Test: Enermax LiqTech II 280 AIO køler

Køling d.  27. februar. 2019, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 6732 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på  1131,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test og overclockning

 

Jeg starter igen lidt forfra, da jeg har fået et nyt testsetup, så den eneste anden AIO jeg kan teste op imod denne, er den jeg normalt bruger til test af CPU'er og kabinetter, som er NZXT Kraken X61. Selvom den ikke er helt ny så leverer den stadig en habil køleevne.

Med det indledende på plads, er jeg nu klar til at teste ENERMAX LIQTECH II 280. Proceduren er: CPU "stress" test ved CPU-Z Stresstest.

- Idle temperaturer aflæses efter reboot og 10 min idle
- Load temperaturer aflæses efter reboot og 10 min CPU-Z stress CPU test
- Støjniveau måles både ved idle og load med en APP på mobilen kaldet lyd måler, den måler dB niveauet som et gennemsnit over et minut.


Test maskinen består af følgende hardware:

 • Bundkort: AORUS X470 GAMING 7 WI-FI
 • CPU: AMD RYZEN 7 2700X 3,7 GHz
 • PSU: Cooler Master G750M
 • RAM: 2x8 G.Skill SNIPER X 3400 MHz
 • Grafikkort: ASUS R9 NANO
 • SSD: OCZ Vector 250 GB
 • OS: Windows 10 Pro


Til sammenligning:

 • NZXT Kraken X61


Testprogrammer:

 • CPU-Z Stresstest.
 • APPen "lyd måler"
 • RYZEN Master og Core Temp til temperaturmåling.


Vi starter med stock, som er 3,7 GHz med turbo slået til.

Jeg har brugt det Fractal Design R6, som nu er mit testkabinet til kølere. Jeg instillede BIOS til at køre kabinetblæserne ved "Silent", fordi det nærmest gør dem lydløse. Denne køler har PWM styrede blæsere og er monteret til bundkortets CPU blæserstik, så den selv får lov til at regulere op og ned. Her ved stock hastighed klarer ENERMAX LIQTECH II sig ganske fint i forhold til NZXT Kraken X61 og den får både laveste temperatur og laveste dB målig.Ved "Load" skruer AIO'en selv op for blæserhastigheden og derfor ligger støjniveauet noget højere end ved "Idle", det er dog ikke specielt ubehageligt at sidde ved siden af. Selvfølgelig er Krakens niveau meget lavere da den tvinges til at køre "Silent" og skruer man op til "Performance" er billedet et helt andet og Kraken AIO'en stryger op på hele 36 dB, som bestemt er hørbart. På temperatursiden ligger de 2 kølere ret lige, men det sker ved, at støjen øges markant fra Kraken X61.

 

Overclocking:
Jeg brugte softwaren RYZEN Master til at udføre mit OC. Her ses de indstillinger jeg brugte. CPU-Z viser det opnåede OC. Jeg checkede lige watt-forbruget og det ligger på 400 Watt + for hele systemet, når der køres med OC på 4,3 GHz.Her har jeg så ved hjælp af AMD RYZEN MASTER Overclocket CPU'en til 4,3 GHz og så længe der ikke er Load på, rykker det ikke meget på støjen eller temperaturen.Her hvor der køres 4,3 GHz på alle 8 kerner stiger, støjen ikke specielt meget for ENERMAX AIO'en, til gengæld holder den en bedre temperatur på CPU'en end Kraken X61 gør. Så man kan roligt sige at man med ENERMAX LIQTECH II får en anelse bedre temperatur, men med en støj der er absolut meget mere spiselig i forhold til Kraken X61 AIO'en ved "Performance".
 

Konklusionen følger på næste side.