Test: Corsair M65 RGB Elite Tunable FPS Gaming Mouse

Styre-enheder d.  04. marts. 2019, skrevet af KleitusIV 0 Kommentarer.  Vist: 4221 gange.

Korrekturlæser: Ferns
Billed behandling: DeXTRoNiaN
Oversættelse: KleitusIV

Pristjek på  549,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: n/a

Test 


I dette afsnit vil jeg dele mine personlige erfaringer med brugen af Corsair M65 Elite. Som det kan ses på billedet ovenfor, har jeg testet den på Corsairs egen (bredde) musemåtte sammen med et Corsair Strafe Silent tastatur. Jeg har også haft Corsair Ironclaw til test samtidig, så en sammenligning er naturlig at foretage.
 

Komfort/ergonomi


Som tidligere nævnt er Corsair M65 Elite en mus designet til højre hånd og "claw" grip. "Claw" grip er hvor man griber om musen med fingrene, og håndfladen ikke rører ved musen.
 


Ergonomi er selvfølgelig en helt personlig ting, men er man som jeg udstyret med store hænder og godt kan lide "palm" grip style, så er M65 Elite ikke den mest komfortable mus. Specielt i sammenligning med Ironclaw. Musen fungerer som sådan glimrende, og sniper-knappen er en fantastisk feature, men under længere sessioner fandt jeg mig selv gå tilbage til Ironclaw fordi jeg begyndte at blive øm i fingrene.
 

 

Her ses Ironclaw (venstre) vs M65 (højre) i min hånd.

 

Knapperne er lette og behagelige at bruge, men anvendelse af scroll hjul er lidt tungere end på andre mus. Dette er naturligvis en smagssag, og mange vil gerne have et mere tungt "skifte" mellem våben f.eks. I modsætning til Ironclaw er scroll hjulet som midterste knap ganske fin og ikke så tung. De to tommelfinger knapper "frem/tilbage" er også lette at anvende sammen med sniper knappen.

Ledningen på M65 Elite er i stil med Ironclaw en stof-betrukket ledning, men den er ikke så tyk og stiv som Ironclaw's ledning er. Jeg havde ingen problmer med at den forhindrede eller forringede min brug af musen.

 

Gaming og daglig brug


Jeg har brugt både Ironclaw og M65 Elite i en række spil for at teste hvordan de klarede sig. Overwatch og Fortnite blev spillet i FPS/Moba genren, og Assassins Creed Odyssey fik jeg også brugt en del timer på. M65 Elite klarede sig helt perfekt og er lige så præcis som man forventer den skal være. Det var i hvert fald ikke musens skyld, når jeg ikke kunne ramme folk.

Sniper-knappen som M65 er udstyret med er en helt igennem fantastisk feature til FPS spil. Når man på lang afstand skal være pixel-præcis i sit sigte, er det fedt lige at kunne holde den knap inde og få DPI helt i bund.

Min eneste anke ved M65 er at den ikke passer lige så perfekt i min hånd som Ironclaw. Dette er selvfølgelig 100% en personlig ting, men det gjorde at i de helt lange spil-sessions sad jeg og kiggede med længsel på Ironclaw som stod ved siden af. Har man en mindre hånd eller er fan af claw-grip, vil M65 Elite være helt perfekt.

M65 Elite var selvsagt også helt fin at bruge til almindelig kontor-brug, og DPI skift er let og fedt at have når man skifter mellem at manøvre rundt i windows og billedredigering på pixel-niveau. I modsætning til de lange gaming-sessions med hånden konstant på musen, gjorde ergonomien mig ikke det store i almindeligt kontor-brug.