Test: Shuttle XPC Barebone P90U

Barebones d.  30. august. 2019, skrevet af Havenissen 0 Kommentarer.  Vist: 5380 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Havenissen
Oversættelse: Havenissen

Pristjek på  7618,00
Produkt udlånt af: Shuttle
DK distributør: n/a

Test

 

 

Intel 620 GPU
8 GB DDR4 2133 MHz
65 W PSU
 

Køling: Passiv
 

Programmer:

  • 3Dmark03
  • 3Dmark05
  • 3Dmark06
  • 3Dmark 2014
  • PCMark 8
  • Cinebench R15
  • SuperPI


Maskiner til samligning:

Maskinerne jeg har brugt til samligning og deres specifikationer kan findes her:

Asus Vivo UN65H - https://hwt.dk/test/55417/asus-vivo-un65h-mini-pc/test
Shuttle XPC Nano NC01U - https://hwt.dk/test/51030/shuttle-xpc-nano-nc01u-barebone/test
Shuttle Barebone DS57U - https://hwt.dk/test/49539/shuttle-barebone-ds57u/test
Shuttle Barebone XH97V - https://hwt.dk/test/49528/shuttle-barebone-xh97v/test
Shuttle Slim-PC Barebone XS35V4 - https://hwt.dk/test/47127/shuttle-slim-pc-barebone-xs35v4-m-cpu/test

 

3Dmark03, 05, 06
 

3DMark programmerne kører en række tests, hvilke resulterer i mark points, som afspejler, hvor god computeren er til at lave grafik.
 

 

3DMark 2014 byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.
 

 

Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system. Hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks".
 

 

SuperPI udregner tallet pi med x antal milioner decimaler. Her i testen er der valgt 1M og 32M. Testen kører på en enkelt kerne i CPU'en.
 

 

Cinebench tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test der til sidst viser gennemsnits FPS.
 


Lyden i P90U kommer fra to 2 W højtalere og er ikke god, når der skrues helt op for lyden og virker lidt forvrænget. Lydmæssigt ligger den sig på højde med nogle gode højtalere, som vi finder i laptops. 

 

Kamera

Kameraet er okay, men det virker en lille smule grynet og igen virker det som noget man finder i en gennemsnitlig laptop. 

 

Stand

Jeg er lidt overrasket over, hvor godt P90U holder sig selv oppe ved hjælp at standen og gummifødderne gør at P90U ikke glider væk. Da jeg pakkede den ud af kassen og så standen tænkte jeg det er nok det første, der skal skiftes ud til fordel for en monitor arm, men nej den står fint og stabilt på mit skrivebord.

Overordnet har P90U klaret sig fint under hele test perioden og har opnået flotte resultater samlignet med tidligere testede barebones. Jeg fik ikke målt temperaturen under testen, men P90U var kun lidt mere end håndlun under PCMark8 testen, hvilket jeg vil tro betyder at den passive køling er nok til at holde P90U kølig.

 

På sidste side venter konklusionen.