Test: Kingston's KC2000 NVMe PCIe SSD

Solid state disk d.  23. august. 2019, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 5192 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: donto

Pristjek på  1293,00
Produkt udlånt af: Kingston
DK distributør: n/a

Test

 
 


Testmaskinen består af :

Auros X470 Gaming 7 Wi-Fi BIOS F40
AMD RYZEN 7 2700X
2 x 8 GB G.Skill Sniper X 3400 MHz
ASUS ROG STRIX GEFORCE GTX 2070 OC 8GB
Cooler Master G750M
OCZ Vector 256GB SSD
Windows 10 Pro x64


Programmer:
ATTO
Crystal DiskMark 5.1.2
AS SSD
Anvil Disk Util's
Temperatur i kabinettet under ATTO test. Jeg valgte at lade ATTO gennemløbe 2 gange for at være sikker på at få temperaturen op. Kabinettets blæsere kørte på Silent.

Windows 10 Pro x64

 

  


Her ses de aktuelle testresultater som er mere detaljeret vist i grafisk form herunder.

 

ATTO

ATTO er det program producenterne oftest henviser til, når de skal opgive læse- og skrivehastigheder. Programmet bruger komprimerbare data, hvilket alt andet lige vil give højere hastigheder og dermed en højere score ift. tilfældige data fra en harddisk.


 


KIngston SSD'en yder fint det som de lover både på læse og skrivesiden og når den er oppe på max. kører den stabilt på max. ydelse resten af testen.Temperaturen kom kun op på 45 grader så det er på ingen måde kritisk for langtidsholdbarheden af denne SSD. Dens max operationstemperatur ligger på 70 grader. Jeg er dog ret sikker på at jeg ikke ville køre den på et bundkort uden aktiv eller passiv køling på SSD'en

 

Crystal DiskMark

Crystal diskmark bruger ukomprimerbare data, så derfor kan der være stor forskel på resultaterne ift. ATTO, især på skrivehastigheden. Her ser man ofte ydelsestab for SSD'er der anvender komprimeringsalgoritmer, da de først skal opdage at data ikke kan skrumpes, og dernæst finde ud af, hvad de skal stille op med dem.Her i CDM testen klarer Kingston KC2000 sig helt suverænt i læsetesten og lidt mere moderat i skrivetesten, det er dog stadig i den pænt høje ende.

 

AS SSD

Programmet bruger ligesom Crystal Diskmark ukomprimerbare data, så resultaterne bør ligne Crystal Diskmark.I AS SSD klarer Kingston KC2000 sig også ganske udmærket og er med i toppen på både læsning og skrivning dog ikke helt på højde med Corsair Force MP510 og Samsung 970 EVO plus.

 

Anvil Storage Utilities

Anvil programmet baserer sine målinger på IO Meter, der er det tætteste man kommer på en industristandard inden for test af harddiske og SSD'er.
Anvil´s Storage Utilities Viser at Kingstons KC2000 er helt på højde med de andre højt ydende SSD'er og kun Samsung er i stand til at slå den i læsetesten. I skrivetesten må den se sig slået med et par mulehår af de øvrige top SSDér men ydelsen er absolut acceptabel og stadig i den høje ende af M.2 SSDérne.

 

IOPS

IOPS tallene fortæller hvor mange gange i sekundet SSD'en er i stand til at skifte mellem opgaverne. Jo højere tal jo bedre. Det har især betydning hvis du skal håndtere store filer.


 

Også her i IOPStesten følger Kingston KC2000 pænt med, det er dog mere konservative hastigheder man ser her.

Herunder er et par enkeltstående tests af IOPS ved queue depth på 4, 16, 32 og 64.


 IOPS målingerne ser pæne ud og der scores 363K i læsetesten, næsten 350K i skrivetesten og 142K i den kombinerede test. Det er udmærkede værdier.


Konklusionen følger på næste side.