer der en fjende mister de hurtigt overblikket og falder ned, men kommer hurtigt tilbage igen.

Rumsterestangen
 
Overclocker
Tilføjet:
28-04-2018 10:49:16
Svar/Indlæg:
136/0
Jeg læste testen, og tænkte så på hvor meget tid jeg selv har brugt i mass effect 1-3, men har glemt alt om at få fat på andromeda, som så har været ude et års tid nu. 😲

Jeg sad i forvejen og tænkte, at jeg trængte til et nyt spil med lidt dybde, og faldt så over testen her. Jeg fandt det fluks til 119 kr, og er nu ved at downloade det. 😀

Så jeg takker for testen, det har reddet mig en masse potentiel underholdning her i fridagene 😀


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Rumsterestangen d. 28-04-2018 10:50:14.


gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
28-04-2018 11:07:17
Svar/Indlæg:
5582/459
God test og med mass effect andromeda er det rigtig godt at i har ventet så lang tid , for det var MEGET buggy i starten :) , ser rigtig lækkert ud nu :)


The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
28-04-2018 12:13:38
Svar/Indlæg:
4715/1688
#Hvad synes i om måden vi har testet det på, nu hvor vi også kigger på "game engine" og load tider?

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af The Boss d. 28-04-2018 12:16:16.


gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
28-04-2018 12:21:27
Svar/Indlæg:
5582/459
3# syntes det er fedt nok , og få game engine ind over , for et er ikke rigtig med i andre test


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
28-04-2018 13:17:36
Svar/Indlæg:
6314/475
#1
Fedt at kunne inspirere nogen! 😀

#2
Ja der var utrolig mange ting i starten da det udkom, men det er vi efterhånden vant til fra EA's side 😛


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
28-04-2018 13:19:03
Svar/Indlæg:
6314/475
Hvis nogen har kommentarer vil jeg altså rigtig gerne have dem!

Hvad var godt, hvad var dårligt?

Skal afsnittene være i en anden rækkefølge?

Er man ligeglad med FPS test, kan man få disse andre stedet?

Hvad var vigtigst at få med?

Hvad manglede der?

Og hvis man har spillet spillet, var der så noget jeg ikke fik med, som du synes var en stor del af spillet?

EDIT:
Jeg har opdateret artiklen med load tider.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af freak_master d. 28-04-2018 13:38:32.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-04-2018 16:14:14
Svar/Indlæg:
5563/1198
Mange spiller med hørebøffer, men jeg sværger stadig til mit 5.1 setup. Dog er det ikke alle spil der udnytter 5.1 godt nok, så hvis der er mulighed for det, så gerne et afsnit om lyden i det testede spil. Måske ikke ligefrem en speciel 5.1 anmeldelse, men måske bare mere generelt lydkvalitets indtrykket.

Rigtig godt med engine-info'en samt load-tider.


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
28-04-2018 17:34:02
Svar/Indlæg:
6314/475

Mange spiller med hørebøffer, men jeg sværger stadig til mit 5.1 setup. Dog er det ikke alle spil der udnytter 5.1 godt nok, så hvis der er mulighed for det, så gerne et afsnit om lyden i det testede spil. Måske ikke ligefrem en speciel 5.1 anmeldelse, men måske bare mere generelt lydkvalitets indtrykket.

Rigtig godt med engine-info'en samt load-tider.

Burgurne skrev d. 28-04-2018 16:14:14


Tusind tak for forslaget! At have lyden med er selvfølgelig også en del af oplevelsen som helhed. Jeg sidder selv med Z-5500 fra Logitech og sværger stadig til det fremfor hørebøffer, så der kan jeg helt sikkert følge dig.

