Test: Corsair HS70 SE headset

Lyd d.  08. august. 2018, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 5235 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: neemos
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 699,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

TestSå er vi kommet til den lidt mere spændende del, nemlig testen. Her vil jeg gennemgå hvordan HS70 SE klarer sig i alt fra den normale hverdag til en lørdag aften fyldt med gaming og snakken med venner og bekendte. Vi ser selvfølgelig også på hvordan headsettet klarer sig i musik, da vi er en del gamere der bruger vores headset alsidigt.
 

Dagligdagen
I det daglige har det været en fornøjelse at bruge HS70 SE, det er let, ser elegant ud og vejer ikke det store i forhold til andre gamer headsets jeg kan komme i tanke om. Det er nemt et headset som du kan tage med på arbejdspladsen og bruge i det daglige, uden at nogle af dine kollegaer kan se det er solidt gamer headset du sidder med. Der er kræset for både design og detaljerne, og specielt designet er jeg personligt vild med. Der er også sørget for at du kan tage mikrofonen af, så det er muligt at bruge headsettet på arbejdet for eksempel.
Min eneste anke i det daglige er at ørekopperne ikke er specielt dybe, eller jo det er de, men de har lavet en lille forhøjning inde i ørekoppen, guderne må vide hvorfor. Men og hvis man har sensitive ører som undertegnet, så kan det godt gøre en smule nas i længden. Jeg vil dog sige at det er ikke noget jeg har oplevet hver gang de er brugt, så jeg tror det kommer an på hvilken vinkel headsettet helt præcist sidder i. Her ses den forhøjning de har lavet i selve ørekoppen


Musik, Film & TV
Hvordan klarer HS70 SE sig så når det kommer til multimedie delen af vores liv, for den del er jo blevet markant større for langt de fleste. Jeg kan heldigvis forsikre jer om at HS70 SE klarer opgaven til UG, om det er musik, Skype samtaler eller film/tv jeg har smidt efter det, så har lyden været sublim. Jeg har brugt headsettet til både Skype, ts3 og andre samtale tjenester, og over hele linjen melder alle tilbage at min stemme høres krystal klart. Der er ingen forvrængninger at høre på noget tidspunkt og ej heller nogen udfald af min stemme midt i samtaler. 

HS70 SE er også flittigt blevet brugt til alt fra Netflix, youtube og decideret film og tv, og må sige at det spiller bare. Lyden er ganske god og meget ren, og har man behov for at ændre noget i lyden, så er det muligt at bruges Corsairs Icue software til at opsætte equalizeren præcist som man ønsker. Den digitale surround er også guf når man sidder og ser en fed action film eller andet der kræver man fordyber sig lidt i lyden. Virkelig en dejlig funktion at have, dog kan den være lidt i vejen når der så skal spilles musik osv, men den er heldigvis ganske nem at deaktivere.

Musikken er også blevet testet, og jeg har været lidt omkring i forskellige genre, blandt andet dance/trance, rock og almindelig pop for at nævne nogle af dem. Fælles for dem alle er at HS70 SE klarer sig forrygende, om det er rock eller pop betyder ikke det store. Dog vil jeg sige at når vi kommer til rigtig tung basmusik, så kan man godt fornemme det skal kæmpe lidt, men ikke så lyden ikke er ren, man kan bare lige fornemme det. Men ellers er der ikke noget at udsætte på hvordan HS70 SE har klaret musik delen, man skal dog huske på, det er ikke et headset lavet til musik, det klarer bare musikdelen ganske fint.


