Test: Noctua NH-U12S TR4-SP3

Køling d.  18. december. 2018, skrevet af Renissen2 2 Kommentarer.  Vist: 5104 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på  548,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Design / Layout 

Jeg lægger ud med et af Noctuas lækre billeder hvor man ser hele køleren i al sin glans. 

Her ser vi på køleren fra blæsersiden. Hele køleren er opbygget som mange andre luftkølere, men jeg synes nu at dens udtryk er lidt ud over det sædvanlige og grundet farven på blæseren er man ikke i tvivl om at det er en Noctua blæser/køler. 

På toppen af køleren ender de 5 varmeoverførselsrør i 10 pænt afrundede ender ovenpå top pladen af køleren. Ovenpå blæseren kan man lige ane de 2 retningspile som indikerer rotationsretning og hvor luften blæses hen. Ganske rart at have styr på. 

Her ses blæseren fra den side luften blæses ud og her sidder labelen der indikerer at det er en NF-F12 blæser vi ser på. De ret spinkle klips der holder blæseren fint på plads på selve køleren ses i hver side. Ledninger er trukket i en særlig ledningskanal i en af stiverne i selve blæseren så den vil aldrig kunne komme ind i selve rotoren. Selve køleren er opbygget af 50 ultra tynde køleplader som varmen fra varmeoverførselsrørene afsættes i. Det giver naturligvis et gigantisk areal som blæseren efterfølgende kan sende kold luft henover og dermed bortlede varmen fra CPU'en. 

Her ses de 50 køleplader fra siden. Varmeoverførselsrørene er loddet fast på bundpladen som har 5 halve huller hele vejen igennem bundpladen og de 5 rør står pænt på række. 

Her ses de 5 rør som går igennem stakken af køleplader. Selve anlægsfladen på køleren er ganske plan og står spejlblank i sin forkromning ligesom det øvrige af køleren. 

SecuFirm 2 systemet med de 2 stivere hen over selve bundkølepladen er skruet fast direkte på denne og skruerne til monteringen af køleren er udstyret med en fjeder og de er så låst på plads af en låsering på skruen nedefra. Det er et simpelt men effektivt system til monteringen, da man aldrig lige står og ikke kan finde den rigtige skrue for de er allerede monteret. 

Går vi endnu tættere på kan man her tydeligt se de 2 hakker i SecuFirm 2 stiveren som gør at hele køleren kan forskydes 3 eller 6mm til siden så ikke den kommer i kontakt med grafikkortet.

 

Billeder uden Hwt.dk logo i artiklen er taget fra producentens hjemmeside.

 

Installation på næste side.

wepor
 
Overclocker
Tilføjet:
18-12-2018 13:16:40
Svar/Indlæg:
437/88

https://hwt.dk/Test/25486/deep...   den åbner test af Noctua NH-U12S TR4-SP3Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
18-12-2018 16:44:57
Svar/Indlæg:
2006/273

Ja og programmøren har fået besked. :)

 Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Renissen2 d. 18-12-2018 16:45:33.