Test: Sennheiser GSP 550 Gaming headset

Lyd d.  09. april. 2019, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 8559 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på  1875,00
Produkt udlånt af: Sennheiser
DK distributør: n/a

Test

 

 

Så er det tid til at fyre op for noget lyd og høre hvordan headsettet rent faktisk lyder. Som det første vil jeg lytte mig igennem en masse musik og på den baggrund give min vurdering af ydelsen i denne disciplin. Efter denne opvarmning slår vi over på gaming-mode og ser hvordan ydelsen er i spil.  

Jeg vil primært teste headsettet med equalizere slået fra, men også eksperimentere lidt med hvordan lyden ændrer sig i hver af de forskellige indstillinger. Testen er udført på min stationære og som reference bruges et Beyerdynamic DT 770 Pro sluttet til et SoundBlaster OmniSurround lydkort.
 

Musik

Vi lægger ud med musikken, som testes med en forskelligartet playliste indeholdende blandt andet numre fra Iron Maiden, Foo Fighters, Ellie Goulding, Tina Dickow, The Impressions og Daft Punk. Alt musik er leveret af Spotify i højeste streamingkvalitet (320 kbps).

Når man køber et decideret gaming headset, må man desværre ofte gå lidt på kompromis, når det kommer til musik. Det gælder dog ikke i dette tilfælde, for faktisk klarer Sennheiser det virkelig godt. Med equalizeren slået fra, produceres en virkelig god lyd over hele spektret, med en afstemt bas der slår igennem på de rigtige tidspunkter. Lydbilledet er ret neutralt men med et tydeligt præg af det åbne design og en præcis gengivelse og separation af forskellige instrumenter. 

Efter lidt eksperimenteren med equalizeren kunne jeg konstatere, at det generelt bedste resultat kom med den slået fra. Ved aktivering af musik eller game profilerne, får bassen et tydeligt nøk opad, hvilket gør sig godt i nogle stykker musik, men mindre godt i andre. Profilen esport fik til gengæld bassen til stort set at forsvinde og samtidig de resterende frekvensområder til at lyde noget tyndbenede. Hvis jeg skulle vælge mellem dette headset, og mit vante DT 770 Pro til musik, ville jeg nok gå med DT 770 Pro da lydbilledet hos Sennheiser bliver en anelse for neutralt til min smag, men det er ærlig talt marginaler der skiller de to  
 


Gaming

Det er et gaming headset, så vi skal have fyret op for nogle spil. Her har jeg været godt rundt omkring blandt andet Battlefield, Borderlands, Hitman 2016, CS GO og Diablo III. 

Også når det kommer til gaming, gør GSP 550 det rigtig godt. Rumfornemmelsen er virkelig god, når det gælder at lokalisere modstanderne, blandt de klart bedste headset jeg har testet må jeg sige. Surround sound funktionaliteten giver ikke så meget på den konto, men i spil som f.eks. Hitman giver det lige stemningen og indlevelsen i universet en tak op. Når granaterne begynder at flyve om ørerne i Battlefield kommer surround sound effekten ligeledes til sin ret, ligesom bassen giver nogle gode store eksplosioner. 


Mikrofon

Som det sidste har jeg testet mikrofonen via Skype og Microsofts stemmeoptager. Alle jeg har snakket med, har kun haft rosende ord omkring mikrofonen, der opfanger ens stemme tydeligt, og meget af baggrundsstøjen formår den at sortere fra. Mikrofonen er blandt de bedste jeg har prøvet i et headset, til decideret lydoptagelse ville jeg nok vælge en ekstern, men den er virkelig god.