Test: ASUS ROG Strix Scar II

Bærbare d.  12. oktober. 2018, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer.  Vist: 15395 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på ASUS ROG Strix Scar II GL504GS-ES056T 15.6" 15555,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Design / Layout


Det første man lægger mærke til, når maskinen kommer ud af kassen, må være ROG-logoet, der faktisk lyser op når den er tændt - dette kan man dog slå til og fra som man vil. Låget er ellers stilsikkert i børstet metal, og med en diskret opdeling af låget i to trekanter med en lille farveforskel til at adskille de to. 
 


 

Når man lukker bærbaren op, er der særligt to ting som man lægger mærke til. Det første er kamouflagemønsteret, som pryder hele den ene halvdel af området under og omkring tastaturet. Det andet er for mig at se noget mere positivt, og det er rammen omkring selve skærmen, der kun er ganske få milimeter tyk, rigtig rigtig lækkert.

 


 

Den halvdel som ikke er prydet med kamouflagemønster, har et lidt mere anonymt carbon-look. Under skærmen gemmer der sig endnu et ROG-logo, så man på intet tidspunkt glemmer hvad det er for et produkt man har i hænderne. Når det kommer til både størrelse og vægt er vi i den lave del af mellemklassen, hvilket egentlig er ganske acceptabelt og ikke alt for besværligt at transportere rundt. Kanterne er lige frem for rundede, hvilket ikke får maskinen til at virke mindre, personligt kan jeg dog godt lide de lige linjer. ?

Scar II virker velbygget og solid, hverken området under keyboardet har nævneværdig fleks, og ej hele ved vriden eller trykken på låget virker den ustabil.

 

 

Tastaturet er af chiclet-typen, med relativt lav afstand til de er trykket helt i bund (0,25mm). Tasterne er ret lækre at taste på, ikke for hårde at trykke ned men alligevel med en god feedback.

Læg mærke til den spøjse placering af webkameraet, lige under skærmen til højre, i modsætning til over den, som der ellers er standarden. Denne placering giver en lidt spøjs vinkel, men jeg er villig til at tilgive dette, da vi så til gengæld får de ekstra tynde kanter.  
 

 

 

Der er lige nøjagtigt blevet plads til et nummerisk tastatur på siden, det er en kende til den smalle side, man praktisk hvis man skal taste tal. 

 


 

For at få plads til det nummeriske tastatur, er de tre nederste piletaster rykket lidt ned, hvilket giver en lidt spøjs placering.  
 

 
 

Touchpadden har en fin overflade og er godt adskilt fra baggrunden omkring.

 


 

Der er fire genvejstaster, som supplement til de indbyggede i F-tasterne. Lyd op/ned, mikronfon til/fra og ROG-tasten, der starter den medfølgende sofware til konfiguration af blandt andet lyset op. 
 

 


 

Endnu et tegn på, at det er en gamer bærbar, er de fremhævede WASD-taster, som er hvide og gennemsigtige frem for sorte. 
 

 


 

I fronten er der en stribe, som giver ekstra LED lys. Den er ganske givet til at give ekstra stemning, hvilket den gør, men den kunne man for min skyld sagtens have udeladt. Den kan dog synkroniseres med andre ASUS' andre gaming pridukter, som understøtter deres AURA sync - for eksempel Rog Strix Fusion headsettet. 
 

 


 

Baggrundsbelysningen er ikke den kraftigste jeg har set, men ser ellers ganske glimrende ud. Lyset kan selvfølgelig tilpasses i farve og måde at lyse på, dog ikke per individuel tast, men i fire sektioner. 
 

 

 
 

I fronten er der normalt ikke ret meget, på Scar II er der dog den ret markante lysstribe. 
 

 
 

På bagsiden finder vi kun et par udtag til blæserne. 
 

 
 

På højre side finder vi en kortlæser, USB-port og kensington låsepunkt.
 


 

Venstre side, er hvor der fleste porte sidder, en fin placering hvis man som jeg er højrehåndet. Fra venstre mod højre finder vi udtag til strømadapter, LAN-port, mini-disaply port, HDMI, 2 stk USB, USB-C port og jackstik til lyd.

 

 

Fragman
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-12-2018 09:52:08
Svar/Indlæg:
32/1

fin maskine til lidt af det hele, som man kan ønske sig som gave :D