Gaming
Så til grunden vi er her, hvordan klarer HS70 SE sig i gaming, jeg har været lidt omkring for at finde ud af det. Jeg har testet HS70 SE i spil som PUBG, CS:GO og Astroneer for at se hvordan det klarer sig i lidt forskellige genrer. Men lad os starte fra en ende af, hvordan klarede HS70 SE sig så når det kom til PUBG.
Rent lydmæssigt, så klarer HS70 SE sig ganske ganske fint i spil som PUBG og CS:GO, lyden er super lækker og præcis, og jeg har ingen problemer med at høre hvor folk er eller skyder fra. Jeg har desværre ikke kunnet bruge surround lyden i PUBG, men det har ikke noget med headsettet at gøre, men derimod noget med spillet at gøre. 
I CS:GO gik det en smule bedre, da du her har mulighed for at bruge den vigtige surround lyd, og det gjorde det utroligt nemt at høre hvor folk var, samt hvor langt væk de var, hvilket må siges at være utroligt vigtigt i CS:GO. Mine meldninger gik fint og præcist igennem mikrofonen, og den opfanger ikke for meget unødig støj fra baggrunden. Selve lydbilledet er super detaljeret, og man har ingen problemer overhovedet med at både høre fjender og venner.
Så gik turen til spillet Astroneer, og som kendere af spillet ved, så er det her en helt anden boldgade. Man kan sige der ikke rigtigt er noget behov for at kunne høre fjender og så videre, men jeg ville gerne have med hvordan HS70 SE klarer sig i andet end lige FPS spil. Og igen må jeg bare sige at headsettet klarer sig utroligt godt og leverer et dejligt fortryllende lydbillede. Klar og præcis lyd, med lige den rigtige mængde bas, både i surround og stereo. Men ønsker man at ændre lyden, så kan dette gøre via Corsairs software Icue.


Brok og Roser
Mit første indtryk var "hold da op et flot headset" endeligt noget jeg ikke skal ligne en klovn mens jeg går rundt og tester det. Men her blev jeg faktisk gevaldigt skuffet, for Corsair har i min optik fejlet lidt med headsettet. Nej nu skal i ikke misforstå, men de har lavet et headset som rent designmæssigt nok er et af de flotteste gamer headsets på markedet. Men Corsair har så valgt at bruge deres egen tilkoblings teknologi, så ja rigtigt gættet, du får en lille grim dongle der skal sidde i din computer eller tablet for at opnå forbindelse med HS70 SE. Ikke nok med at man skal have en dongle siddende, så er den relativt stor, faktisk så stor at jeg ville være bange for at have den siddende i min gamer bærbar af frygt for den ville knække af en dag jeg får sat den bærbare lidt skævt fra mig i sofaen. Og det valg forstår jeg simpelthen ikke, jeg fatter ikke hvorfor man ikke vælger f.eks bluetooth med sådan et headset som dette, som er så flot som det er sagen her. Nuvel det er da lækkert man kan have et flot headset med til LAN, men lige med et headset af denne kaliber, der ville jeg faktisk gerne kunne høre musik fra min telefon på det må jeg indrømme. Jeg må indrømme jeg ikke helt forstår hvorfor man som et absolut minimum ikke har lavet HS70 således at man kan koble et jackstik på det. Men det kan også bare være at undertegnet er blevet en sur gammel mand der ikke forstår sig på alt det nymodens pjat, men jeg mener bare når man nu har kælet for designet i den grad man har gjort her, så virker det seriøst fjollet at man ikke kan tage det med og vise det frem.

Den lille forhøjning der er inde i ørekoppen, hvad har de dog tænkt på der, jeg tænker selv en 5-årig kan tænke sig til at det ikke er et skidesmart sted at placere sådan en forhøjning. Jeg har desværre ikke kunne finde ud af hvad den lille forhøjning dækker over, så vi må bare konstatere den er der. Skulle nogle af jer derude vide hvorfor den forhøjning er inde i ørekoppen, så smid endelig et skriv i den hertilhørende tråd.

Når det så er sagt, så må jeg sige at kigger vi på hele pakken, så er det her utroligt tæt på at være et af de fedeste headsets jeg har oplevet i min karriere som tester. Det er flot, lyden er super lækker, det er trådløst og eneste anke foruden de småting jeg har nævnt er at jeg ikke kan hooke det op med min smartphone.


På næste side kommer konklusionen.