Test: Asus ROG Delta headset

Lyd d.  05. marts. 2019, skrevet af neemos 2 Kommentarer.  Vist: 6582 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  1295,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Test

Du åbner kassen og er klar til at gå igang med det samme, helt uden at skulle pakke noget ud af plastikposer, løsne de her belastende metal bindere eller noget som helst andet. Det er sjældent noget man oplever når man pakker nye ting ud. Men i kassen fra ROG er det netop oplevelsen du får. 


Komfort

Asus har knoklet benhårdt på deres komfort og man kan virkelig mærke at de er kommet i mål med ROG Delta headsettet. På ROG Delta prøver Asus, noget jeg personligt ikke har set før, har de valgt at bruge D-formede ørekopper for at give en bedre ergonomi og forhåbenligt mindre pres på ørene. For vi kender alle til følesen af at ens hoved sidder i en skruetvinge, og ligegyldigt hvad man gør, så bliver det bare værre jo længere tid man sidder med det på.

Men oplevelsen af de D-formede ørekopper har kun været positiv, omend der er en kort tilvænnings periode, simpelthen fordi de føles en anelse anderledes end hvad man er vant til fra normale runde ørekopper. Men ellers har oplevelsen være super positiv, og formen hjælper helt sikkert til headsettets komfort helt generelt. 

Man skal dog være opmærksom på et par ting her i komfort afdelingen, selve størrelsen på ørekopperne gør at folk med ører til den store side, potentielt vil opleve at kopperne presser på ørerne. Selve størrelsen på headsettet, eller nærmere på "headbandet" altså buen der går over dit hoved, er til den store side. Selvom denne tester har hvad man kan betegne som et normal størrelse hoved, så var det kun lige med nød og næppe at ROG Delta ikke er for stort. Det ville have været dejligt hvis det kunne gøres en smule mindre, også med henblik på eventuelt ældre børn og unge så de kunne passe dette dejlige headset.

Men ellers er der ikke meget at sætte en finger på med komforten, dejlige ørekopper og man får ovenikøbet et ekstra sæt med i stof hvis man foretrækker det. 


Gaming

Hvordan klarer 4 seperate DAC's sig så, i forhold til hvad man kan kalde et normalt headset uden indbyggede forstærkere. Helt forrygende er svaret, lyden har simpelthen været exceptionel, og her snakker vi ikke kun gaming oplevelse, men lige såvel hvordan musikken lyder.

Men lige nu er det gaming vi fokuserer på, så lad os holde os til det i første omgang. Jeg har testet ROG Delta i divers FPS spil ,da de 4 indbyggede forstærkere her burde give en kæmpe fordel, samt i et par almindelig spil for at kigge på det generelle lydbillede.

I PUBG, som jeg hovedsageligt har testet i og som er notorisk kendt for et mudret lydbillede, her var oplevelsen simpelthen uovertruffen i forhold til andre highend brands. Jeg har været i stand til at høre præcis hvor folk var i forhold til mig selv og ikke mindst hvor langt væk de var. Begge dele er noget som alle der spiller PUBG ved kan være exceptionelt svært, men med ROG Delta, så er det til at have med at gøre igen. 

Der er også blevet testet i både APEX og CS:GO og her er oplevelsen lige så imponerende. Da lydbilledet er noget bedre i disse to titler, har man overhovedet ingen problemer med at høre præcis hvor din modstander er samt hvor langt væk de er.

ROG Delta blev også testet i diverse singleplayer spil, men hovedsageligt i spillet Subnautica, som har et genialt lydbillede. Her må jeg bare sige, hjertet har siddet oppe i halsen under stort set alle tests, simpelthen fordi lydbilledede er så imponerende og fordybende. 


Musik

Kan ROG Delta så afløse dit headset til at høre musik på eller er det kun til gaming er der nok en læser eller to der spørger sig selv om. Uden tvivl kan jeg svare jer, såfremt du ikke er totalt audiofil, så er ROG Delta yderst kompetent til at klare alle former for musik genrer.

Om jeg har hørt rock, techno eller dansktoppen, så har lyden været krystal klar og lydbilledet virkeligt godt. Det er muligt via softwaren at indstille headsettet til den genrer du nu sidder og lytter til, men selv uden softwarre er lyden simpelt noget af det bedste man kan få i et gaming headset.


På næste side kommer konklusionen.

 

 

McCleod
 
Superbruger
Tilføjet:
30-04-2019 17:29:06
Svar/Indlæg:
2470/41

Den gummioverflade bliver sikkert klistret på et tidspunkt. ☹phg
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-04-2019 18:16:12
Svar/Indlæg:
1398/43

Jeg har haft mine i en mdr. tid, ikke noget jeg oplever

Til Gengæld har jeg skiftet mine ørekopper til stof ver. de andre er for tynde øret går simpelthen ind og rører selve højtaler /plastdelen