Test: Blue Satellite hovedtelefoner

Lyd d.  03. august. 2018, skrevet af Gerner 2 Kommentarer.  Vist: 4562 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: Gerner

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3799,00
Produkt udlånt af: Blue
DK distributør: n/a

Test


Som det første i mit test-afsnit vil jeg gerne give jer min mening omkring hovedtelefonens komfort samt design. Før har jeg haft fornøjelsen af deres Blue Lola hovedtelefon, der er en hovedtelefon hvis design er noget uvant mellem mængden, hvilket er fedt at se. Pga. dets specielle hovedbånd var der heller ikke behov for yderlig justering til ens specifikke hovedform, det passede bare. Hvad der er blevet gjort ved Blue Satellite er noget mere traditionelt, og er meget lig det samme man ser ved mange af de andre producenter. Dette gør intet ved selve komforten, for puderne der er monteret på Blue Satellite er af fin kvalitet og derfor behagelige. Her får man altså en god komfort til sine længere pendler ture. 

Jovist komforten er ganske hæderlig, så går der et eller andet galt når designet tages i kikkerten. Det skal nævnes at prisen i skrivende stund ligger på 3799 kr., hvilket er derfor mine ekstra kritiske øjne er taget i spil. Ses der på konkurrenterne, som f.eks. Sony MDR-1000X og Bose QC35, så ses mange af de samme funktioner på disse, og får meget ros af andre anmeldere, men til en lavere pris. 
Men tilbage til sagen, så var noget af det første der begyndte at genere mig knappernes placering. De to kopper har præcist samme layout samt knap layout. Så til en start når der skulle bruges bluetooth-/ ANC-/ AMP-funktion var det med at trykke på de forskellige knapper indtil man gav op, tog hovedtelefonen af og måtte aflæse skriften på hovedtelefonen i stedet. For nok har jeg læst det i manualen hvor funktionerne var, men knapperne er dårligt udformet og gør det derfor svært at mærke forskellen. Efter lidt tilvænning, så lærer man de dårligt udformet knapper at kende og ved derfor, at man tager hovedtelefonen på hovedet, tænder og slår direkte over på AMP-funktionen, hvilket er en funktion jeg kommer ind på senere. 

For inden jeg begynder på det lidt mere sjove, for bare rolig, der er ikke kun dårlige ting at nævne om hovedtelefonen, så skal det trinløse hovedbånd nævnes. Når jeg tager et sæt hovedtelefoner i brug, som er trådløse med ANC så er der tale om en hovedtelefon ment til pendling og derfor nem at pakke op og ned af tasken, hvilket nok også er derfor at man får den pæne rejsetaske med. Alt falder lidt til jorden efter ens første pendler tur, da det trinløse hovedbånd er ufattelig hårdt at skubbe op og ned. Dette er en nødvendighed, hvis man ønsker at pakke dem pænt ned i tasken i rejsetasken, da den kun rummer et sæt Blue Satellite med hovedbåndet slået helt ned. Jeg passer på mine ting, og pakker derfor hovedtelefonerne pænt ned, hvilket gør nedpakningen det mere besværlig, da det trinløse hovedbånd er alt alt for hårdt og irriterer ganske grueligt. hertil skal nævnes, at det er andet par jeg gnasker mig igennem, og begge har været lige hård. 
 


 

Slut med designet og videre til hvad der sikkert interessere jeg allermest, nemlig lyden, hvilket ikke skuffer. 

Der er fire forskellige lyd-oplevelser at vælge imellem ved Blue Satellite:

  • Standard - Uden AMP og ANC
  • Standard og ANC - Uden AMP
  • AMP - Uden ANC
  • AMP og ANC

Det er godt nok mange tænker I nok, og det giver jeg jer fuldstændigt ret i. Derfor får I heller ikke lov til at høre min mening om to af de fire, da jeg ikke mener at 'standard' har noget at gøre på disse hovedtelefoner. Ønsker man standard funktionen, så gå udenom disse hovedtelefoner. Hertil ikke sagt det lyder dårligt, men vælger man at punge 3799 kr. ud, så vælger man ikke lytte til hovedtelefonerne uden AMP slået til, for ellers kunne man have taget et billigere alternativ - se længere oppe.. 

