Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: freak_master

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 803,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Komplett.dk

Chipset B450

Det nye chipset har fået navnet B450, og byder ikke på en masse nyt i forhold til B350, men garanterer at RYZEN 2 er understøttet.

 

Ligesom det tidligere B350 chipset lover AMD at understøtte soklen og chipsettet indtil tidligst 2020. Det er noget AMD har lovet siden AM4 soklen udkom, og har overholdt deres løfte indtil videre. Det betyder også at B450 understøtter hele 5 CPU familier fra tidligere generationer af både CPU'er og APU'er.

 

For et lille budget chipset ser vi mange gode funktioner man ikke kan finde andre steder. Med 24 PCIe 3.0 baner har man mulighed for op til 2 grafikkort og 2 NVMe SSD'er på samme tid. Man får også lov til at overclock både CPU og RAM, og selvfølgelig understøttelse for alle moderne AMD CPU'er og APU'er. Til slut ser vi også understøttelse for AMD StoreMI, der kan med en boost ydelsen på en stor HDD til SSD lignende hastigheder.

 

Til slut nævner AMD at der heller ikke er gået på kompromis med I/O delen. Chipsettet leverer 2 USB 3.1 Gen 2 porte, 2 USB 3.1 Gen 1 porte, 6 USB 3.0 porte, og hele 6 SATA porte. Herudover ser vi selvfølgelig Gigabit LAN, 6 PCIe 2.0 baner og hvad de forskellige producenter nu kunne finde på at smide på chipsettet.