Test: Razer Blade 15" 2018

Bærbare d.  13. december. 2018, skrevet af Lyngze 4 Kommentarer.  Vist: 13596 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på  14000,00
Produkt udlånt af: Razer
DK distributør: n/a

Layout / Design


Vi tager fat i design delen af testen, helt generelt kan det siges om Razers Blade at den er fremstillet i aluminium, med det man kalder "unibody", altså hvor kabinettet er lavet i et enkelt stykke aluminium foruden bunden, hvor der er lavet en enkelt udskæring til at tilgå hardwaren hvis man skulle få brug for det senere, f.eks. ved opgradering af RAM. Det er samme koncept der også er brugt til Apples Macbook Pro, og der er da også en del ligheder i designet med min Macbook Pro Retina fra 2012.Her er den så, i al sin herlighed. Personligt synes jeg at helhedsbilledet ved den åbne bærbar er lidt en blandet fornøjelse. På den fornuftige side er der blandt andet at nævne at kabinettet er udført i gode materialer, den er udstyret med et stort og lækkert touchpad, endnu en lighed med Apples Macbook og det sorte og rå design passer rigtigt godt til en gamer bærbar. Der er også gjort god plads til højtalerne som sidder på hver side af tastaturet, hvilket ligger giver gode muligheder for stereo lyd på farten.

På den mindre positive side kan nævnes at den sorte farve ikke ligefrem er tilgivende når det kommer til fedtede fingre, som det også ses på billederne kan ALT ses. En anden ting jeg synes er lidt ærgerligt er at det ikke er blevet til et fuldt tastatur, der er sikkert mange der ikke ænser det mangledende numpad, her havde jeg personligt gerne byttet noget af pladsen til højtalerne for et fuldt tastatur.

Tastaturet er desuden lidt akavet udformet da piletasterne er forskudt en smule til venstre for at gøre plads til en fn-tast i højre side. Dette medfører, sammen med de meget flade taster, at der i hvert fald er noget tilvænning påkrævet for at kunne bruge tastaturet effektivt, i den tid jeg havde det oplevede jeg ofte at mine fingre var en smule forskudt på tastaturet, hvilket kunne give noget mærkeligt dialog i hastigt skrevne sætninger.På billeder her ses startknappen som er rimeligt anonym i sit udseende i toppen af højre højtaler gitter. Det er måske en smagssag, men jeg havde personligt hellere set en dedikeret startknap i hjørnet over højttaleren som var mere synlig, og måske ikke lavet af plastik. Det er den eneste af knapperne på tastaturet der måske virker en tand billig. Den sidste anke der er ved knappen er at der ikke er lys i den til at indikere om bærbaren er tændt, men i stedet er en enkelt lampe forrest på computeren, denne overses dog nemt hvis bærbaren står på f.eks. et skrivebord. Dette har i flere tilfælde gjort mig i tvivl om jeg havde fået trykket ordentligt på den, da der går et halvt sekund fra at der er trykket på den til at der kommer liv i skærmen. Dette beskriver dog også at der ikke er meget støj fra computeren, ingen larmende blæsere eller andet der ellers indikerer at der er liv i den.

Nu stopper de hårde ord så også, for udover disse ting, som nok mest er et spørgsmål om vane og smag så har jeg faktisk været meget positivt overrasket over kvalitetten af Razers Blade bærbar som efterlader et solidt indtryk af kvalitet og kraft.Når man først for gang i Razer Blade er der både lys og farver, det indbyggede RGB tastatur er som udgangspunkt indstillet til langsomt at skifte imellem alverdens forskellige farver, og den farverige baggrund Razer har lagt på computeren er også med til virkeligt at vise den 100% sRGB kalibrerede IPS skærm frem. Det er også nemt at se skærmens bezels, eller mangel på samme, der er nemlig næsten ingen kanter på skærmen, især i siderne er der meget lidt at komme efter. Man kan diskutere om det er lige prangende nok, men man kan ikke sige at indtrykket af en rigtig gamer maskine er tilstede!


    


Det udvendige design minder rigtigt meget om en kantet Macbook Pro af lidt ældre dato inden alt blev erstattet med USB-C. Den elegante aluminium unibody giver et flot helheds indtryk. Trods det elegante og flotte er der dog ingen tvivl om at Razer Blade er en gamer bærbar, med Razer logoet på bagsiden og de grønne USB porte som kontrast til det sorte finish giver bærbaren et rigtigt godt helhedsindtryk. Der er selvfølgeligt også lys i det grønne appl... Razer logo på bagsiden.

På højre side finder vi en enkelt USB-C port, hvor det også er muligt at , en enkelt af de grønne USB 3.0 porte, samt HDMI og mini display port. På venstre side er bærbaren udstyret med indgang til strøm, ethernet, to USB 3.0 porte og et enkelt mini-jack stik til lyd både ind og ud. Personligt har jeg aldrig rigtigt forsået det kombinerede jack stik, men så gerne selv et af hvert, mangler man det kan der dog gøres meget med adaptere eller USB enheder.

En mindre detalje er også at det kun er base modelen der har ethernet port, advanced modelen mangler denne feature, måske fordi der i stedet har skulle være plads til større grafikkort og vapor chamber køling.


   


Underneden på bærbaren er der ikke meget at se pånær de to lange støjdæmpende gummi fødder samt gitre til de to blæsere der trækker luften ind nedefra. Bagerst på bærbaren er der udstødning til den varme luft, der er også hul til udstødning i rillen ved skærmen, så der er altså godt med huller til at komme af med luften. Alt i alt er der tale om en rimeligt standard køle løsning, dog i den højere ende med to blæsere og mulighed for at få godt med luft kørt igennem.


På næste side kigger vi på den medfølgende Razer Synapse software.

bamselinen
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2018 08:46:40
Svar/Indlæg:
2145/218

Jeg synes de er lækre men sammelignet med at jeg fik min HP Omen for 12000 og den har stort set samme specs 

I7-8750H, 16 Gb ram, 144Hz skærm, Gsync, GTX 1070 8Gb og 512 Gb NVM-E disk så synes jeg personligt ikke de er de ekstra penge værd, men de er helt klart pænere end min HP.CDCRenegade
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
18-12-2018 18:39:38
Svar/Indlæg:
1642/63

Det er sgu godt nok dyrtSvaret blev redigeret 3 gange, sidst af CDCRenegade d. 18-12-2018 18:59:35.


Lyngze
 
Redaktionsassistent
Tilføjet:
18-12-2018 18:53:35
Svar/Indlæg:
684/80

#1
Og prisen er vel at mærke "kun" for base modellen, som er med GTX 1060, lille SSD og 60Hz skærm.
Men ja, man får selvfølgeligt også noget på udseende og mærket.

#2
Der manglede vidst et link, det er blevet tilføjet, og prisen er endda steget siden artiklen blev skrevet kan jeg se...

 

Jeg kan dog se at den kan erhverves til knap 1700 EUR på Razers egen store, hvordan det så arter sig med support og lignende ved jeg ikke, men der er lidt at spare, også i forhold til den første pris vi fandt.Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
18-12-2018 19:50:56
Svar/Indlæg:
5357/442

#3 linket går til modellen med 256gb SSD, det er derfor den er dyrere.