Korrekturlæser: donto
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: donto

Pristjek på  4563,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: DCS

Software

 

 

På den medfølgende CD er der en hel del gode programmer og det er bare at sætte flueben i dem man ønsker installeret.
 

AI Suite 3 er programmet som kan styre og regulere mange ting på bundkortet blandt andet overclocking og blæserstyring. Men det er meget mere end bare det, her kan man også hurtigt strømstyre bundkortet. Her har jeg trykket på knappen midt på billedet i venstre side og så fremkommer dette billede med en hel del linjer i venstre side. Jeg tager nogle af dem nedad i det følgende.
 

 Første billede er for så vidt ikke med i listen til venstre men derimod startbilledet når man er går i AI Suite 3. Her kan man justere på "Power Phase control" til CPU'en, hvor der er 2 muligheder optimeret eller Extreme. Længere nede kan man igen manuelt justere på eller lade den køre Auto. Hernede kan man også justere på SOC.
 

Der er her i AI Suite også mulighed for at indstille systemet til den mode man ønsker det skal køre i. Der er 3 muligheder performance, strømspare og away mode. Her kan man også styre lidt på strømstyringsplanen ved hjælp af 2 skydere.

  Overclockning foregår i TURBO og her kan man justere på timing, der vedrører både CPU'en og RAMmen.
 

Fan Expert hedder linjen efter, og her kan man muntre sig med at finjustere på systemets blæsere, enten ved at trække i nogle punkter i billederne foroven eller vælge en af ikonerne midt i billedet.
 

Med i ASUS Suite følger der også et program til at få ryddet op på computeren og i det kan man hakke af hvad der skal ryddes op i.
 

Næste linje er EZ Update og det er her man hurtigt online kan checke om ens BIOS og især drivere er opdaterede.
 

ASUS har vedlagt et udmærket nyt program som hedder Armory Crate til at tage sig af mange forskellige ting, og det er ret rart at have det samlet i et program. Her er det update siden vi er på højere oppe får man adgang til at justere på RGB lyset i AURA som nu ligger fast i dette program.
 

 

AURA er softwaren der styrer alt omkring LED lyset. Det er muligt at vælge diverse lyseffekter i venstre side. Det er også muligt at gå ind i ens enkelte devices til RGB stryring og synkronisere dem, det foregår i Sync devices.
 

I Game First V kan man vælge mellem flere forud definerede profiler f.eks. spil, mediestreaming, fildeling og til sidst en bruger defineret profil. Herinde er det muligt at sætte prioritet på net trafikken.
 

Med programmet RAMCACHE III er det muligt at opsætte en RAM cache efter eget ønske blot ved at trække i den røde linje i underkanten af billedet og derefter trykke start. Det kan give mange programmer et ekstra kick i ydeevnen.
 

RAMDisk er stedet hvor du kan afsætte en del af hukommelsen til et RAM drev.
 

Så tester jeg på næste side.