Test Deepcool Castle 280RGB

Køling d.  27. september. 2018, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 5426 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på  1099,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test og overclockning


Med det indledende på plads, er jeg nu klar til at teste Deepcool Castle 280RGB. Proceduren er: CPU stresstest ved CPU-Z.

- Idle temperaturer aflæses efter reboot og 10 min idle
- Load temperaturer aflæses efter reboot og 10 min CPU-Z stress CPU test
- Støjniveau måles både ved idle og load med en APP på mobilen kaldet lydmåler, den måler dB niveauet som et gennemsnit over et minut.


Testmaskinen består af:

  • fraktal design R6 window kabinet
  • Asus Sabertooth Z170 Mk 1
  • Intel Core i7 6700K
  • 16GB Corsair Vengeance LPX 3000 Mhz
  • 240GB OCZ 180 SSD
  • Gigabyte GTX 1080 8GB
  • Corsair HX 1000 PSU

Testprogrammer:

  • CPU-Z
  • Realtemp
  • APPen lydmåler


Vi starter som altid, med stock som er 4,2 GHz med turbo slået til.

Jeg bruger nu et fraktal design R6 kabinet til at teste kølere. Det har en lyddæmpet plade i toppen, som jeg dog ikke har monteret under testene da køleren så ikke kan slippe af med varmen. Kabinettets 3 blæsere kører jeg på hver sit blæserstik og i stillingen "Silent" i BIOS. Denne køler har spændings styrede blæsere og er monteret via en medfølgende HUB til bundkortets CPU blæserstik så den selv får lov til at regulere op og ned. 


Jeg lægger ud med stock hastighed både 4,2 Ghz og som vist på billedet er 4,6 GHz kaldt OC i graferne.


 

Vi starter på 4,2 GHz og her er Deepcool 280RGB køleren særdeles støjsvag, og de 3 blæsere i kabinettet har ingen indflydelse på dB målingen da de kører i Silent mode i BIOS'en. Temperaturen her i Idle er på et fint ret lavt niveau kun overgået af Arctic køleren og Deepcool 240RGB.


 

Deepcool køleren placerer sig fint under de andre kølere med hensyn til temperaturen. Faktisk er det den bedste køler til dato med hensyn til at holde i7 6700K kold ved stockhastighed. Støjniveauet ligger på et ret gennemsnitligt niveau, sammenlignet med de øvrige kølere, og det vil sige hørbar men ikke ubehageligt.


 

Ved de 4,6 GHz er temperaturen en anelse under mange af de andre kølere. Til gengæld er støjen kun minimalt lavere, eller på højde med de fleste af de andre testede kølere.


 

Ved de 4,6 GHz Load stiger temperaturen en god del og faktisk kommer Deepcool Castle 280RGB kun op på 67 grader, det er et resultat der placerer Deepcool 280 i den rigtigt gode del af feltet af de testede kølere, det er stadig en helt fin temperatur da vi jo kun kører blæserne på Silent i BIOS. Støjen stiger også en smule og mere hørbar, det er dog stadig et meget acceptabelt niveau at sidde ved siden af.
 

Konklusionen følger på næste side.