Test: Sennheiser GSP-670 Wireless

Lyd d.  19. august. 2019, skrevet af Havenissen 6 Kommentarer.  Vist: 5475 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Havenissen
Oversættelse: Havenissen

Pristjek på Link til Komplett 2590,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

 

 

Testmaskinen består af :
ASUS Sabertooth P67
Intel i7 2600K
GTX 970
8 GB DDR3 XMS3
750 W strømforsyning
250 GB SSD Samsung 850 EVO
Windows 10 pro
 

Programmer:
Battlefield V
Mircosoft Lydoptager
Spotify med High Quality indstilling slået til.

 

Musik

Musik delen er udført i Spotify med High Quality slået til og dækker rock, metal og klassisk. En HwT bruger (Klump) har tidligere sagt at det hjælper på bassen at varme Sennheiser headsets op. Jeg lod derfor GSP-670 ligge en time med Rammstein for fuld skrald inden jeg startede testen. 

Det lyder virkeligt godt og giver et sprødt og klart lydbillede af alle genrer. Særligt mellemtonen og høj frekvenserne er lige på pletten. Jeg er personligt glad for tung bas og i sange, hvor der tung bas falder GSP-670 lidt bagud. Jeg har prøvet ændre equalizeren lidt og der hjalp en del, dog blev det ikke helt perfekt. Men udover det har jeg ikke nogen klager over musikoplevelsen. Den lukkede kop giver også lidt i forbindelse med isolering og virker til at hjælpe med give oplevelsen af at al lyd går direkte ind i øret og ikke den mindste tone får lov at undslippe. Jeg kan klart anbefale at køre i 2.0 mode med øget lav frekvens og lidt øget høj frekvens, det virker til at være det bedste komprimis over de forskellige genrer.

 

Spil

Battlefield V blev fyret op efter jeg havde sat den i 7.1 mode og skrue 1/3 op for rumklangen. Jeg må sige at det er den bedste software baserede virtuelle surround jeg nogensinde har haft fornøjelsen af at høre. Med meget få undtagelser, havde jeg en god rumfornemmelse og kunne let høre, når fjenderne kom løbende for at tage vores flag, samt høre deres position i forhold til mig. Jeg lagde også mærke til det rige lydbillede, som jeg ikke havde før med mit Kingston HyperX Cloud II, forskellen er enorm. Igen halter GSP-670 kun på bassen og jeg syntes ikke helt der var den rungen i eksplosionerne fra mortergranaterne, som jeg har fra min Cloud II, men alt ud over det var klart og en fryd for ørerne. 

 

Komfort

Hvis man er bekendt med GSP-600 og kan lide det, vil man føle sig hjemme. Men ligesom GSP-600, så er GSP-670 ikke for store hoveder, men komforten er sikkert god til små og mellem store hoveder. Jeg synes også at GSP-670 virker lidt for tung i det og selv i yderste position virkede presset mod ørerne lidt for stort (det skal lige siges jeg har et stort hoved). Men der er rig mulighed for at få det til at passe, da der nok indstillingsmuligheder, som jeg også dækkede i design afsnittet. 

 

Mirkofon

Mirkofonen er klar og er bestemt blandt de bedste headset mikrofoner der findes. I software kan mikrofonen indstilles til varm og klar. Men jeg kan ikke høre forskel på nogle af dem. Gain og side tone virker heller ikke, så jeg kan ikke engang teste dem. Software delen af mikrofonen virker lidt skuffende, mens selv hardwaren er fin. 

 

Afsluttende bemærkninger

Efter der har været lyd, men kan man svagt høre en summen, der lyder lidt som statisk radion støj, men efter små 10 sekunder slukkes den, og under afspilning kan jeg ikke høre den. GSP-670 kan oplades under afspilning og batteriet holder i ca 18 timer, har jeg målt det til. Men når USB stikket sættes i ændrer lyden sig og de indstillinger, der er lavet i softwaren virker til at blive ignoreret. 

 

På sidste side kommer konklusionen.

