Test: Corsair Ironclaw RGB FPS/MOBA Gaming Mouse

Styre-enheder d.  14. marts. 2019, skrevet af KleitusIV 0 Kommentarer.  Vist: 4412 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: KleitusIV
Oversættelse: KleitusIV

Pristjek på  499,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: n/a

Test 


I dette afsnit vil jeg dele mine personlige erfaringer med brugen af Corsair Ironclaw. Som det kan ses på billedet ovenfor, har jeg testet den på Corsairs egen (bredde) musemåtte sammen med et Corsair Strafe Silent tastatur. Jeg har også haft Corsair M65 Elite til test samtidig, så en sammenligning er naturlig at foretage.

 

Komfort/ergonomi


Som tidligere nævnt er Corsair Ironclaw en stor mus designet til højre hånd og "palm" grip. "Palm" grip er hvor hele hånden hviler på musen.
 


Ergonomi er selvfølgelig en helt personlig ting, men er man som jeg udstyret med store hænder og godt kan lide "palm" grip style, så er Ironclaw en super komfortabel mus. Jeg har været rigtig vild med at bruge den og jeg har efterhånden haft rigtig mange mus i hænderne. Meget få af disse passer så perfekt i min hånd som Corsair Ironclaw. Til sammenligning med M65 Elite, som er en "claw" type og fysisk en del mindre end Ironclaw, fandt jeg mig selv gå tilbage til Ironclaw når jeg havde længere sessioner foran computeren.
 

 

Her ses Ironclaw (venstre) vs M65 (højre) i min hånd.Knapperne er lette og behagelige at bruge, men anvendelse af scroll hjul som midterste knap er ikke optimal. Det er simpelthen for hårdt at presse ned, så man får ikke nogen form for præcision i bevægelserne, mens man trykker på hjulet. De to tommelfinger knapper ("frem/tilbage") er også forholdsvist hårde ift. venstre/højre knap og det kræver lidt tilvending, at man skal trykke til på disse også. Det er dog ikke lige så slemt som scroll hjulet. Ledningen er som sagt meget stiv, så alt efter hvor man skal bruge musen, kan dette være et problem. Som det kan ses på mit setup, satte jeg ledningen fra musen i tastaturets USB port, så jeg havde ingen problemer med ledningens hårdhed.

 

Gaming og daglig brug


Jeg har brugt både Ironclaw og M65 Elite i en række spil, for at teste hvordan de klarede sig. Overwatch og Fortnite blev spillet i FPS/Moba genren og Assassins Creed Odyssey fik jeg også brugt en del timer på. Ironclaw klarede sig helt perfekt og er lige så præcis, som man forventer den skal være. Det var i hvert fald ikke musens skyld, når jeg ikke kunne ramme folk.

Set i forhold til M65 Elite, kunne jeg godt bruge den sniper knap, som M65 er udstyret med. Det er en fed feature. Omvendt passer Ironclaw's ergonomi bedre til min hånd, så de helt lange spil-sessions var intet problem.

Ironclaw var selvsagt også perfekt at bruge til almindelig kontor-brug og DPI skift er let og fedt at have, når man skifter mellem at manøvre rundt i windows og billedredigering på pixel-niveau.