Test: Logitech MX vertical Mouse

Styre-enheder d.  08. marts. 2019, skrevet af neemos 7 Kommentarer.  Vist: 6167 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: neemos
Oversættelse: donto

Pristjek på  686,00
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: n/a

Test

MX Vertical er blevet testet i almindelig kontorarbejde og i tilblivelsen af denne og andre artikler. Den er blevet brugt i længere tid for at se, om den virkelig afhjalp diverse belastnings symptomer i arme og hænder.


Helt overordnet kan man sige, at langt de fleste nok vil blive overrasket over, hvor anderledes denne mus er at bruge. Lige fra du får den pakket ud og står med den i hånden, til at du tager MX Vertical i brug for første gang, vil du stå med følelsen af "hvad er det for en underlig størrelse".

Der har været mange diskussioner om denne mus, både i hjemmet og med andre testere på HwT.dk, for jeg har mildest talt ikke været glad for den fra start. Den føltes for let, alt for let i min optik og så var vinklen på musen i starten, faktisk med til at forværre diverse små skavanker jeg har.

Efter jeg tvang mig selv til at bruge den til alt undtaget gaming i 1 uge, så er min mening om MX Vertical ændret til det stik modsatte. I starten brokkede underarmene sig gevaldigt og hånden krampede til i tide og utide, men efter en fuld dags brug, så gik det stort set i sig selv. Man kan forestille sig at det simpelthen har været musklerne, der skulle vænne sig til at være i en noget anderledes position. Nu oplever jeg ingen problemer med MX Vertical og jeg foretrækker at bruge den når det er til almindelig kontor/skrive arbejde, da den simpelthen er mere komfortabel.

Der er dog et par ting, som jeg ville ønske at Logitech havde gjort anderledes, for når man køber et Logitech produkter, så er der bare visse forventninger. Men lad os kigge på det, så lang er listen heller ikke, fordi det hovedsageligt drejer sig om to ting.

1. Vægten på MX Vertical er lav, som i meget lav og i min optik alt for lav. Det er klart at vægten er holdt ned for at gøre det nemmere at bevæge musen rundt, men det giver også bare en følelse af, at det er et billigt produkt og det er ikke tilfældet hvis vi kigger på prisen. Det kunne have været en lækker tilføjelse, hvis Logitech havde indarbejdet en form for vægt system.

2. Sensoren, den er simpelthen for dårlig kvalitet, nuvel den kan sagtens bruges, men når du skal sidde og arbejde både med tekst og billeder, så går det bare ikke at musepilen bevæger sig i hak, fordi polling-raten ikke er høj nok (red. polling rate - hvor tit den opdaterer hvor musen er på musemåtten.). Det har været muligt at omgå dette en smule, ved at sætte sensitiviteten ned, men den skal næsten derned, hvor en gamer har den og det er bare ikke funktionelt til en arbejdsstation.

Alt i alt har denne mus overrasket mig gevaldigt og havde de dog bare brugt en bedre sensor, så ville denne mus være tæt på fantastisk til arbejde.


På næste side komme konklusionen.

 

 

MHammer
 
Overclocker
Tilføjet:
08-03-2019 13:17:45
Svar/Indlæg:
3/2

Rigtig fin anmeldelse :) Har selv kigget på den, men er sku bange for at kaste så mange penge efter den, og så det ikke er noget ved alligevel.neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
08-03-2019 16:05:05
Svar/Indlæg:
1126/307

#1
Jeg vil ihvertfald anbefale dig at tage ud og prøve den først for at se om selve pasformen er noget for dig. Personligt er jeg blevet super glad for den, men kender også andre der på ingen måde har kunnet vænne sig til den.

/NeemosCalimero
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-03-2019 21:26:14
Svar/Indlæg:
593/29

Desværre kan man stadig ikke programmere en af knapperne på oversiden til at skifte kanal. Det er ikke særlig ergonomisk at vende musen hver gang man skal skifte kanal ☹neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
08-03-2019 21:37:17
Svar/Indlæg:
1126/307

#3
Det har du ret i, jeg håber der kommer en version 2, da jeg mener de kunne tilføje en del der ville gøre den bedre :)Morpheuz1986
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-03-2019 21:48:47
Svar/Indlæg:
486/37

 

Hvordan er batteri tiden på sådan en størrelse?

Jeg har et par G703, som jeg egentlig er ret glad for, men de skal dælme lades op hele tiden også igen.
Det er efterhånden blevet et direkte irritations moment for mig. MikeyR
 
Overclocker
Tilføjet:
11-03-2019 10:07:26
Svar/Indlæg:
19/6

#5 hvis det er ligesom mx master (hvilket jeg antager), så skal den ved kontor brug (8-16) lades ca. i slutningen af hver anden måned. Så godt og vel 60 dage.Zero_x
 
Elitebruger
Tilføjet:
11-03-2019 11:53:07
Svar/Indlæg:
306/54

Jeg bruger musen ved min workstation og er super glad for den.. Den kræver en smule tilvænning, men når først det er overstået, så er den faktisk bedre at sidde med end min gamle MX master. Specielt når jeg sidder i længere tid. 

Batteritiden er rigelig til langt de fleste, og  man kan jo altid sætte den i laderen fredag aften (eller inden man går i seng, hvis det er hjemme) så er der rigeligt med batteri til hele ugen (måneden)

Jeg vil dog ikke anbefale musen til gaming, det kan jeg på ingen måde vænne mig til, men til CAD i mange timer har jeg været rigtig glad for den.❤