Test: Asus STRIX 1660 Ti

Grafikkort, NVIDIA  d.  29. april. 2019, skrevet af SDK 0 Kommentarer.  Vist: 12837 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: SDK
Oversættelse: jmose

Pristjek på  2695,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Design / Layout

 

 

På design fronten holder ASUS farverne i sort, med få detaljer som logoer og skrift fremhævet i hvid. Den sorte farve gør at kortet passer ind i de  fleste systemer, men det ser bestemt ikke kedeligt ud. Vi tager den traditionelle gennemgang og starter med størrelsen. ASUS kortet måler 29.8 x 13.4 x 4 centimeter. Altså kræves der et kabinet med masser af plads til høje grafikkort. Husk at PCI-E strømstikkene rager yderligere 1-2 cm ud. 

Kølerskjoldet der dækker meget af heatsinken er lavet af plastik, ROG og STRIX logoerne på siden af kortet lyses op med RGB LEDs, det samme glæder de 6 gennemsigtige riller på skjoldet. Blæserne tæller i alt 3 styks og måler 8 cm, de er ganske almindelige, men flytter rigeligt med luft. Ved blæserne er der også belysning fra kortets LEDs, her er den dog en smule svagere hvilket passer godt ind. 
 

Bagsiden af kortet dækkes af en backplate i aluminium, og har samme design som de dyrere RTX modeller men her er intet RGB lys i logoet.
 

I bagenden finder man de to 4-pin ”FanConnect” blæserstik. Blæsere sat til her følger kortets egne dermed justeres hastigheden alt efter hvor varmt grafikkortet er, og slukker helt i idle. Normalt kræver det en dyr blæserstyring, hvis man vil justere blæserhastigheden i forhold til grafikkortets temperatur, desværre kan de eksterne blæsere ikke styres gennem software. Her sidder også en Aura RGB header, som følger kortets indstillinger. 
 

Kortet er også udsytet med en knap der slukker alt lys, så er du ikke fan af alt det RGB har ASUS en løsning. Her er der også en knap, hvor du kan skifte mellem en performance eller støjorienteret BIOS. 
 

Her er kortet monteret i systemet med rødt lys, men alle farver kan vælges. Lyset er kraftigt og selv med kabinetlys kan det ses, noter dog at dioderne omkring ROG logoet lyser meget op omkring sig og altså ikke kun kortet. 

Et GTX 1660Ti kan nøjes med et 6-pin PCI-E strømstik, men denne topmodel fra ASUS har et 8-pin stik, som skulle give mulighed for mere overclocking. 
 

I forretningsenden er kortet udstyret med 2x DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b x2.