Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 359,00
Produkt udlånt af: LIFX
DK distributør: n/a

Test - app

Den medfølgende app giver mange muligheder for at kontrollere lyset, både ved "manuelt" at justere lyset, men også ved at planlægge hvordan lyset efter definerede regler skal opføre sig. 
 

  


På forsiden af appen, mødes man aller øverst af en oversigt over de tilknyttede pærer, hvor man ved at klikke på hver enkelt kan slukke eller tænde, samt justere farverne ved at klikke på pærens navn. Man kan også gøre dette for alle pærer på en gang, eller for grupper af pærer, som man selv definerer. Man har endvidere mulighed for at definere scener, hvor man gemmer den aktuelle lys-indstilling af alle pærer, således at man lettere kan vende tilbage til lige netop den indstilling. 

Under schedules kan man sørge for at lyset automatisk slukker, tænder eller skifter farve, på forskellige tidspunkter af dagen.  
 

  
 

Scenerne kan defineres for udvalgte eller alle pærer, og kan både aktiveres manuelt, eller sågar så snart lyset detekterer at man er kommet hjem, ud fra positionen af ens smartphone. Schedules kan planlægges for hver enkelt ugedag og defineres efter et tidspunkt, eller solens op/nedgang. Man kan bestemme både hvad der skal ske(tænd/sluk), hvor skarpt lyset skal være, farve og om lyset skal fade ind over en periode. Sidstnævnte kan bruges som en slags vækkeur, således at lyset gradvist tændes, perioden kan sættes fra et sekund og op til en time. 
 

    


Der er to menuer til justering af farverne, en med det fulde farvespektrum, og en med hvidt lys hvor justeringen ligger i farvetemperaturen. Begge er opbygget som hjul, det hvide lys justeres i 16 pre-definerede intervaller mellem 2500 og 9000 Kelvin i temperatur, mens farvehjulet har nærmest uendeligt mange muligheder for at vælge nuancer. Farvenuancerne kan endvidere gemmes i en farvepalette, så man hurtigt kan finde tilbage til dem igen.  
 

  


Hvis man vil have lidt hjælp til at sætte den rette stemning, har LIFX pre-definerede en række "stemninger", som hver svarer til en række farver. Ved tryk på den givne stemning, skifter farven på de tilsluttede pærer til en ny farve inden for samme tema. Under effects kan man blandt andet opsætte lyset til skifte mellem farverne, blinke i takt til musik, flimre som en flamme eller give en lidt uhyggelig effekt hvor også går op og ned i lysstyrke. Jeg kan levende forestille mig, at den uhyggelige effekt vil gøre lykke til en halloween fest, mens jeg selv har været glad for pastel-effekten som skifter mellem forskellige rolige farver.   
 

  


En sidste effekt jeg vil nævne, er "Day & Dusk", som går ud på, at lyset styrer sig selv hen over dagen og justerer på lysstyrke og farvetemperatur. Den virker lidt ligesom schedules, sat op på en lidt anden måde og med lidt færre muligheder. Man kan opdele dagen i op til fire dele, morgen-dag-aften-nat, og definere hvordan lyset skal være - dog desværre kun inden for det hvide spektrum. En anden ting som gør denne feature mindre brugbar, er det faktum, at man kun kan definere hvilke ugedage funktionen skal være aktiv, men ikke forskellige indstillinger for forskellige ugedage.