Test: Test af Corsair K83 Wireless Entertainment Keyboard

Styre-enheder d.  29. maj. 2019, skrevet af Lenskjold 1 Kommentarer.  Vist: 8137 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Lenskjold
Oversættelse: jmose

Pristjek på  990,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

 


Corsair har lavet et lille tastatur der kan næsten alt. K83 Wireless er et tenkeyless (TKL) tastatur med indbygget trackpad, masser af mediekontrolknapper. Det har endda en analog pind og knapper på undersiden til pege- og langefingeren for at efterligne en spilcontroller.

Som en trådløst tastatur understøtter den 2,4 GHz-forbindelser og Bluetooth-forbindelser til mobile enheder og underholdningskonsoller, mens der også tilbydes lagfri kablet forbindelse.

Corsair K83 Wireless blander tastatur, trackpad, analog pind og et premium design til en alt-i-en-løsning, som konkurrenterne ikke kan være med på.
 Design

K83 er meget let og er udført solidt. Oversidens plade er lavet af børstet aluminium, som ikke kun ser godt ud, men som også tillægger strukturel stivhed. Plastikken på bagsiden gør at det kan føles lidt billigt 

Formen af K83 betyder faktisk en smule, da tastaturets højre side kan holdes som en videospilcontroller. Den analoge pind øverst til højre virker sammen med en skulderknap og en anden knap under tastaturet som en mus / controller combo. At holde det føles ikke helt naturligt, og det var ikke ligefrem behageligt. Jeg ville ikke spille mange spil på denne måde.

Trackpad’en er lidt lille til at understøtte 4-fingersbevægelser, især i betragtning af dets cirkulære design. Men det er nemt at bruge sammen med venstre og højre klikknapper under det, og det har en glat tekstur.

 

 

Samlet set er bygningen imponerende, især takket være tastaturets fulde baggrundsbelysning, der selv tænder alle sekundære funktioner. Der er kun et par ting at brokke sig over, som behovet for at trykke på Fn + Backspace i stedet for en Delete-knap og at piletasterne kan være meget svære at bruge, men det er kun problemer, der vil gøre sig gældende man skal skrive rigtig lange tekster 

Det er også vanskeligt at trykke på volumenhjulet, da det nemt ender med at rulle, når man løfter fingeren, hvilket ender med at skrue lyden helt tilbage til der hvor man startede. Når det er sagt, er et langt rul tilstrækkelig til at bringe volumen til 0 i Windows.

Vi kan også lide at se en dedikeret tænd / sluk-knap, da det hjælper med at sikre tastetryk, mens du transporterer K83 Wireless i en rygsæk, skal du ikke vække den og spilde batteriet.

Selvom dette tastatur er beregnet til at styre et mediecenter, kan jeg nemt se mig bringe dette med mig på farten som et godt tastatur med trackpad.


Ydeevne

Corsair K83 Wireless tilbyder flere måder at forbinde det på. Den har en 2,4 GHz trådløs dongle, det kan parres med to Bluetooth-enheder, og har kablet USB-forbindelse. Bluetooth er en god mulighed for kompatibilitet, mens den kabeltilsluttede og 2,4 GHz-forbindelser tilbyder en hurtigere responstid på 1ms.

Man kan helt sikkert mærke forskellen mellem Bluetooth-forbindelsen og 2,4 GHz, men jeg er ikke foruroliget. Alt i alt er den hastighed, der leveres af tastaturet, lige så høj som man kan bede om. Der er ingen kedelig ventetid på at se, om man har trykket på den rigtige tast på tastaturet.Tastaturet tilbyder også anti-ghosting og op til 20 key-rollover. Og for de, der er bekymrede for deres privatliv, bruger 2,4 GHz-forbindelsen 128-bit AES-kryptering.

Der er nogle bekymringer vedrørende kompatibilitet på tværs af enheder, da et Smart-TV muligvis ikke understøtter alle de samme funktioner som en pc. Jeg har kunne gøre brug af næsten alt, når tastaturet er forbundet til en pc via Bluetooth eller den trådløse dongle. Der er dog for meget variation i hvilke funktioner der understøttes af hvilke enheder og om tastaturet vil fungere perfekt i din opsætning er ikke til at sige. Men mit Phillips Smart-TV understøtter de mest basale ting, som brugen af tasterne, den analoge pind og volumenhjulet

At have den analoge pind let tilgængelig er også rart. Selv om de små piletaster er irriterende, kan den analoge pind faktisk bruges som et fint alternativ til piletasterne, hvilket er nyttigt til navigation af tekstdokumenter og menusider.

Det forhindrer det dog ikke i at være et gennemtænkt trådløst perle til sofaen eller på kontoret. Med op til 40 timer levetid fra det genopladelige batteri med baggrundsbelysning slukket, kan den strømme gennem en arbejdsuge. Og selvom du har tændt for baggrundslyset, vil tastaturet hurtigt gå i standbytilstand for at spare strøm, når det ikke er i brug.

 

 

TeckFlock
 
Overclocker
Tilføjet:
29-05-2019 12:08:17
Svar/Indlæg:
1/0

 Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af neemos d. 30-05-2019 01:58:18.