Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: SDK
Oversættelse: SDK

Pristjek på  3999,95
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Layout / Design

Har du før set en WindForce køler, vil du vide at alt er som det plejer. GIGABYTE benytter sig umiddelbart af den samme køler, som vi fandt på Pascal kortene fra sidste generation. Dog har kølerskjoldet fået en overhaling, således at det nu igen er sort, dog med detaljer i mørk grå. Denne farve kombination er måske kedelig for nogle, men sort er en noget lettere farve at arbejde med, hvis kabinettet har et sidevindue og farverne skal matche.

Kortet måler 280mm i længden og er kun en smule højere end udvidelsesporten. Derfor kan også små og ældre kabinetter opgraderes, dette er en fordel i dag hvor mindre ITX systemer er meget populære. Traditionen tro er kortet udstyret med 3 80mm blæsere De er optimeret til støjsvagt airflow og GIGABYTE kalder dem 3D active fans - de har en forhøjet trekant på bladtipperne, hvilket skulle forbedre airflowet med 23%. Heatsinken er denne gang i 3 dele og varmen flyttes af 4 heatpipes.

 


 

På kortet har GIGABYTE fjernet nogle af bling bling detaljerne. Nu er der kun det lysende GIGABYTE logo tilbage, og ganske som forventet er det fuldt udstyret med RGB samt diverse animationer. Skulle man have et GIGABYTE bundkort med RGB kan disse programmeres til at virke med hinanden. 

Som efterhånden er standard har kortet et semi-passivt blæser design. Derfor slukker blæserne under en bestemt temperatur eller hvis kortet er tilstrækkeligt lavt belastet. Funktionen fungerer lidt bedre end tidligere, hvor blæserne kunne finde på at starte op og stoppe meget pludseligt, sker det nu mere dynamisk. 

Ligesom sidste generation er kortet udstyret med en fuld bagplade, som hjælper med det æstetiske indtryk og holder kortet fra at hænge for meget. 

Langs siden af kortet finder vi NVLink porten… øhm. En af de nye tiltag på Turing er, at kun 2080 og større kort kan sættes sammen. Der er altså ikke mulighed for dual GPU sjov med RTX 1070.

Længere nede af kortet finder vi strømstikkene. Her benytter kortet sig af NVIDIAs anbefalede 8-Pin og 6-Pin PCI-E strømstik. Herfra er det altså tydeligt at Turing bruger mere strøm end sidste generations Pascal kort. Anbefalingen til strømforsyningen er også gået op fra 500 til 550 watt. Dog kan en god 500 Watt strømforsyning stadig fint bruges sammen med RTX 2080. 

Ved skærmstikkene er der endnu en overraskelse. Kortet er nemlig udstyret med 3x DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b x1, samt den helt nye USB Type-C med VirtualLink support. VirtualLink er en ny standard udviklet i et samarbejde mellem blandt andet NVIDIA, AMD og Intel. Hvor et enkelt kabel kan overføre både strøm, data og video til et VR headset, derfor slipper man for det nuværende system hvor tre forskellige stik kobles til et VR headset.