Test: Corsair Ironclaw RGB Wireless Gaming Mouse

Styre-enheder d.  15. august. 2019, skrevet af KleitusIV 0 Kommentarer.  Vist: 3702 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: KleitusIV
Oversættelse: KleitusIV

Pristjek på  599,00
Produkt udlånt af: Corsair
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

 

Corsair Ironclaw RGB Wireless Gaming Mouse er en fysisk stor mus designet til højre hånd. Den er lavet af sort plastic, med et stykke aluminium i fronten, som ser ud til kun at være der for design og ikke for at have en yderligere funktion. Udformning af musen er identisk med Ironclaw med ledning, så pasform i hånden er identisk på dette punkt. Der er dog kommet 3 ekstra knapper til, så fingrene har lidt mere at trykke på. