Test: MSI GeForce RTX 2060 SUPER GAMING X

Grafikkort, NVIDIA  d.  18. november. 2019, skrevet af SDK 1 Kommentarer.  Vist: 6010 gange.

Korrekturlæser: donto
Billed behandling: SDK
Oversættelse: donto

Pristjek på  3675,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: DCS

Software

 

 

MSI Afterburner
 

Der er flere måder at overclocke et grafikkort på. Normalt benyttes der et stykke software, som kan ændre på kortets clockhastigheder og hvis muligt, også hvor mange volt der går til chippen. MSI har de sidste par år ligget i spidsen med deres Afterburner software, der giver mulighed for at overclocke på alle typer grafikkort og ikke kun deres egne. 
 


Sådan ser bruger interfacet ud og det er meget let at benytte. Øverst kan man justere hvor mange volt der skal gå til chippen, og når man overclocker på de større modeller af MSIs grafikkort, tillader den også at justere på strømmen til RAM og AUX. Længere nede er der mulighed for at justere kortets clockhastigheder, samt blæserhastighed. I højre side finder vi en række grafer. Her kan man overvåge kortets temperatur, hvor meget det arbejder, blæserhastigheder og meget mere. Igen kan der aflæses endnu flere parametre, hvis man benytter et MSI grafikkort. Når man skal tjekke om den øgede hastighed er stabil, har Afterburner også et indbygget program kaldet Kombustor, det arbejder på samme måde som FurMark og kan startes via det lille K oppe til venstre. 
 


Inde i settings, kan man ikke overraskende ændre på programmets indstillinger. Her kan du vælge om Afterburner skal starte med computeren, volt-styringen kan slås til og fra, man kan vælge om programmet skal logge informationer og så er der mulighed for at vise informationer om grafikkortet direkte på skærmen eller på keyboardet, hvis man ejer et med denne mulighed. 
Afterburner er mit absolutte favoritprogram når det kommer til overclocking, og sammen med visse MSI grafikkort fungerer det endnu bedre.

 

 

Bonghætte
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-11-2019 16:24:09
Svar/Indlæg:
1270/38

Godt du er ærlig mht. støj, for det er godt nok den største skuffelse ved kortet. Har et selv.

Havde et 2060 Super Founders Edition før som ikke havde zero-rpm fan mode, men det var langt mere støjsvagt end Gaming X. Hvad får man så i bytte? Svagt højere clocks fordi kernen er på 70 grader i stedet for 80-83 og et cirkus af skiftende farver i kabinettet medmindre du installerer DRAGON CENTER gennem Windows Store.

Køleren har heller ikke masse nok til passivt at holde sig under 60 grader ved e-sports titler. Til gengæld køler den for meget og for hurtigt når blæserne så tændes. Så spiller du League of Legends eller lignende mindre krævende spil så har du et kort der bliver ved med at tænde og slukke for blæserne fordi det konstant ryger over og under de 60 grader der er grænsen. Og når det tænder for blæserne gør kortet det med et rigtigt sus der kan høres. Det er ret forstyrrende når det sker mere end en gang i minuttet.

Når jeg så spiller krævende spil bliver jeg mindet om tiden hvor jeg havde et R9 390 Nitro der kunne sluge 365 watt hvad angår støj. Det er sindsygt forstyrrende.

For merprisen synes jeg ærligt talt det er lidt ringe. De har klasket 2060 køleren på hvad der i princippet er en 2070 chip og bare sendt den afsted. Det er så ringe indstillet fra fabrikken at det nærmest er et krav man i det mindste installerer MSI Afterburner og styrer fankurven selv. Efter blæsern-indstilling har jeg i princippet samme ydelse som mit gamle Founders, med samme støjniveau, blot med fan-off funktion og RGB... For merprisen synes jeg det er noget værre amatørbakseri, og det er bestemt ikke pænere eller bedre bygget end Founders.

Nå ja, og det fylder mere end 2 slots fordi deres plastikpjat skal stikke lidt længere ud, så det er super fedt... Klap klap

Ville ønske flere havde understreget støjen i reviews, men det lader til 18 sider med performance grafer der er ens med 5% variation er mere interessant end hvad der reelt set er forskelligt på produkterne af samme modelnavn..