Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Lyngze
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på ASUS Shop ROG Phone 512 GB 6599,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Kamera

 

 

På kamera fronten er ASUS ROG Phone udstyret med en 12 MP linse som hovedkamera og en 8 MP vidvinkel linse, derudover finder vi også en 8 MP linse på fronten til selfie-kameraet. Vi har set lignende konfigurationer med vidvinkel linser og endda også telefoto linser hos andre telefoner nu om dage. Telefotolinsen må man dog drømme sig til hos ASUS ROG Phone. Det ser desuden ud til at ASUS ROG Phone kun tager billeder med enten eller, så ikke umiddelbart noget med dobbelt op på kamera eller speciel teknologi til at kombinere billeder fra begge linser på en gang.

Jeg synes faktisk ASUS ROG Phone tager nogen udmærket billeder, omend de er lidt overeksponerede, jeg må dog stadig sige at jeg har set værre hos både Xiaomi og Samsung igennem årene, og det falder også i nogens smag. Personligt vil jeg dog nok helst have billederne så tæt på virkeligheden som muligt, eller evt. bare med mulighed for selv at skrue på mætheden af farverne. (Husk at skrue op for lyset på skærmen for at få den korrekte oplevelse...)Tager man billeder med vidvinkel linsen ser farverne dog pludseligt mere fornuftige ud.Telefonen tager ellers nogen rigtigt fine billeder udendørs i fornuftigt lys og gengiver både skygger og himmel rimeligt fornuftigt. HDR er sat til auto som udgangspunkt, og jeg har ellers ikke pillet ved nogen indstillinger.
Der er også en pæn detalje grad når man kommer tættere på, og billederne kan sagtens tåle lidt klippen og zoomen uden alt for megen tab af detaljer. Nedenfor har jeg taget et billede rimeligt tæt på, og efterfølgende zoomet/klippet lidt til. Det bliver lidt tydeligt at baggrunden især er en tand grynet, men jeg synes faktisk det er meget pænt for et billede taget med en smartphone taget i betragtning.Kigger man i stedet på telefonens digitale zoom er jeg knap så imponeret, da jeg synes at farverne bliver noget mere udvaskede og utydelige når der zoomes ind. Nedenfor har jeg taget et billede i fuld størrelse og efterfølgende lavet en samling af det tilklippede billede og samme motiv, hvor det er fanget med den digitale zoom. Til venstre ses billedet taget med digitalt zoom og til højre billedet lige over klippet til, jeg synes personligt at der er verden til forskel, så jeg ville ikke personligt benytte mig af den digitale zoom på ASUS ROG Phone.
Når vi bevæger os indendøre hvor lysforholdende er knap så favorable klarer ASUS ROG Phone sig faktisk ganske hæderligt, den ser i hvert fald bedre end jeg selv gør. Jeg har nedenfor taget et billede i vores stue med knap så ideelle lysforhold, og ved auto ser det faktisk noget mere lyst ud, end det virkelige billede set med mine øjne. Jeg har efterfølgende taget samme billede, men kørt lyset så langt ned jeg kan i kamera app'en med alt på auto, resultatet er stadigt lysere end virkeligheden. Til sidst har jeg forsøgt mig med kamera app'ens "Pro" mode, hvor det er muligt at indstille blandt andet ISO og lukkehastighed, hvor jeg har forsøgt at ramme det virkelige lysniveau så nøjagtigt som muligt. Man kan diskutere om det er godt eller skidt at den laver billederne i sådanne situationer lysere end de er, men jeg synes det er imponerende at det ikke medfører en væsentlig forøgelse i støj på billedet.
Til sidst har jeg også lige taget et billede indendøre af samme motiv med lyset tændt for at give et lidt mere "normalt" scenarie.Alt i alt synes jeg faktisk kameraet på ASUS ROG Phone gør et rigtigt godt stykke arbejde, især taget i betragtning af at det ikke ligefrem er det der er fokus på med en gamer telefon.


På næste side tager vi et kig på de mere konkrete tests og benchmarks.

 

 

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
26-06-2019 12:34:51
Svar/Indlæg:
4278/306

Tak for en super god test og gennemgang. Meget detaljeret og gode billeder! 🙂PClausen
 
Overclocker
Tilføjet:
08-07-2019 10:55:01
Svar/Indlæg:
6/0

Jeg melder mig til den kommentar ovenfor. Endelig en super fed gennemgang af en rimelig blæret gamertelefon 😀 Testen er også super hjælpsom for sådan en mama som mig, som måske ikke er 100% så klog på området som min søn. Han nikker anerkendende og siger også at det er en fed test og en fed telefon. Vi må vidst hellere se om vi ikke skulle finde lidt penge til at få fat i sådan en!Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Pizzadude d. 08-07-2019 20:00:53.