Test: Trust Ironn 7.1 Surround headset

Lyd d.  08. april. 2019, skrevet af BPM 0 Kommentarer.  Vist: 6220 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: BPM
Oversættelse: BPM

Pristjek på  0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 Det virker ikke som om der er gjort så meget ud af komforten ved dette headset. Det sidder sådan set fint nok på hovedet, men det føles utroligt løst, som om det slet ikke slutter tæt om hovedet, selvom det faktisk gør. Det skyldes nok de meget bløder puder, som ikke helt føles som om de sidder tæt og så den lave vægt.

Der er ingen aktiv eller passiv støjdæmpning i headsettet. Det sidste skyldes puderne som selvom de slutter tæt, så lukker de utrolig meget lyd ind alligevel og det er som om selve koppen også lukker meget lyd ind, når man har det på. Ganske rart hvis en person skal have fat i dig, men også irriterende i en intens kamp i for eksempel PUBG, hvor man gerne vil kunne hører hvorfra modstanderen kommer.

Jeg savner lyd i headsettet. Det lyder som om at de 50mm drivere ikke kan levere alle toner også selvom jeg slår Surround og Xear Surround Max til, så mangler der stadig noget. Især bassen er mangel fuld, det lyder som om den mangler slagkraft og styrke. Går man ind og stiller på equalizeren, kan man få et nogenlunde resultat, men det bliver aldrig rigtigt godt.

Problemet med lyden giver sig særligt til kende ved musik. Hører man mest dance/trance/techno, så er lyden iorden, det går fint igennem, men der mangler stadig lidt dybde og man føler man sidder i en papkasse og lytter. Går man over til rock/pop i stedet, så kan man virkelig høre manglen på dybden og tonerne bliver nærmest slugt i hinanden og det hele bliver lidt mudret at høre på. Det er som om kopperne sluger lyden og derfor får man ikke alle nuancer af musikken med.

Gamer man, er problemet ikke ligeså udpræget, bortset fra at alle de dybe lyde som eksplosioner og skud fra for eksempel en kanon, ikke lyder specielt voldsomt mere, men bare er lidt tynd i det. Man kan fint høre hvor modstanderen kommer fra, så på det område klarer headsettet sig sådan set udemærket. Man skal bare være forberedt på, at lyden er lidt tynd og mangler dybde, men man kan igen gå i equalizeren og se om man kan indstille sig ud af problemet. Jeg fandt dog ingen optimal indstilling, desværre.
Når folk snakkede til en i Teamspeak eller på Discord, så var jeg nød til at skrue en hel del mere op for folk end jeg plejer, da de ligesom forsvandt i de andre lyde fra eksplosioner og skud. Igen er problemet ligesom om det hele mudrer lidt sammen og forsvinder lidt i hinanden og der er for mange udefrakommende lyde, der trænger for meget igennem imens.

Mikrofonen havde jeg absolut ingen problemer med. Hverken in-game, Teamspeak eller på Discord. Lyden går fint og klart igennem, og ingen brok over dårlig lyd. Det er bestemt den bedste del på headsettet.


Næste side: Konklusion