Test: Razer Black Widow Elite keyboard

Styre-enheder d.  17. december. 2018, skrevet af neemos 2 Kommentarer.  Vist: 4907 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  969,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test


Tastaturet er blevet testet ved at jeg bruger det i min daglige gang, det være sig både til gaming, arbejde og helt almindelige gøremål på computeren. Dermed kommer vi hele vejen rundt og får kigget på hvordan tastaturet fungerer i det brede billede.Det er et gaming tastatur, men jeg forventer stadigvæk at komforten er i top, når vi kommer op i de højere luftlag, som Black Widow Elite hører til i. Jeg startede med at teste uden håndledsstøtten på, og her må jeg sige at så er tasturet ikke skide komfortabelt. Hænderne ender med at sidde meget lavt i forhold til selve tastaturet, og der er ikke den store tvivl om at dette tastatur er lavet til at man har håndledsstøtten monteret på.
Med håndledsstøtten monteret, så er vi ovre i en helt anden boldgade, og hvad der før var en kamp er nu en leg. Håndleddet er ikke længere bøjet i et V, men derimod understøttet perfekt, af den meget dejlige og bløde håndledsstøtte.
Jeg må sige at selv efter længere tids gaming, så føles komforten rigtig god, og jeg har ikke mærket nogen anstrenglser i hverken hænder eller arme. Det skal dog siges at det er med håndledsstøtten monteret.

Lyden, det er der nogle der går efter og det andre prøver at undgå, den model vi har havde til test var udstyret med Razer's "green switch", som klikker når du trykker tasten ned. Rent gaming mæssigt er det dejligt at spille med, jeg kan godt lide følelsen af, det taktiske feedback  i tasterne. Dog er jeg ikke så glad for lyden, man skal ikke være i tvivl om med "green switches" så larmer det rimeligt meget. Jeg skriver jo en del blandt andet, og kan blindskrift, det vil også sige det går ganske stærkt når jeg sidder og skriver, og her larmer det meget, så meget, at for at kunne sidde og skrive denne artikel f.eks, så er det på med headset for at kunne holde det ud, det skal man lige have med i overvejelserne hvis du skal sidde lige ved siden af kæresten i stuen.

Fra man pakker sit Black Widow Elite ud er man ikke i tvivl om at dette tastatur er lavet til gamere. Black Widow Elite kan bestille med forskellige swtiches, man kan vælge imellem Razer's green switch med klik lyd og taktisk feedback, orange switch uden klik og taktisk feedback samt yellow switch som er lineær og silent.Den udgave vi har fået til test er udstyret med Razer's green switches som er med klik lyd og taktisk feedback. Taktisk feedback vil sige at man kan mærke hvornår at tasten den aktiveres. Personligt er jeg ikke til alle de kliklyde som deres grønne switches giver, men det er hovedsageligt fordi jeg laver en del skrivearbejde, og så larmer det virkelig meget når man bare banker derud af på brættet.

Rent gaming mæssigt, der kan jeg ikke sætte en finger på noget, og Razer har virkelig sat kvaliteten i højsædet. Tasterne er hurtigt reagerende, og jeg har ikke på noget tidspunkt oplevet at tasterne har vaklet til siderne eller har siddet fast, eller hvad man nu kan opleve på tastaturerer af ringere kvalitet.

Opsætning af makroer kan enten gøres i softwaren eller "on the fly" mens du sidder og gamer, men begge dele er super nemt at gå til. Jeg foretrækker dog at lave sådanne ting i softwaren, mest fordi at Razer's software giver dig mulighed for at opsætte avancerede taste kombinationer, som bogstavligt talt kan aktiveres ved et enkelt tastetryk. Black Widow Elite er, selvfølgelig fristes man til at sige, udstyret med det nyeste indenfor RGB belystning, og man får en virkelig pæn belysnings effekt. Det vil sige der er ikke huller i lyset, fordi der lige skulle spares på en diode. Tværtimod er Black Widow Elite faktisk super godt oplyst, og de forskellige farve effekter man kan få til at køre på ens tastatur er virkelig flotte. Det eneste jeg godt lige kunne have ønsket når vi er i denne kaliber af tastatur, det var "undervogns belysning" altså hvor tastaturet er oplyst hele vejen rundt forneden, men det er nok mere en smagssag.Man kan lige ane anden funktionen her, men kun fordi det er skudt i "nightmode" med kameraet


