Test: MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X

Grafikkort, NVIDIA  d.  18. november. 2019, skrevet af SDK 1 Kommentarer.  Vist: 5788 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: SDK
Oversættelse: donto

Pristjek på  3675,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: DCS

Design / Layout

 

 


På design fronten holder MSI farverne i sort og gråt, med detaljer som logoer og skrift fremhævet samt RGB langs siden. Denne farvekombination gør, at kortet passer ind i de fleste systemer. Vi tager den traditionelle gennemgang og starter med størrelsen. MSI kortet måler 24,8 x 12,8 x 5.2 centimeter. Det er altså et kort, som passer ind i de fleste kabinetter, specielt de små ITX kabinetter der kræver grafikkort under 26 cm. Noter dog at kortet fylder lidt ind i det 3 slot, derfor skal du være opmærksom på om kabinettet tillader dette. 
 


Dette er den nyeste version af deres Twin Frozr køler, der nu har nået 7 generation. Traditionen tro er køleren udstykket med 2x 90mm blæsere, hvilket er grunden til kortets højde. RGB er der også rigeligt af omkring blæserne. Heatsinken er en todelt affære, en til hver blæser, og der benyttes 4 heatpipes til at flytte varmen. Kortets 8 GB RAM og strømforsyning bliver kølet af en aluminiumsplade, som også bliver kølet af kortes blæsere. Features som idle fan stop, hvor kortets blæsere stopper helt i idle følger selvfølgelig også med. 
Under køleren er kortet udstyret med 6 + 2 strømfaser til hhv. GPU og hukommelse. 
 


RGB lyset er rigtig godt for denne klasse kort. Der er to striber langs siden og et MSI logo, som lyser kraftigt op. 
 

Dette er en high-end version af 2060 Super kortet, derfor er det udstyret med en bagplade, som hjælper med det æstetiske indtryk og holder kortet fra at hænge for meget.
 


Kortet skal bruge et 1x 8-Pin PCI-E strømstik. Der anbefales en 550 watt strømforsyning, men en god 450 watt model kan også gøre det. Kortet har stadig ingen NVLink port og du kan derfor ikke sætte flere kort sammen. 
 


Kortet er udstyret med 3x DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b x1, desværre er der ingen USB Type-C til VR, selvom RTX 2060 Super chippen understøtter det. 

 

 

Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-11-2019 16:24:09
Svar/Indlæg:
1267/38

Godt du er ærlig mht. støj, for det er godt nok den største skuffelse ved kortet. Har et selv.

Havde et 2060 Super Founders Edition før som ikke havde zero-rpm fan mode, men det var langt mere støjsvagt end Gaming X. Hvad får man så i bytte? Svagt højere clocks fordi kernen er på 70 grader i stedet for 80-83 og et cirkus af skiftende farver i kabinettet medmindre du installerer DRAGON CENTER gennem Windows Store.

Køleren har heller ikke masse nok til passivt at holde sig under 60 grader ved e-sports titler. Til gengæld køler den for meget og for hurtigt når blæserne så tændes. Så spiller du League of Legends eller lignende mindre krævende spil så har du et kort der bliver ved med at tænde og slukke for blæserne fordi det konstant ryger over og under de 60 grader der er grænsen. Og når det tænder for blæserne gør kortet det med et rigtigt sus der kan høres. Det er ret forstyrrende når det sker mere end en gang i minuttet.

Når jeg så spiller krævende spil bliver jeg mindet om tiden hvor jeg havde et R9 390 Nitro der kunne sluge 365 watt hvad angår støj. Det er sindsygt forstyrrende.

For merprisen synes jeg ærligt talt det er lidt ringe. De har klasket 2060 køleren på hvad der i princippet er en 2070 chip og bare sendt den afsted. Det er så ringe indstillet fra fabrikken at det nærmest er et krav man i det mindste installerer MSI Afterburner og styrer fankurven selv. Efter blæsern-indstilling har jeg i princippet samme ydelse som mit gamle Founders, med samme støjniveau, blot med fan-off funktion og RGB... For merprisen synes jeg det er noget værre amatørbakseri, og det er bestemt ikke pænere eller bedre bygget end Founders.

Nå ja, og det fylder mere end 2 slots fordi deres plastikpjat skal stikke lidt længere ud, så det er super fedt... Klap klap

Ville ønske flere havde understreget støjen i reviews, men det lader til 18 sider med performance grafer der er ens med 5% variation er mere interessant end hvad der reelt set er forskelligt på produkterne af samme modelnavn..