De her hovedtelefoner, med AMP slået til, lyder rigtig rigtig godt og passer til den musik jeg lytter til. Der har ikke været en eneste musikkategori hvor jeg har tænkt - "Puha.. det lyder dårligere end normalt." Hovedtelefonerne levere en balanceret lyd, der passer til de fleste musikgenre, med mindre man er et mindre basshead. Her er nemlig ikke nær så meget volumen i bassen, men har alligevel et solidt og selvsikkert punch. Det betyder kun, at den ikke overgår mellemtonen og ødelægger en yderst tilfredsstillende lydsignatur. For hvad der gør dette sæt hovedtelefoner magisk er sammenspillet mellem mellemtonen og de høje toner, der giver følelsen af lethed. Mellemtonen fremstår mere fremtrædende, men kun en smule, hvor de høje toner kommer tilpas højt, uden skingerhed, så man opnår en luftig lyd. Det er altså hvad jeg ser som et fint velbalanceret lydbillede, der falder fint i min smag. Jeg kan have dem på i timevis uden at hungre efter en anden lydsignatur. 

Som I nok kan læse jer frem til, så er jeg yderst tilfreds med hovedtelefonerne med AMP slået til, bemærk - ingen ANC. Inden jeg begynder på selve lydkvaliteten af AMP og ANC slået til samtidigt, så får I lige mine mening om ANC funktionen. Selve funktionen, altså lukke lyd udefra ude, fungerer ganske hæderligt når jeg sidder herhjemme og vil blokere kærestens brok ude. Tager jeg dem derimod med mig i bussen, så er historien en helt anden. Jovist de blokere lyd ude ganske fint, men mikrofonerne opsnapper bussens vibrationer og laver dette om til 'blob' lyde, hvilket er skuffende. Jeg pendler 1 timer hver vej dagligt, og jeg har ikke en eneste dag haft kunne bruge ANC hele vejen, da det simpelthen bliver for langhåret at høre musik med tændt. De selvsamme 'blob' kan også høres, hvis man går med lidt for tunge skridt, hvilket sender vibrationer om til hovedtelefonerne. Her skal det nævnes at det ikke er et enkeltstående pars fejl, da dette er andet par jeg får tilsendt fra BLUE efter at have beskrevet problematikkerne til dem. Hertil skal nævnes at benytter man s-tog i stedet for bus, der vibrerer meget mindre, så får man samme fine ANC som hjemme i stuen. 

Tilbage til lyden, for aktiverer man ANC så forandres lydsignaturen også. Fænomenet har jeg hørt på andre ANC hovedtelefoner, så jeg antager det er ret normalt. Her bliver tilføjet et varmere slør, hvilket giver bassen lidt mere buldrer. Samtidigt bliver både mellemtonen og de høje toner tilbagetrukket en smule, og er derfor ikke lige så magisk som tidligere beskrevet. Signaturen bliver lidt for varm og tilbagelænet i forhold til min præferencer, men de lyder nu stadig fornuftigt. 
 


 

Som jeg skrev tidligere så får I ikke min mening omkring standard konfigurationen, da jeg mener at en hovedtelefon til 3.799kr. er beregnet til folk der ønsker den gode lyd, hvorfor man under ingen omstændigheder burde slå AMP fra. Med AMP funktionen slået til får man bare det ypperste ud af hovedtelefonerne, hvor man opnår hvad jeg mener er magisk. 

Batteritiden på hovedtelefonerne er sat til 8 - 24 timer, hvor man individuelt vil får meget forskellige resultater. Har man alle funktioner aktiveret, samt lytter med høj volumen, så er det nærmere de 8 timer, hvorimod slår man alt fra med lavere volumen, så er det nærmere de 24 timer. 

 

 

piller
 
Superbruger
Tilføjet:
11-09-2018 14:40:31
Svar/Indlæg:
14/4

det er vist lige i over kanten af hvad konen tillader.PClausen
 
Overclocker
Tilføjet:
08-07-2019 10:50:18
Svar/Indlæg:
6/0

Hvordan vurderer du holdbarheden i batteritid? og hvor længe er tiden fabrikeret til at være ift. instruktionerne? Har nemlig ledt efter et sæt trådløse hovedtelefoner, men syntes efterhånden det er ved at være en labyrint derude...Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Pizzadude d. 08-07-2019 20:01:25.