Test: Corsair Force Series MP510 960GB M.2 SSD

Solid state disk d.  03. maj. 2019, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 7533 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på  1339,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

 

 


Testmaskinen består af :

Auros X470 Gaming 7 Wi-Fi BIOS F8
AMD RYZEN 7 2700X
2 x 8 GB G.Skill Sniper X 3400 MH
ASUS ROG STRIX GEFORCE GTX 2070 OC 8GB
Cooler master G750M
OCZ Vector 256GB SSD
Windows 10 Pro x64


Programmer:
ATTO
Crystal DiskMark 5.1.2
AS SSD
Anvil Disk Util's

Windows 10 Pro x64

 

  


Her ses de aktuelle testresultater som er mere detaljeret vist i grafisk form herunder.

 

ATTO

ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimerbare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.


 


Corsair lægger hårdt ud og er helt oppe og bide Samsung 970 EVO Plus i haserne, det burde den nu også kunne da det er en 1TB SSD og jo større de er desto bedre yder de. På skrivesiden ligger Corsair fuldkommen lige med Samsung EVO Plus.
 

Crystal DiskMark

Crystal diskmark bruger ukomprimerbare data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan skrumpes, og dernæst finde ud af, hvad de skal stille op med dem.Her i CDM testen ser vi Corsair Force MP510 klare sig middelmådigt i læsetesten, men til gengæld helt suverænt i skrivetesten hvor den får den næsthøjeste score lige under Samsung EVO Plus.

 

AS SSD

Programmet bruger ligesom Crystal Diskmark ukomprimerbare data, så resultaterne bør ligne Crystal Diskmark.I AS SSD brillerer Corsair SSDén rigtigt, i læsetestene er den på højde med Samsung eller over, og i skrivetestene er Corsair MP510 helt suveræn i alle testene undtagen 4K hvor den går lidt lavere end Samsung Plus SSDén.

 

Anvil Storage Utilities

Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter, der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.
Også Anvil´s Storage Utilities afslører at Corsairs MP510 er en stærk lille SSD kun lige akkurat bliver slået af Samsungs nyere SSDér i læsetesten og kun Plus modellen af 970 i skrivetesten.

 

IOPS

IOPS tallene fortæller hvor mange gange i sekundet SSD'en er i stand til at skifte mellem opgaverne. Jo højere tal jo bedre. Det har især betydning hvis du skal håndtere store filer.


 

Også tendensen til at være hurtigere på skrivesiden slår igennem her i IOPStesten og i skrivetesten kommer Corsair MP510 da også fint ind på en anden plads efter Samsung EVO Plus.

Herunder er et par enkeltstående tests af IOPS ved queue depth på 16, 32 og 64.


 
 
 


IOPS målingerne ser pæne ud og der scores næsten 400K i læsetesten, næsten 500K i skrivetesten og 640K i den kombinerede test. Det er meget fine værdier.


Konklusionen følger på næste side.