Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på ASUS Shop ROG Phone 512 GB 6599,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Test

 

 

Normal brug i ugens løb


Jeg har brugt telefonen i en lille uge nu, og det har både været med plus og minus ift. min Vivo NEX S som ellers er min daglige telefon, men det er så også en telefon med et helt andet fokus designmæssigt. I det daglige mangler man bestemt ikke kræfter med ASUS ROG Phone, der er rigeligt med fart på, og de 90Hz opdaterings frekvens kan altså godt mærkes/ses i det daglige, omend det selvfølgeligt kun er "kosmetisk" i de fleste tilfælde, er det alligevel lækkert, og forskellen er tydelig når man går tilbage til en normal 60Hz skærm.

Ift. batteri havde jeg ikke de store problemer med ASUS ROG Phone, det store 4000mAh batteri gav rimeligt med strøm til en fuld dags brug, men jeg følte alligevel at der i forhold til min almindelige Vivo NEX S var lidt mindre procenter tilbage når dagen var ovre. Jeg var dog kun ude for en enkelt gang at skulle lade lidt op hen på aftenen efter en dag med intens forbrug af video og spil på farten, hvilket vel næsten er forventeligt.

Telefonens design er som nævnt en del anderledes end min normale telefon, på både godt og ondt. Personligt er jeg helt vild med min egen telefons bezelless skærm med smalle kanter om skærmen og meget lidt spildplads, noget som ASUS ROG Phone ikke ligefrem kan prale med. Til gengæld nød jeg rigtigt godt af de to stereo højtalere når jeg havde brug for at se en film med lyd på telefonen, personligt er det dog ikke noget jeg savner i hverdagen, da det normalt vis foregår med headset tilsluttet.

Når det kommer til spil er telefonen nok lidt spildt på mig, som ikke rigtigt spiller på min telefon, ikke desto mindre kan man hurtigt værdsætte telefonens udformning med de to højttalere der vender ud mod dig når du spiller. Det eventuelle tilbehør kan også virkeligt gøre oplevelsen god, når det er understøttet vel at mærke. I spil som PUBG Mobile og Fortnite kører den uden problemer med højeste settings, og jeg fandt da også ud af at man sagtens kan spille på den - mit første spil PUBG blev i hvert fald en kæmpe sejr, og jeg tænker at det må være telefonens fortjeneste!

I det daglige er telefonen i korte træk rigtig fornuftig at bruge, og er du til notification-light, så har du et ordentligt et af slagsen bag på telefonen i form af RGB LED'en på bagsiden af telefonen. Der er flotte farver på skærmen, fint med batteri, den er rigeligt hurtig og du får både en fornuftig skærm og et rimeligt kamera med mulighed for at tage vidvinkel skud. Fingertryks sensoren sidder en smule akavet de første par dage man bruger den, men man vender sig til det og virker ganske hurtigt, og vil egentlig sige at den fint følger med det øvrige jeg har prøvet af hurtige sensorer, som også virker hver gang. Har man korte fingre kan placeringen af sensoren dog måske drille lidt.

 

Benchmarks


Testmaskinen består af :

  • ASUS ROG Phone - normal, X-tilstand og X-tilstand + AeroActive Cooler

Til sammenligning: 

  • Vivo NEX S
  • Huawei Mate 20 Pro

 

Til at starte med tager vi den efterhånden obligatoriske Antutu benchmark, her klarer ASUS ROG Phone sig ganske udmærket, jeg havde nok egentligt forventet at den ville give min Vivo NEX S baghjul pga. de højere frekvenser på CPU, men det virker ikke til at være tilfældet selvom de kører med lignende specs. Måske der er sket nogen optimeringer i Android 9 som hjælper lidt på scoren. Stadigt et rigtigt pænt resultat, hvor vi også ligger over Huaweis top model. Det er også meget interessant at der faktisk er noget at hente i X-tilstand hvor den tillader højere hastigheder, men også ved brug af køleren for at få temperaturen ned, omend kun en smule højere score.Vi har også taget 3DMark testen med, som vel kun er rimeligt når telefonen netop udmønter sig på spil. Ift. Vivo NEX S er der igen en smule at hente, denne gang virker springet dog lidt større. Gættet må igen være at det skyldes optimeringer i Android 9 over Android 8.1 som ASUS ROG Phone stadigt kører med. Hvis det er tilfældet kunne man godt håbe på en opdatering til en nyere version af Android i ASUS ROG Phones fremtid, desværre ser det ikke ud til at være noget der er i planerne lige pt.Alt i alt er resultaterne rimeligt pæne, jeg må dog indrømme at jeg havde håbet på lidt mere af en speed-binned CPU med højere hastighed og ekstra køling. På papiret ser det i hvert fald rigtigt godt ud, men det falder lidt til jorden i praksis. Om det så skyldes Android optimeringer kan jeg ikke sige, men jeg havde i hvert fald forventet en smule mere. Et andet "minus" er også at telefonen ikke kører med den nyeste Snapdragon, da der er væsentlig forskel i ydelse fra 845 modellen som bruges her, til den større 855 der bruges i de nyeste modeller.


På næste side tager vi konklusionen på dagens test.

 

 

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
26-06-2019 12:34:51
Svar/Indlæg:
4274/304

Tak for en super god test og gennemgang. Meget detaljeret og gode billeder! 🙂PClausen
 
Overclocker
Tilføjet:
08-07-2019 10:55:01
Svar/Indlæg:
6/0

Jeg melder mig til den kommentar ovenfor. Endelig en super fed gennemgang af en rimelig blæret gamertelefon 😀 Testen er også super hjælpsom for sådan en mama som mig, som måske ikke er 100% så klog på området som min søn. Han nikker anerkendende og siger også at det er en fed test og en fed telefon. Vi må vidst hellere se om vi ikke skulle finde lidt penge til at få fat i sådan en!Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Pizzadude d. 08-07-2019 20:00:53.