Test: Corsair M65 RGB Elite Tunable FPS Gaming Mouse

Styre-enheder d.  04. marts. 2019, skrevet af KleitusIV 0 Kommentarer.  Vist: 4570 gange.

Korrekturlæser: Ferns
Billed behandling: DeXTRoNiaN
Oversættelse: KleitusIV

Pristjek på  549,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: n/a

Layout / Design


 

Corsair M65 RGB Elite er lidt en atypisk mus i designet. I stedet for et klassisk "plast" design, er musen bygget op omkring en aluminiums base med et råt og industrielt udseende. Oven på dette er lagt 2 typer plastik. Den øverste plastik med venstre/højre knapper er glat og behagelig at røre ved, mens plastik på venstre og højre side er af en underlig ru type. Jeg sidder lidt med følelsen af en "negl mod en tavle" når jeg har min tommelfinger på venstre side og det er ikke specielt behageligt. Hvorfor Corsair har valgt denne overflade, forstår jeg ikke. Knapperne er hurtige og lette. Scroll hjulet kører tungere (mere "hak hak") end Ironclaw, men til gengæld er hjulets klik-funktion ikke nær så hård som Ironclaw, og kan derfor anvendes som en typisk midterste knap. Ledningen er heller ikke så tyk og hård som Ironclaw, men lidt lettere bøjelig.
 

 

 


Set oppe og nedefra kan vi tydeligt se at musen er bygget omkring en aluminiums ramme. Vi ser også den lille kontur i venstre side, som gør at musen er designet til højrehåndede. De 2 knapper under hjulet er default skift mellem DPI niveauer. Der er RGB lys i Corsair logo'et og under scroll-hjulet, og denne RGB kan naturligvis styres og ændres i softwaren. 

Den helt særlige egenskab ved M65 RGB Elite er justering af vægt. Under musen finder vi 3 skruer, der kan løsnes med en mønt eller en skruetrækker, og herunder findes 3 små vægt-lodder. Hver vægt vejer ca. 4.5g, og musens samlede vægt kan således justeres mellem 97g og 115g. En fed feature så man virkelig kan justere musen, til præcis den præference man har.
 


 


Siderne på musen er designet med en ru plastik, som ikke ses så tydeligt på billedet. I stedet for Ironclaws gummi som er behageligt at holde ved, giver M65 Elites ru plastik lidt følelsen af negl på en skoletavle. På venstre side findes standard frem/tilbage knapper samt en særlig feature ved denne mus: Sniper-knap. Når man holder den inde, skifter musen til helt lav DPI, så man lettere kan sigte helt præcist. En fed feature! Knappens placering er dog lige en tand for langt fremme, så man skal have hånden længere fremme end naturligt for at have tommel-fingeren over sniper-knappen klar til affyring.
 

 

Tager vi et kig foran og bagpå, kan man tydeligt se hvordan venstre side bøjer lidt ud til tommelfingeren, og den rå aluminiums-bund er også tydelig.
 


M65 Elite ses her ved siden af Ironclaw sammen med mit Corsair Strafe Silent tastatur på 90cm bred Corsair måtte. Der er tydelig størrelsesforskel på de 2 mus.
 


Jeg er en stor fyr med store hænder, og M65 Elite har et "claw-grip" design. Musen ligger som sådan fint, men ergonomisk passede Ironclaw bedre til mig. Dette er dog helt personligt, så sørg endelig for at teste med din egen hånd. Som man kan se på billedet, er min tommelfinger heller ikke naturligt ved sniper-knappen.
 

På næste side ser vi nærmere på Corsair iCUE software.