Test: Kingston's KC2000 NVMe PCIe SSD

Solid state disk d.  23. august. 2019, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 5199 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: donto

Pristjek på  1293,00
Produkt udlånt af: Kingston
DK distributør: n/a

Introduktion

 

 

Denne gang har vi fået en nyhed fra Kingston ind ad døren. Der er ikke gjort meget ud af indpakningen, den leveres bare på et stykke pap og gennemsigtig plastik. Der prales altså ikke med, at den er specielt god til f.eks. Gaming. På forsiden gøres der blot opmærksom på, at den er 35 gange hurtigere end en 7200 rpm. harddisk i en PCmark 8 test. SSD'en er omfattet af en 5 års garanti.

SSD'en er udstyret med en SM2262EN Controller fra Silicon Motions og den nyeste BICS 496L 3D TLC NAND fra Toshiba, som på denne SSD giver en ydelse på 3,2 GB læs og 2,2 GB skriv. Det er ganske pæne hastigheder på en SSD uden dog at være prangende på nogen måde. SSD'en er faktisk også udstyret med Hardwarebaseret Kryptering.
 

 

Hos Kingston kan man hente KSM som er et stykke software, som kan bruges til SSD'en for f.eks. at hente ny firmware. Man kan på startbilledet forneden udlæse øjeblikkelig temperatur, samt se SSD'ens øjeblikkelige helbred samt om den har lavet fejl og hvor meget plads der er ledig på SSD'en. Der er desuden 4 faner man kan trykke på som er benævnt Firmware, Health, Security og Events. De er vist herover i grafisk form og her er det muligt at hurtigt se om der er kommet ny Firmware, om disken har fornuftig temperatur, og på Security aktiveres den indbyggede 256-bit hardware kryptering til og fra, hvis man f.eks. bruger BitLocker, Symantec, Mcafee, Winmagic eller anden software, som kan udnytte hardware krypteringen. På det sidste faneblad ses de seneste events på SSD'en.
 

På næste side ser vi på teknikken bag SSD.