Test: Enermax Saberay - miditower - ATX

Kabinetter d.  29. august. 2018, skrevet af bauner 3 Kommentarer.  Vist: 5721 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: bauner
Oversættelse: bauner

Pristjek på  1273,94
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Design


Så er det blevet tid til at kigge nærmere på Enermax Saberay. Vi starter gennemgangen af kabinettet med at kigge på toppen. Helt i front af toppen er I/I panelet placeret. Og der mangler ikke noget. 2 x USB 2.0, 2 x USB 3.0, headset, mikrofon, on/off, reset og kontroller til RGB og blæser. Knapperne er den lidt løse slags, der klikker når man trykker på dem. Hvis du syntes USB og lyd ser lidt underlig ud, er det fordi der sidder beskyttelseshætter på stikkene - ligesom på et nyt grafikkort.Resten af toppen er dækket af en mesh plade som er lige til at klikke af. Under den er der plads til 2 x 120 mm blæsere. Bruger du vandkøling skal radiatoren installeres indvendigt, da der ikke huller til slanger osv.

 


Bagsiden er Saberay er der ikke noget usædvanligt ved. Det er ret standard med en 120 mm blæser, 7 PCI slots og et hul til PSU´en. Ventilationshullerne ved siden af PCI slots giver jeg ikke så meget for. Men det ser nu meget godt ud.Jeg vender skuret 180 grader og kigger på fronten. Enermax har lagt beskyttelsesfilm på den. Vi ved alle hvor modtagelig plexiglas er for ridser osv. Helt i top gemmer der sig et Enermax logo, som der kommer lys i, når der kommer strøm på maskinen.Jeg hiver naturligvis det hele af, så vi kan få et bedre syn for sagerne. Som altid er det svært at fotografere den slags, når man ikke lige har et studie ved hånden, og må nøjes med gårdmiljøet i den ejendom jeg bor i. Som Saberay står og troner i ensom majestæt på bordet, ser det altså ikke helt tosset ud. Man kan lige skimte der er plads til et optisk drev, kortlæser eller hvad man nu skulle få lyst til at montere i størrelse 5,25".Plexiglasset er lige til at klikke af på samme måde som toppen. Bag plexiglasset sidder der 3 x 120 mm RGB blæsere.Jeg drejer kabinettet og kigger nærmere på den højre side. Ikke helt uventet er den forholdsvis kedelig. Enermax har lavet ventilationshuller forrest, så siden får lidt kontrast - og lidt luft.Sidepanelet kan nemt tages af, når man lige har løsnet de to fingerskruer. Indvendigt er det hele langt mere interessant. Næsten alle kabler har sort sleeving. Det er kun lige SATA-kablet der mangler. Måske den røde farve er for at huske det. Der er plads til 2 x 2,5" SSD/HDD på bundkortpladen, og 2 x 2,5"/3,5" i HDD rammen nederst. Der er gummikant på hullerne til kabelføring øverst. Enermax skriver der er plads til en standard ATX PSU - min tommestok afslørede at der er 25 cm at muntre sig på.Det mest interessante er nok controlleren til blæserstyring og RGB. Der kan monteres hele seks 3-pin blæsere. De tre i fronten er allerede sat til. Den bagerste skal man selv sætte til, hvis man har lyst.
RGB synkronisationen via en 4-pin header er kompatibel med bundkort der bruger ASUS Aura Sync, AsRock LED RGB, MSI Mystic Light Sync, og Gigabyte RGB Fusion. Ligger du inde med nogle LED strips e.l., så er der mulighed for at tilslutte to stk.HDD rammen i bunden er standard typen, hvor der ikke skal bruges værktøj. Diskene kan bare klikkes på plads. Slæber du din maskine med til LAN-party, eller bare rykker meget rundt på den, vil jeg alligevel anbefale lige at skrue diskene fast. Dén mulighed er der også.Venstre side er dækket af et mørkt sidepanel af hærdet glas.Panelet sidder fast med 4 fingerskruer. Enermax har styr på detaljerne, og har sat gummiringe på indersiden, så man undgår ridser.Med sidepanelet fjernet, mødes man af dette syn. Her er der plads til 2 x 2,5" drev på forsiden af bundkortpladen. Hullet omkring CPU soklen er enormt. Hele bunden har fået det sædvanlige "PSU-skjold", så alle kabler er af vejen.Min yndlingsdetalje er helt klart hullet i PSU skjoldet, hvor man kan trække kabel til sit grafikkort. Det ser langt bedre ud på den måde.Til køling er der installeret 3 x 120 mm RGB blæsere i fronten, og en 120 mm bagerst. Blæserne i fronten er allerede tilsluttet blæserstyringen. Den bagerste har et 3-pin stik og et molex. Kablet er langt nok til, at den også kan tilsluttes blæserstyringen.


 
 

I bunden har vi fødderne som består af et par store plastic flader med gummidupper på. Kabinettet står godt fast på disse. Vi kan også lige spotte et filter hvor PSU´en skal sidde.Filteret er lige til at trække ud og rengøre.


 

Inden jeg går videre og installerer noget hardware i Saberay, vender jeg lige tilbage til den ekstra front/top der følger med. Den giver altså lige et par muligheder der ikke er helt tosset.
 
På næste side installerer jeg mit test set-up i Saberay.

 

 

mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2018 10:50:22
Svar/Indlæg:
4122/211

https://hwt.dk/test/25383/ener... nu med link der virker :pWalenad
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2018 12:03:19
Svar/Indlæg:
1857/24

Flot kontor Enermax har. Specielt udstråler deres skræm på væggen virkelig kraft, innovation og design.Westvind
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-08-2018 19:03:04
Svar/Indlæg:
227/16

#2 Ja, gudfader... 🙂