Test: Ultimate Ears Megaboom

Lyd d.  21. juni. 2018, skrevet af neemos 3 Kommentarer.  Vist: 15677 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1119,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

TestSå er vi kommet til det lidt sjovere, nemlig selve testen af UE MEGABOOM. Testen er foregået ved at jeg har brugt MEGABOOM'en som min primære musik afspiller i hjemmet. Jeg har testet den både med spotify og med musik der har ligget på både telefon og mp3 afspiller. Jeg har haft højtaleren med rundt dagligt, for at se hvordan den har klaret at "få lidt hverdags tæsk" så at sige.


Musik

Jeg er imponeret, imponeret over at UE kan få så meget lyd ud af så lille en sag som MEGABOOM er. Jeg hører selv alt slags musik som afhænger meget af dagen og hvad jeg skal, det kan stå på alt fra klassisk til hårdt heavy til trance/tramp. Og igen og igen er jeg blevet imponeret over hvor godt MEGABOOM'en har klaret alt musik jeg har smidt efter den. Det gør det selvfølgelig nemmere at få lige den lyd man selv eftersøger når man kan gå ind og skrue på equalizeren, og lige den funktion er det der gør at alt jeg har lyttet til har lydt sublimt.
Jeg har ikke oplevet at føle jeg mangler noget af lydbilledet eller at musiken ikke virker så fyldig, tværtimod vil jeg næsten sige. Den giver bare et kanont lydbillede, i forhold til størrelsen, og jeg er virkelig imponeret over den lyd som UE har præsteret at få ud af højtaleren.
Hvordan så med volumen kan man spørge, de fleste små højtalere er jo kendt for at skratte når vi skruer op for dem, men ikke her. Denne højtaler kan spille så højt, at da jeg havde den med i bilen, kunne jeg i længden ikke holde ud at have den skruet op på max. Den spiller så højt at du kan fyre helt op for den, stå uden for bilen og stadigvæk fint hører musiken, og det må siges at være imponerende klaret af denne lille fyr.
Ønsker man sig en større lyd til sin musik, så er det muligt at parre 2 enheder sammen, så du vil få en markant større/højere lyd. Jeg har dog ikke haft mulighed for at teste det, da vi kun har fået tilsendt en til test, desværre.
 

Samtale
MEGABOOM har indbygget mikrofon, så det er muligt at modtage opkald og andet ind over den. Man kan så spørge sig selv hvornår det lige kan bruges, men jeg kan da give et eksempel. Jeg stod nemlig i badet og testede MEGABOOM'en da jeg modtog et opkald, og eftersom den er vandtæt (ned til 1m i 30min) tog jeg bare højtaleren ind i badet og tog opkaldet. Min kammerat undrede sig dog noget over lyden af bruseren i samtalen, men lyden var klar og nem at høre gennem MEGABOOM, både i min og hans ende.Her tester jeg MEGABOOM'en i bruseren

 

Holdbarhed
Jeg har selv haft tankerne, hvad kan disse "små" enheder egentlig holde til, for umiddelbart ser de jo ikke ligefrem sindsygt robuste ud. Men her kan jeg berolige læseren med at jeg har haft den igennem meget, og den spiller stadigvæk upåklageligt, og uden skyggen mislyde. Jeg har som i læste før haft den med i bad flere gange, jeg har haft den med i bilen, jeg har haft den med på job og bonus ungerne herhjemme har fået lov til at bruge den i stor stil. Så man må sige at den virkelig er blevet testet på alle kanter og leder, og jeg har ikke kunne finde noget som helst der er ved at give efter.
 

Software
Softwaren, kendt af mange som akilleshælen for langt de fleste produkter, men her har de klaret det overraskende godt. Min 12 årige bonusdatter kunne uden de store problemer selv installere softwaren og komme igang med at bruge MEGABOOM indenfor 10 minutter. Selve interfacet er supernemt at navigere rundt i og alt er næsten selvforklarende på den side man nu er på i softwaren. Skulle man mod forventning have brug for hjælp, så har UE sørger for at der er indbygget en manual som giver svar på alt hvad man kan forestille sig.
Gennem softwaren er det også muligt at holde et såkaldt "block party" hvor i er 3 der kan sidde og sende musik til MEGABOOM'en på en gang, og ejeren bestemmer så hvor der skal streames fra, ganske sjov feature som helt sikkert er blevet brugt når ungerne gerne vil høre deres egen musik istedet for gammelmands musik som de kalder det.


På næste side kommer konklusion og tanker om Ultimate Ears MEGABOOM.


 

 

tocool
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-06-2018 09:23:24
Svar/Indlæg:
237/70
Og skruer man , skruen (øjet) ud i bunden. Kan man skrue højtaleren fast på et kamera stativ. /content/gfx/smilies/smile.png


xkalibur
 
Superbruger
Tilføjet:
26-06-2018 10:34:45
Svar/Indlæg:
726/61
#1 det er satme en snedig feature... vidste jeg ikke, opkay har heller ikke et kamera stativ, men det er virkelig smart!


thg
 
Newbie
Tilføjet:
18-07-2018 10:50:54
Svar/Indlæg:
8/2

I konklusionen under Innovation / Teknologi angives at der ikke kan gives topkarakter, da det ikke længere er nyt og dertil vil jeg sige: Det er da klart, for UE Megaboom er jo en over 2 år gammel model :)


Har selv denne højttaler og er overordnet godt tilfreds, men har disse anker, som jeg ikke kan forstå at I ikke har bemærket under testen:

Min største anke: Den mangler simpelthen bas og syntes endda det er meget tydeligt. Selv en Beoplay A1 (som er væsentlig mindre) leverer væsentlig mere bas! Jeg har prøvet at lege med equalizer'en, men man skal ikke ændre meget på denne, før lyden virkelig bliver dårlig og skruer man op for bassen der, syntes jeg ikke den får en dybere bas (som jeg savner), det virker mere som at den bare justerer ned for diskant/mellemtone, så jeg holder min på "The standard" indstillingen, ellers lyder det simpelthen elendigt!

Har man Remote Power aktiveret (altså så man kan tænde/slukke højttaleren fra tlf. af) så bruger den ret meget strøm, når højttaleren ikke bruges (har derfor slået det fra).

Har man app'en installeret og Remote Power slået fra (som jeg har), så kan der godt gå noget tid før tlf. connector til højttaleren og man må ofte lukke app'en op/ned flere gange før det lykkedes at connecte. Har man ikke app'en men tilkobler bare direkte via bluetooth, så sker opkoblingen straks man tænder højttaleren (efter 1. parring).