Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: freak_master

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1375,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Komplett.dk

Software

Ligesom med BIOS'en er software pakken også den samme, hvorfor jeg har lånt afsnittet fra X399-E Gaming som Renissen2 har skrevet.

 

AI Suite 3 er programmet som kan styre og regulere mange ting på bundkortet bl.a. overclockning og blæserstyring. Men det er meget mere end bare det, her kan man også hurtigt strøm/spændings styre bundkortet eller helt automatisk lade 5 vejs optimeringen køre en tur.

 

Trykker man på ikonet med de 3 streger midt på venstre side af billedet får man adgang til yderligere en masse programmer som enten kan rydde op på din computer med PC Cleaner, hjælpe med optimeringen af dit Overclock i Digi Power Control eller blot opdatere dine drivere.

 

AURA er softwaren der styrer alt omkring LED lyset. Det er muligt at vælge diverse lyseffekter i venstre side og om alle tilsluttede enheder skal synkroniseres. Den sidste mulighed er at justere på RGB LED striber hvis man tilkøber sådan nogle.

 

Der medfølger også et fint lille program til at klone sin SSD med.

 

I GameFirst IV kan man vælge mellem fire forud definerede profiler og det er spil, medie streaming, fildeling og til sidst en bruger defineret profil. Herinde er det muligt at sætte prioritet på net trafikken. Med knappen Netværks monitor er det muligt at se hvad for programmer der trækker mest i trafikken på netværket.

 

Med programmet RAMCACHE II er det muligt at opsætte en cache i RAM efter eget ønske blot ved at trække i den røde linje i underkanten af billedet og derefter trykke start. Det kan give mange programmer et ekstra boost.

 

Plugger man et audiostik i det grønne stik i I/O afdelingen springer dette billede op og man har her store muligheder for at justere på lydbilledet.

 

Hvis det ikke rækker med justeringer i SupremeFX kan man åbne Sonic studio III hvor man har mulighed for at vælge mellem 4 præsatte indstillinger til musik, film, spil og kommunikation. På billedet til højre som er Record Studio kan man optage egen lydproduktion.

 

Med programmet Sonic Radar kan man opsætte OSD på skærmen som hjælper til med at pin pointe fjenderne.

dMITIj
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-08-2018 16:03:52
Svar/Indlæg:
1863/156

Lækker gennemgang 😉


hvad ang. Aida kan det være pga. bundkortet og måske timings på ram der spiller lidt ind. 


med min 2600X score jeg mere selvom jeg har "underclocket" min cpu til at køre 4Ghz ved 1.25v, den køre så med alle kerner ved 4000 mhz hele tiden, så det har sikker også lidt at sige, men på den måde idler min cpu på ca. 33 grader og har ikke set den over 60 grader, mine timings er 14 og T1 ved 3200 mhz ram.

ved 4200 mhz score jeg selvsagt også mere  🙂Svaret blev redigeret 6 gange, sidst af dMITIj d. 23-08-2018 16:12:34.


freak_master
 
Redaktør
Tilføjet:
24-08-2018 10:30:01
Svar/Indlæg:
6314/475

Jeg tænker også at det er på grund af RAM training at vi ser en forskel, ASUS plejer bare at være rimelig god med de Corsair RAM.

Generelt er min 2600X ikke ret glad for at køre 3200MHz. Jeg har gang i et andet ASUS bundkort hvor jeg måtte gå helt ned på 3066MHz på RAM, også selvom jeg sætter det hele manuelt. XMP virkede på det her bundkort, men Gigabyte kortet skulle jeg ind og sætte timings og hastighed manuelt før den gad boot.

Så det er nok ikke den bedste IMC man kan få med Ryzen, men med RAM har bundkortet klart også en del at sige.