Test: GIGABYTE GeForce GTX 1660ti Gaming OC

Grafikkort, NVIDIA  d.  12. august. 2019, skrevet af SDK 0 Kommentarer.  Vist: 5835 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: SDK
Oversættelse: donto

Pristjek på  2460,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Design / Layout

 

 


I øjeblikket er trenden indenfor grafikkort, at male kortene helt eller næsten helt sorte med grå eller hvide accenter. Vil man have farver, må man gå efter et kort med RGB lys og derigennem vælge den farve man vil have.
Dagens testkort fra GIGABYTE følger denne trend, kort og blæser er næsten helt sort, brudt op af få detaljer i grå og hvid. WINDFORCE 3X køleren har 3 stk. 80 mm blæsere. De er optimeret til støjsvagt airflow og GIGABYTE kalder dem 3D active fans - de har en forhøjet trekant på bladtipperne, hvilket skulle forbedre airflowet. Heatsinken er tredelt som vi har set på mange andre WINDFORCE kort og de tre heatpipes rører direkte ved GPU’en.
 


Dette Gaming OC kort er lidt mindre end mange andre WINDFORCE modeller. Dette betyder blandt andet, at det kan sidde i mindre kabinetter og derfor egner sig til opgradering af ældre maskiner. Målene er 280 x 116 x 40 mm LxBxH.  
 


På siden af kortet er der GIGABYTE logoet, som er LED oplyst og understøtter RGB (16,8 mio. farver). Farver kan man styre med den medfølgende software GIGABYTE Xtreme Engine Utility, så man kan tilpasse kortet sit farve tema.
Ligesom mange andre kort på markedet så har WindForce køleren et et semi-passivt fan design. Det betyder i praksis at kortet kører passivt i 2D og 3D indtil en vis temperatur er nået, hvorved blæserne så går i gang. Dette kan indstilles via den medfølgende software, men per standard går blæserne i gang ved ca. 60°C. 
 


Lidt overraskende for et kort af denne type, er der også monteret en bagplade. Bagpladen er lavet i plastik hvilket jeg ikke har set før, men denne løsning virker egentlig ganske fornuftigt. Der er naturligvis ingen SLI port, da de færreste Nvidia kort er udstyret med disse nu om dage.
 


GIGABYTE har valgt et 8-Pin PCI-E strømstik til kortet, derfor kan der i alt trækkes 225 watt. 
 


Af outputs finder vi 3 DisplayPort 1.4 samt et HDMI 2.0b. Der understøttes 4 skærme, så alle portene kan komme i brug.