Test: Western Digital My Cloud Home 6 TB

NAS Server d.  30. juli. 2018, skrevet af Havenissen 0 Kommentarer.  Vist: 8625 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Havenissen
Oversættelse: Havenissen

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1829,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Software

Der er en forholdsvis stor software suite fra Western Digital til My Cloud Home.

 

WD Discovery

 

Det virker meget simpelt på forsiden og den virker nærmest til at være bygget som om det er en app på en smartphone. Øverst er navigations mulighederne med to faneblade mellem opbevaring og apps. Derefter er der notifikation er og indstillinger.

 

 

Under "Apps" er der reklame for Norton Security, og der er mulighed for at downloade og installere andre apps fra Western Digital, hvilket jeg har gjort. Upthere Home tilbyder 20 GB online lager plads gratis. Plex har en gratis pakke, mens man skal betale for de øvrige produkter.

 

 

Under indstillinger kan man vælge om man vil have OS-notifikationer, start af WD Discovery ved Windows opstart, deltage i produktforbedringsprogram, og sidst men ikke mindst aktivere lydløs opdateringer. Selvom man fravælger "Vis OS-notifikationer" hopper WD Discovery frem ikke mindre end 3 gange under systemopstarten.

Det er måske værd at påpege at My Cloud Home kun kan tilgåes, hvis WD Discovery er installeret og kører.

 

WD Backup

 

 

 

WD Backup burde kunne finde My Cloud Home, men ak nej. Den kan kun finde dropbox.

 

WD Utilities & Security

 

 

Der er ikke meget at sige, udover det ikke ser ud til at den anbefalede software ikke understøtter My Cloud Home.

Web brugergrænseflade
 

Webbens brugergrænseflade er nem at gå til og giver et overblik over mapper og filer i din konto. Der kan tilføjes ekstra brugere, som hver får deres egen private plads. Mappen "Family" deles blandt alle registrerede brugere. Der ser ikke ud til at være en public mappe, der kan deles med alle uanset og de har bruger eller ej.

Plex 

Opsætningen af Plex er nem og virker fint. Man skal dog lige vente 10 til 20 sekunder på at den finder My Cloud Home. Afspilning af videoer er testet med fuld HD på en Samsung Galaxy S6 og virker flydende om uden problemer. Der er dog en buffer tid i starten på ca 20 sekunder. Plex vil meget gerne have at man køber Plex Pass og derved opnår adgang til flere fordele end den gratis konto, som jeg brugte. Du kan læse mere om Plex her: https://www.plex.tv/

På næste side venter testen.