Test: Ultimate Ears BOOM 3

Lyd d.  09. november. 2018, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 6641 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  1099,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

Så er v kommet til den lidt sjovere del, nemlig testen, og jeg vil lige kort løbe igennem hvordan den er foregået samt under hvilke forhold. BOOM 3 er blevet testet  herhjemme og på farten, og alle herhjemme har brugt den. Det vil sige alle fra mig på 40 år og til den yngste på 6 år til at høre alle genere af musik. Vi har testet alt fra holdbarhed til lydstyrke og til om den kan tåle at være under vandet samt hvor funktionel den egentlig er i daligdagen.Musik
Det er ikke så forfærdeligt længe siden at jeg testede storebroderen "MEGABOOM" som virkelig gav en dejlig behagelig lyd, så jeg har virkelig set frem til at teste BOOM 3 og se om den kan følge med storebroderen.

Jeg var lidt nervøs for om lydbilledet kunne følge med storebroderen, BOOM 3 er trods alt noget mindre i fysisk størrelse, men der må jeg bare sige at jeg ingen grund havde til at være nervøs over denne lille skattekiste af lyd. Jeg har måtte erfare at størrelsen ikke altid tæller når det kommer til lyd, og at der rent faktisk kommer utroligt meget lyd ud af BOOM 3 når først man lige får indstillet EQ'en.

Rent musik mæssigt er jeg utrolig imponeret over BOOM 3, og den lyd som denne lille højtaler formår at fylde et lokale med er ganske enkelt kanon. Jeg hører utroligt meget blandet musik, lige fra klassisk musik som Bach og til dakkedak musik i hårdeste gear, og lige gyldigt hvad jeg har smidt efter BOOM 3, så er det bare en god og fyldig lyd. Nuvel, når jeg slæber den med ind i badekabinen, så er der knap så meget plads til lyden og det kan man godt høre, men det er den trange plads der er årsag til det amputerede lydbillede og ikke selve højtaleren. De har sågar sørget for en setting i deres software som hedder "cramped spaces" eller oversat "trange rum" og det gør lige lydbillede en smule bedre.Boom 3 er blevet en fast partner i badet


Holdbarhed
Hvad kan sådan en lille sag som BOOM 3 så holde til tænker de fleste nok. Overraskende meget må man sige, så meget at flere der har stødt på den i min omgangskred seriøst overvejer at skifte deres arbejdsradio ud med en BOOM 3.

Herhjemme har den ligeledes fået en ordentlig gang tæv og her kan nævnes kort - Ældeste datter på 13 år, bruger den meget på trampolin sammen med vennerne og når de "fester" får den ikke for lidt. Der er blevet hoppet på den, den er faldet ud/ned fra trampolinen og der er spildt ud over den. Jeg selv har tabt den et utalt af gange, og hver gang spiller den bare videre som intet var hændt overhovedet. Jeg præsterede også at få kørt afsted med den på taget en dag man var lidt fortravlet, og jeg var sikker på at den måtte lade livet da den kom flyvende ud over motorhjelmen. Men igen var jeg positivt overrasket, gik ud og samlede op og satte noget musik på fonen, og vupti, den spillede om intet var sket og den ikke lige havde fået sit livs største flyvetur.

Jeg kunne selvfølgelig heller ikke dy mig for at teste dens evne til at være helt under vand. Og man må lige synke en ekstra gang når bassen pumper løs og luften fosser ud af højtaleren under vandet, for normalt ville det betyde at vandet er på vej ind i det dybeste indre. Men ikke her, ja det er svært at høre noget når den er under vand, men det fungerer, og jeg hev højtaleren op efter et par minutter og lod vandet fosse ud mens Armin van buuren blæste ud i en blanding af lyd og vandsprøjt.

Vi har ihvertfald gjort vores herhjemme for at teste om den virkelig kunne holde til noget, eller om det var som mange andre af den slags højtaler " der ser holdbare ud, men ved første flyvetur giver op".


På næste side kommer den endelige konklusion.