Test: Enermax Saberay - miditower - ATX

Kabinetter d.  29. august. 2018, skrevet af bauner 3 Kommentarer.  Vist: 5924 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: bauner
Oversættelse: bauner

Pristjek på  1273,94
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Installation af hardware


Nu skal vi se hvordan Enermax Saberay fungerer i praksis. Jeg installerer mit test set-up i kabinettet og finder ud af, om det kan leve op til forventningerne. Da mit set-up er helt "nyt" starter jeg fra bunden, og smider en frisk Windows 10 på, så jeg også kan danne mig et indtryk af støj. Mit test set-up består af:

¤ MSI Z97 Gaming 3
¤ Intel Core i5 4690 @ CoolerMaster Hyper 212
¤ 16 GB Kingston DDR3 1600 MHz
¤ 250 GB Hynix nVME SSD
¤ XFX Radeon R7970
¤ Fractal Design Integra M550

Jeg oplevede ingen problemer ifm. installation af hardware. PSU installation er "old school" uden rammer osv. Den skubbes ind fra siden og skrues fast med fire skruer. Der er allerede afstandsstykker til bundkortet, så det røg hurtigt i. Der er masser af plads at arbejde med, så resten af hardwaren fik jeg hurtigt installeret.

Jeg bruger hverken 2,5" eller 3,5" diske i test setupet, men I skal da ikke snydes for hvordan det ser ud. Jeg fandt et par gamle diske frem (500 GB Samsung SATA og en 60 GB Kingston SSD). Her har jeg sat dem i deres respektive rammer. 

SSD´en skal skrues fast, og den mekaniske disk kan bare sættes i. Der sidder små pinde i siden af rammen. Som tidligere nævnt, kan den også skrues fast, hvilket jeg undlod, da det kun er for at illustrere hvordan det ser ud.
 


Der er god mulighed for kabelføring, og overskydende kabler kan nemt gemmes på bagsiden - min PSU er ikke så lang, så der var også lidt ekstra plads dér. Uden de store anstrengelser er det muligt at lave et ret clean build i Saberay.Hører du til typen der bare må have en radiator er der rigtig god plads til sådan en. Jeg har ofte været ude for, at radiatoren/blæserne kommer i karambolage med bundkortet. I Saberay er der ca. 7 cm. at gøre godt med...Bagerst ser det også nydeligt ud.Enermax Saberay handler om RGB, og der er nok af det.Som du kan se, så er lyset ret skarpt. Det kan heldigvis dæmpes ved et tryk på en knap. Desværre så dæmper den samtidig for lyset i blæserne. Lige den røde farve var minimal fotogen, men der er altså stadig en smule lys i blæserne.Der er også en knap til at skifte farve på lyset. Her er lige et par eksempler...
Det er også muligt at få lyset til at skifte farve.
 


Og det kan også sættes til at blinke.
 


Som nævnt, så installerede jeg en frisk Windows 10 på maskinen. Og jeg har efterfølgende leget lidt med maskinen. Blæserstyringen fungerer perfekt. Der sidder tre små dioder ved knappen, som indikerer low, medium og fast. På intet tidspunkt kunne jeg høre blæserne. Og både CPU, samt GFX holdt sig på nogle ganske fornuftige lave temperature.
Hvis jeg skulle bruge Saberay til min egen Workstation, ville jeg helt sikkert benytte mesh i både front og top. Det er ikke meget luft der kommer ind i maskinen, når plexiglasset er monteret i front.
 

Konklusion på næste side.

 

 

mfcods
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2018 10:50:22
Svar/Indlæg:
4149/212

https://hwt.dk/test/25383/ener... nu med link der virker :pWalenad
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-08-2018 12:03:19
Svar/Indlæg:
1887/25

Flot kontor Enermax har. Specielt udstråler deres skræm på væggen virkelig kraft, innovation og design.Westvind
 
Elitebruger
Tilføjet:
31-08-2018 19:03:04
Svar/Indlæg:
227/16

#2 Ja, gudfader... 🙂