Lyd er tilføjet til synopsen 🙂


gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
28-04-2018 18:27:08
Svar/Indlæg:
5582/459
1 ting jeg tænkte på , var måske samligning mellem flere grafikkort , eller måske et low end og high end , her taler jeg f.eks 960 vs. 1080gtx , så folk kan se hvor spil bar spilet er selv med små gpu :)


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
28-04-2018 23:19:57
Svar/Indlæg:
6314/475

1 ting jeg tænkte på , var måske samligning mellem flere grafikkort , eller måske et low end og high end , her taler jeg f.eks 960 vs. 1080gtx , så folk kan se hvor spil bar spilet er selv med små gpu :)

gandalf18 skrev d. 28-04-2018 18:27:08


Det er faktisk hele pointed med "Ydelse" afsnittet. Som jeg skriver så er 1060 og 1050Ti de mest populære grafikkort lige nu (Steam Hardware Survey) så at rive spillet rundt på en 1080Ti maskine med i9 7900X overclocket vil give den fulde oplevelse, og man kan skrive artiklen ud fra det.

Så kan man bruge ydelses afsnittet til at smide lidt sammenligning ind med 1060 eller 1050Ti og finde ud af hvor mange detaljer man kan smide på før spillet begynder at hakke.

Det vil være for stort et arbejde at teste med 10 forskellige grafikkort. Det er grafikkort vi ikke har og kan tage dage med kedelig repetitive tests.


gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
28-04-2018 23:29:34
Svar/Indlæg:
5582/459
10# så 1060 er det mindste kort du kan spille spillet med ? , :)


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
28-04-2018 23:50:34
Svar/Indlæg:
6314/475

10# så 1060 er det mindste kort du kan spille spillet med ? , :)

gandalf18 skrev d. 28-04-2018 23:29:34


Så absolut ikke. Men som jeg skriver så er der alt for meget arbejde i at teste mange grafikkort, og disse kort er de mest populære (over 13% af alle steam brugere).


gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
29-04-2018 00:13:01
Svar/Indlæg:
5582/459
12# det er også smart vis man husker og opdatere det hen af vejen :) , men bliver det nævnt i artiklen det med Steam survey? , kunne være rart og vide så folk ved hvorfor det er lige det kort der bliver testet :) men fed test , :)


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
29-04-2018 00:31:01
Svar/Indlæg:
6314/475

12# det er også smart vis man husker og opdatere det hen af vejen :) , men bliver det nævnt i artiklen det med Steam survey? , kunne være rart og vide så folk ved hvorfor det er lige det kort der bliver testet :) men fed test , :)

gandalf18 skrev d. 29-04-2018 00:13:01


Selvfølgelig vil vi da opdaterer hen ad vejen. Når en ny generation grafikkort udkommer vil vi altid overveje om det skal erstatte det gamle.

Jeg vil sørge for at steam's survey bliver en del af fremtidige tests, skriver det på synopsen 🙂


gandalf18
 
Ny Skribent
Tilføjet:
29-04-2018 02:54:29
Svar/Indlæg:
5582/459
14# , for det er faktisk en smart måde og teste grafikkort , min første tanke var at teste et kort fra hver ende af spektret , men og tjekket det mest populære kort via steams milliarder brugere må jeg indrømme er en bedre ide :)


Gazivodo
 
Overclocker
Tilføjet:
05-05-2018 01:59:59
Svar/Indlæg:
182/4
Sikken en GPU-snak. Hva' me' lidt CPU?

A pro pro Mass Effect: Andromeda kører fint med f.eks en Phenom9850 og GTX 970!


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
05-05-2018 15:55:47
Svar/Indlæg:
6314/475

Sikken en GPU-snak. Hva' me' lidt CPU?

A pro pro Mass Effect: Andromeda kører fint med f.eks en Phenom9850 og GTX 970!

Gazivodo skrev d. 05-05-2018 01:59:59


Hvad mener du med snak om CPU? Hvad ville du gerne have set?


bavvl
 
Enthusiast
Tilføjet:
06-05-2018 20:35:00
Svar/Indlæg:
27/11
Etteren var najs, toeren "okay".. men det har været noget bras siden da


Gazivodo
 
Overclocker
Tilføjet:
26-08-2018 03:37:14
Svar/Indlæg:
182/4

Sikken en GPU-snak. Hva' me' lidt CPU?

A pro pro Mass Effect: Andromeda kører fint med f.eks en Phenom9850 og GTX 970!

Gazivodo skrev d. 05-05-2018 01:59:59


Hvad mener du med snak om CPU? Hvad ville du gerne have set?
Skrev freak_master d. 05-05-2018 15:55:47
Intet! glemte rent, at dette er et 'first-mover' fora mm.