Test: Fantech MVP-861 Gaming Combo Kit

Styre-enheder d.  14. juni. 2018, skrevet af Monberg75 0 Kommentarer.  Vist: 11464 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Monberg75
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 699,95
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test:

 

Tastaturet:

Min generelle opfattelse af tastaturet er, at det er i en ret god kvalitet. Jeg kan godt lide det vejer en del, så man er sikker på det bliver stående hvor man nu stiller det.
 

Ergonomien:

Tastaturet har desværre en ret høj forkant. Hvis man ydermere vinkler tastaturet med bagfødderne, får man et ret højt tastatur. Det gør, at man ikke rigtig kan skrive på det, uden man har hænderne flyvende over underlaget hele tiden. Så man slapper ikke rigtig af i håndled, når man skriver på tastaturet. Jeg vil klart anbefale man anskaffer sig en håndledsstøtte til tastaturet.
 

Støjniveau:

Da dette tastatur er bygget op omkring kontakter med klik funktion, larmer det ret meget. Nogen elsker klik lyden, andre hader den. Min kone mener bestemt ikke det er noget hun gider høre på i længden, og jeg har faktisk tendens til at give hende ret. Når man er vant til at sidde med et membran tastatur, så larmer et mekanisk tastatur med klik funktion ekstremt meget. Men det er alt sammen en smagssag.
 

Layout:

Layoutet på tasterne er ganske standard på dette tastatur. Selvom det er et engelsk tastatur, har Fantech bibeholdt den store 'enter' knap, som vi er vant til på nordiske tastaturer. Det er nemlig ikke alle der bibeholder formen på denne tast. Det er ret fedt, og gør, at man ikke får så mange fejltastninger, selvom tastaturet er med engelske bogstaver og uden æøå.
 

Software:

Fantech har lavet en driver til tastaturet, som er rimelig overskuelig. Man har en del funktioner, hvor man kan programmere lys og macro funktioner, hvilket er ret fedt. De kunne godt have gjort lidt mere ud af softwaren, men man vænner sig til det.
 

 

Lyset:

Lyset i tastaturet er ret godt. Jeg kan godt lide det, og det fungerer ret godt. Dioderne for låse funktionerne kunne dog godt have været lidt mere afdæmpet, og de justeres desværre ikke sammen med styrken i resten af tastaturet. Så de lyser rødt med fuld knald på.
 

 

Musen:

Helt modsat mit indtryk af tastaturet, er mit første indtryk af musen, at det er noget billigt skrammel. Det er synd, når man nu har sådanne et fint tastatur med i denne pakke. En dum besparelse.
 

Ergonomien:

Musen glider let hen over overfladen, og tracker faktisk ganske fint på underlaget. Den har en tilpas størrelse til min hånd, og knapperne sidder som de nu skal. Der er jo ikke nogen knapper til tommelfingeren, så det er begrænset hvor malplaceret resten af knapperne kan være.
 

Generelt brug:

Musen fungerer generelt meget godt, og tasterne er jo som de skal være og nu er på denne mus. Jeg blev dog gang på gang irriteret over de manglende tommelfinger knapper, og man finder hurtigt ud af, hvor meget man faktisk bruger dem i hverdagen såvel som til gaming. Det kunne jeg slet ikke affinde mig med. Men ser man bort fra det, og er man ikke vant til at bruge tommelfinger knapperne til noget, så er denne mus formodentlig perfekt for dig.
 

Softwaren:

Fantech har ligeledes lavet en software for musen. Der er tale om to forskellige stykker software, og jeg havde en del problemer med installationen af de to stykker software på samme tid. Det var som om, at når den ene var installeret, så overskrev den anden noget osv. Det var lidt noget rod, og jeg omgik det ved, at installere softwaren i hver sin mappe i stedet for den standard mappe som programmerne selv forslog.

Det håber og forventer jeg selvfølgelig Fantech gør noget ved, eventuelt samler driverne i en pakke, så man ikke skal hente to forskellige drivere. Det vil gøre det hele meget nemmere for alle parter.

Man har fint overblik over musen, og de funktioner man nu kan give de forskellige knapper. Der er også forskellige tekniske indstillinger man kan justere på musen. Bemærk, at musen ikke kan gå lavere end 1200 DPI, hvilket ikke er set særlig tit.

Indstillingerne af lyset i musen er noget rod. Jeg kunne ikke rigtig justere eller vælge effekt på lyset, og hvis jeg ville have en fast farve på lyset, kunne jeg heller ikke vælge hvilken farve jeg ville have. Det må Fantech få styr på.
 

Lyset:

Lyset i musen er faktisk tænkt godt, men udført ekstremt dårligt. Der er kun en lyszone i musen, hvilket i teorien er ok. Men man kan se den ene diode inde bag overfladen, som et lysende punkt. Overfladerne er simpelthen for gennemsigtige i stedet for mælkehvide.

Så er der den optiske sensor under musen, som faktisk lyser hele vejen op igennem musen, og ud forskellige steder. man kan på nederste billede blandt andet se, hvordan den skinner ud igennem linjen på musen. Det er bestemt ikke optimalt.
 

 

De sidste tanker og opsummering kommer på sidste side.