 

 

Anomynous
 
Superbruger
Tilføjet:
19-08-2019 09:49:57
Svar/Indlæg:
360/14

Hvordan kan i give den 5 i ydelse når mikrofonen er mega ringe?

https://www.youtube.com/watch?...The
 
Chefredaktør
Tilføjet:
19-08-2019 10:28:05
Svar/Indlæg:
4713/1687

#1

"Havenissens" oplevelse - som har testet dem og skrevet dette review var:

"Mirkofon

Mirkofonen er klar og er bestemt blandt de bedste headset mikrofoner der findes. I software kan mikrofonen indstilles til varm og klar. Men jeg kan ikke høre forskel på nogle af dem. Gain og side tone virker heller ikke, så jeg kan ikke engang teste dem. Software delen af mikrofonen virker lidt skuffende, mens selv hardwaren er fin."

mvhSvaret blev redigeret 1 gang, sidst af The Boss d. 19-08-2019 10:29:04.


Anomynous
 
Superbruger
Tilføjet:
19-08-2019 10:53:56
Svar/Indlæg:
360/14

Men er vi ikke enige om at man dårligt kan give det topkarakter i ydelse? Topkarakter for mig betyder jo at det er perfekt eller så godt som, og det er det da langt fra.Havenissen
 
Senior Skribent
Tilføjet:
19-08-2019 14:12:53
Svar/Indlæg:
131/19

#3 - Jeg har valgt at give den 5 på baggrund af min oplevelse af hardwarens ydelse. Ja mikrofonen yder dårligt i forhold til en studiemikrofon, men nu er det en headsetmkrofon og i den opsætning yder den virkelig godt. Jeg kan kun gentage min oplevelse af mirkofonen og jeg oplevede slet ikke det knas, som JayzTwoCents beskriver.

Jeg kan ikke tage ansvar for test fra en helt anden testudbyder og da mange tests er baseret på subjektive oplevelser og forskellige opsætninger, vil der naturligvis også være forskellige resultater. Det svarer lidt til at sammenligne minimælk med sødmælk og sige de begge smager ens, da de begge to er mælk. Sennheiser havde meldt ud at de havde et softwareproblem, som nu er blevet løst. Måske brugte han en ældre version? Jeg har dokumenteret, at jeg bruger den nyeste version, der var tilgængelig under testen. 

Så nej, vi er ikke enige om at man dårligt kan give det en topkarakter. Men jo topkarakter betyder at den er blandt det bedste i produktkategorien (trådløse headsets) og det mener jeg den er.Anomynous
 
Superbruger
Tilføjet:
20-08-2019 10:14:42
Svar/Indlæg:
360/14

Problemet skulle jo netop være pga båndbredden på den trådløse teknologi, som vel ikke kan løses via software? Jeg taler heller ikke om at sammenligne med en studie mikrofon men mikrofonen på mit Sennheiser Game One lader til at være en hel del bedre, og det er altså et 1.000,- headset mod et 2.500,- headset. Jeg må vente på at der kommer flere mic tests på youtube og se om fænomenet gentager sig.Havenissen
 
Senior Skribent
Tilføjet:
20-08-2019 12:43:20
Svar/Indlæg:
131/19

#5 - Det eneste andet reference produkt jeg har at sammenligne med fra Sennheiser er GSP-600 og jeg kan ikke høre forskel på optagelser fra den og GSP-670, jeg har ikke gemt optagelser fra testene, så det ud fra hukommelsen. Jeg ved godt min analogi var sat lidt på kanten, men jeg vidste ikke hvad du sammenlignede med. Jeg er med på at Logitech har udtalt at den trådløse teknologi ikke har båndbrede nok til at bære både lyd til hovedtelefonerne og lyd fra mikrofonen. Men det kan jo ske at Sennheiser har fundet på en smart komprimering af lyden, der muliggør god lyd. Den lyd fra mikrofonen, som JayzTwoCents oplevede kan jeg slet ikke nikke genkendende til, men resten af hans test lyder meget som de oplevelser jeg også har haft. Men som sagt tidligere, jeg kan kun rapportere, hvad jeg har oplevet. Det er ærgerligt jeg har sendt GSP-670 tilbage, for så kunne jeg lige se hvilken kvalitet, som Windows modtager signalet i. Det må jeg huske til tests fremover.