Dog er der en lille ting man skal være opmærksom på, og det er at tasternes anden funktion som kan ses her, desværre ikke er oplyst. Det resulterer desværre ofte i at jeg har været nød til at finde telefonen frem og lyse for at finde det rigtige tegn. Det er dog en lille ting, som jeg ikke tror vil betyde alverden for gameren, men dog stadigvæk en ting jeg gerne havde set anderledes. Dedikerede medie kontrol er det også blevet til og ikke nok med det, så er Black Widow Elite nu også udstyret med en såkaldt "muliti funktions knap". Medie tasterne fungerer som vi kender dem, frem/tilbage og pause, og man behøver ikke installere Razer's software for at det fungerer, det fungerer lige ud af kassen. Multi funktions knappen fungerer som mute hvis man trykker i midten og som volumen kontrol hvis man bruger drejeskiven. Knappen kan dog i Razer's egen software sættes op til at fungerer fuldstændig som man vil, og det står en frit for at opsætte den til den funktion man ønsker. Dog skal man også her være opmærksom på at medie knapperne, heller ikke her er bagbelyst. Her kan man lige ane hvad der står på knapperne, men kun fordi billedet er skudt med nat indstliinger, normalt mørke kan man ikke se noget som helst. Det er selvfølgelig tanken at det er så simpelt at man ikke rigtigt kan tage fejl, men personligt havde jeg nu gerne set dem bagbelyst.Razer's software, Razer Synapse, er gennem tiden blevet så bruger venlig, at jeg faktisk var lidt overrasket over hvor nemt og intuitivt det var at gå til. Selv det at opsætte andre funktioner for en hvilken som helst tast, var super nemt. Har du flere produkter fra Razer, så vil du i oversigten bare skulle vælge det du vil ind og ændre på, og så er det bare igang.Her har jeg aktiveret tasten "E" i Razer's software, synapse 3.0, og som man kan se på billedet, så giver aktiveringen dig en lang række muligheder ude i venstre side af menuen. Her har du mulighed for at vælge lige præcis den funktion du gerne vil have til tasten "E". Razer har også endnu et kort oppe i ærmet, Black Widow Elite er nemlig udstyret med "Hypershift" som gør at du kan give alle taster en dobbelt funktion. Så det vil sige at du ikke mister tastens funktioner, her bogstavet "E", men ligger din makro som en 2. funktion på tasten. Super godt lavet og udført og gør det supernemt at have specielle taster hele vejen rundt som man ønsker det. Personligt er dette noget jeg meget gerne ser hele vejen rundt hos alle producenter.

Men alt i alt er deres software super nem, overskuelig og ikke mindst virkelig intuitivt opbygget. Det er bare nemt at få selv svære funktioner til at virke, hvilket gør det til en fornøjelse at bruge Razer's software sammen med Black Widow Elite.


På sidste side kommer konklusionen.

ronee112
 
Overclocker
Tilføjet:
24-04-2020 14:59:21
Svar/Indlæg:
1/0

I'm just a moronSvaret blev redigeret 1 gang, sidst af neemos d. 24-04-2020 21:11:55.


getsurveyus
 
Overclocker
Tilføjet:
04-01-2021 06:52:50
Svar/Indlæg:
1/0

You will win a $500 cash prize! Don’t miss this chance to increase your guest experience better and to make your criticisms count-out just by taking the http://getsurvey.us/taco-bell-...