Test: Enermax Aquafusion 120mm ELC-AQF120-SQA køler

Køling d.  17. april. 2019, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 5684 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på  651,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test og overclockning

 

 

Med det indledende på plads, er jeg nu klar til at teste ENERMAX AQUAFUSION 120. Proceduren er: CPU "stress" test ved CPU-Z Stresstest.

- Idle temperaturer aflæses efter reboot og 15 min idle
- Load temperaturer aflæses efter reboot og 15 min CPU-Z stress CPU test
- Støjniveau måles både ved idle og load med en APP på mobilen kaldet lyd måler, den måler dB niveauet som et gennemsnit over et minut.


Test maskinen består af følgende hardware:

 • Bundkort: AORUS X470 GAMING 7 WI-FI BIOS F8
 • CPU: AMD RYZEN 7 2700X 3,7 GHz
 • PSU: Cooler Master G750M
 • RAM: 2x8 G.Skill SNIPER X 3400 MHz
 • Grafikkort: ASUS ROG STRIX GEFORCE RTX 2070 OC 8GB.
 • SSD: OCZ Vector 250 GB
 • OS: Windows 10 Pro


Til sammenligning:

 • NZXT Kraken X61
 • ENERMAX LIQTECH II 280


Testprogrammer:

 • CPU-Z Stresstest.
 • APPen "lyd måler"
 • RYZEN Master og Core Temp til temperaturmåling.

 

Vi starter med stock, som er 3,7 GHz med turbo slået til.

Jeg har brugt det Fractal Design R6, som nu er mit testkabinet til kølere. Jeg indstillede BIOS til at køre kabinet blæserne ved "Silent", fordi det nærmest gør dem lydløse. Denne køler har PWM styrede blæsere og er monteret til bundkortets CPU blæserstik, så den selv får lov til at regulere op og ned. Ved stock hastighed i idle klarer ENERMAX Aquafusion 120 sig fint på linje med de andre testede kølere og er nærmest lydløs. Det er lidt svært at få en præcis måling af temperaturen ved idle da CPU'en hele tiden står og kører lidt op og ned i Idle, så jeg har taget en gennemsnitsmåling af hvad CPU'en rammer som laveste værdi og højeste. Det svarer til hvad NZXT X61 kan klare i silent mode så det må siges at være OK. Selvfølgelig ligger ENEMAX LIQTECH lavere da den har 280mm radiator. Men den testede køler formår at holde temperaturen og støjen på et meget acceptabelt niveau.I load testen på stock hastighed stiger støjen fra blæseren så den bliver mere hørbar og her bliver den da også kun overgået af NZXT Kraken X61 i Performance mode. Temperaturen er absolut godtaget, og der er langt op til de 85 grader som CPU'en max kan klare. Igen ligger den på højde med NZXT Kraken X61 i Silent mode.
 

Overclocking:
Jeg brugte RYZEN MASTER til at lave et OC på 4,3 GHz og billedet viser Vcore og hastighed.Her har jeg så ved hjælp af AMD RYZEN MASTER Overclocket CPU'en til 4,3 GHz og så længe der ikke er Load på, rykker det ikke meget på støjen eller temperaturen.Så får CPU'en et 4,3 GHz OC og her bliver blæseren straks mere hørbar, det er dog stadig acceptabelt at høre på når maskinen står ved siden af mig på skrivebordet. Den ryger op på 73 grader og det er naturligvis 5-6 grader højere end de større AIOer, ENEMAX Aquafusion 120 gør det dog stadig bedre end NZXT Kraken i Silent mode, dog bliver den slået af den aldrende NZXT Kraken X61 på temperaturen. Denne køler er PWM styret.
 

Konklusionen følger på næste side.