Test: Cougar Attila In-Ear Gaming Headset

Lyd d.  10. oktober. 2019, skrevet af Monberg75 0 Kommentarer.  Vist: 5565 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Monberg75
Oversættelse: donto

Pristjek på  310,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

 

Det er ikke tit jeg bruger in-ear headset til computeren. Til gengæld bruger jeg det til min mobiltelefon, dog trådløst. Til hverdag bruger jeg et JBL Bluetooth headset med silikone eartips.
 

 

Kvaliteten:

Førstehåndsindtrykket er desværre 'billigt', hvilket man ikke forventer. Det ser jo rigtig flot ud, men når man får det i hænderne skriger det af billig tynd plastik. Det gælder både selve headsettet, men også inline fjernbetjeningen. Det kunne godt have været lavet i bedre kvalitet.

 

Komforten:

Hvis jeg skal sammenligne med det headset jeg bruger til hverdag, er der ingen tvivl om, at komforten i dette headset er dårligere. Ørekrogene er ret bløde, og jeg synes ikke helt de holder så godt som dem jeg er vant til. Der var dog en pakkefejl i Cougar Attila headsettet, så jeg har ikke fået de store ørekroge med, men til gengæld har jeg fået 2 mellemstørrelse. Det kan selvfølgelig have noget at sige, men generelt er ørekrogene bløde og meget fleksible.

Når det kommer til ørepuderne, så kunne jeg ikke rigtig få det til at fungere. Disse ørepuder udvider sig stort set med det samme man har trykket dem sammen og sluppet dem igen, hvilket betyder at man kan nok kan nå at få dem i ørene før de har udvidet sig for meget. Men når de så endelig sidder der, så isolerer de rigtig godt for lyden udefra. Så man er totalt afskåret for omverdenen når man har de rigtige puder i.

Efter noget tids brug blev jeg dog øm i øregangen og et par steder inde i øret. Måske mit øre er underligt, men det burde ikke ske. Det er første headset jeg har prøvet det med.

 

Lyden:

Den store 7mm højttaler spiller faktisk ret fint. Der er en god dybde i bassen, men diskanten mangler desværre lidt. Diskanten er specielt vigtig i spil, så man kan høre alle de små fine detaljer. Man kan med mange lydkort justere sig ud af det, men det kan man ikke med sin smartphone. Derfor er det vigtigt lyden er korrekt uden justeringer.

Det gør også, at musik bliver indeklemt og domineret af bas. Jeg har dog hørt andre headsets, som spillede værre end disse, så helt slemt er det ikke. Men det måler sig ikke med, hvad jeg ville ønske af et gaming headset.

 

Mikrofonerne:

Der er jo to mikrofoner i dette headset, nemlig Inline og svanehals. Inline bliver automatisk koblet fra, når man kobler svanehalsen til.


Inline:
Mikrofonen optager skam det den skal ret tydeligt. Der er forståeligt nok lidt rumklang i mikrofonen, hvilket ikke kan undgås. Den kan jo ikke laves retningsbestemt p grund af placeringen. Men lyden er faktisk ret fin og tydelig fra den.


Svanehals:
Mikrofonen er klart tydeligere end inline mikrofonen. Den sidder jo også helt oppe ved munden, og kan derfor optage det hele meget tydeligere. Det virker også mere retningsbestemt, og vil helt klart været at foretrække under gaming. Inline mikrofonen kan godt bruges, når man er ude og gå en tur.

 

På næste side kommer min endelige vurdering.