Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: freak_master

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 803,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Komplett.dk

Test

AMD Ryzen 5 2600X
Sapphire HD 6950 1GB
16GB Corsair Vengeance LED 3200MHz DDR4
Silverstone Strider Gold 1500Watt strømforsyning
Samsung 840 PRO 256GB SSD
Microsoft Windows 10 professional x64

Køling:
CPU er køler af AMD's egen Wraith Spire der fulgte med CPU'en.

Programmer:
3Dmark
Aida Extreme
Cinebench R15
CrystalDiskMark 6.0
PCmark8
PCmark10
Superpi
wPrime

Til sammenligning har jeg valgt Gigabyte's AB350N-Gaming WiFi, og det tidligere testet ASUS STRIX B450-I Gaming. Her skal det lige nævnes at Gigabyte bundkortet havde problemer med RAM hastigheden. Når XMP profilen blev sat ville bundkortet slet ikke starte op. Jeg skulle manuelt ind og sætte timings og RAM hastighed, samt hæve SOC volt til 1.35, herefter var systemet dog stabilt.
TUF bundkortet ville gerne køre med XMP profilen aktiveret, og bestod alle test med undtagelse for SuperPI 32M, her var systemet kun stabilt med 3066MHz RAM hastighed, med højere hastighed ville testen fejle. Med de problemer jeg har haft indtil nu med RAM hastighed vil jeg dog mene at det er min 2600X CPU der har svært ved at følge med de hastigheder, hvorfor jeg ikke vil trække bundkortet ned på grund af dette.

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.

Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der levere resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency.

Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS.

Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på.

Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point.

Nyeste udgave af PCmark er ikke inddelt i kategorier, men man får istedet en samlet score.

SuperPI er et program, der sætter CPU'en til at udregne tallet PI. PI kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger PI i udregning af cirkler. Tallet PI er formodet at være uendeligt. Rekorden blev lavet i december 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyo Universitet fik udregnet over en billion (1.241.100.000.000). Det vil naturligvis tage en rigtig voldsom supercomputer at udregne dette, og programmet her går "kun" til 32 millioner.

wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde.

Her ser det ikke helt så godt ud for TUF kortet.