Test: AOC AGON AG273QCX 27" monitor

Skærme d.  29. august. 2019, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 5941 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  3489,00
Produkt udlånt af: AOC
DK distributør: DCS

Test

 

 


Farverne er holdt helt neutrale i sort og grå, kun brudt af det røde  "AGON" mærke i midten, det giver indtrykket af en rå gamer skærm. Skærmen er på 27", QHD, 144Hz og buet, lige noget for den spirende gamer.

Skærmen ligger med sin pris på 3489,- i skrivende stund, i midten af feltet rent prismæssigt ifølge f.eks pricerunner.dk. Det vil for nogle virke som en ganske heftig pris for en skærm, men man skal huske at skærmen er et af de vigtigste redskaber for gamere, og med denne skærm, så er der rig mulighed for at dominere sine modstandere.

AG273QCX kommer med en række forskellige features, som hovedsageligt retter sig imod gamere. Skærmen kommer med FreeSync og en opdateringshastighed på 144Hz, begge dele skal få skærmen til levere en glidende og flimmerfri oplevelse, når man spiller de hurtigste skydespil. Og så er skærmen buet, noget der for mange kan virke som en gimmick, men som virkelig er med til at gøre at man fordyber sig lidt mere i spillet. 

Skærmen har en opløsning på 2560x1440 som bliver leveret på et VA panel, som står virkelig skarpt og farverne bliver gengivet super godt. Der er rig mulighed for selv at justere farverne ind som man ønsker, men er man den lidt dovne type, så har AOC sørget for at skærmen er udstyret med en hel række forskellig opsætninger afhængig af hvilke spil du spiller. Der kan bla. vælges FPS, RTS, Racing og "gamer 1-3" som alle giver en markant anderledes farvejustering, afhængig hvad der er vigtigt for lige den type spil du spiller.

Kontrollen af skærmen kan foregå på 2 måder, begge nemme at bruge og komme til. Den første er via det indbygget lille joystick der sidder i midten af skærmen og som gør man hurtigt og nemt kan navigere igennem OSD (on screen display) og finde lige den setting du skal have justeret. Mulighed 2 er ved at bruge den kontrol pult man får med til skærmen, den gør det hurtigt at nemt at skifte indstillinger, men vil også være en ekstra gadget på skrivebordet som fylder. Derfor foretrak jeg at bruge joystikket under skærmen, da den klarer jobbet helt perfekt og uden problemer. 

Hos AOC har man også tænkt på ergonomien da man designede AG273QCX, og man har sørget for flere forskellige indstillingsmuligheder af skærmen. Den kan justerest op og ned med hele 110mm, samt den kan vippes, så du kan få den vinkel på skærmen du ønsker når du gamer. Skærmen kan selvfølgelig også drejes til begge sider, såfremt der er behov for det.

AG273QCX er også udstyret med en indbygget højtaler, dog skal man ikke forvente at blæse musikken ud til den næste fest på disse højtalere. De klarer sig dog overraskende godt nå man tænker på det er 2 stk indbygget højtalere på 5w, og man kan uden problemer sidde og spille diverse casual spil. Herhjemme er de blevet testet med spil som "Portalt Knights" og "Subnautica" og her har være ganske fine til formålet. Til youtube og ganske almindelig let musik, der klarer de sig også ganske fint, omend når det bliver for dakkedaktigt, så kniber det noget med at følge med.

RGB anyone? Jamen selvfølgelig da kan man sige i disse tider, så er AG273QCX også udstyret med justerbar RGB belysning, og du kan få det til at lyse helt som du vil, ved at justere lyset gennem enten OSD eller gennem G-Menu softwaren. G-Menu softwaren er super nem at gå til og super overskueligt, og gør det nemt at justere alle aspekter af skærmen, herunder også RGB belysningen.

 

På næste side kommer konklusionen.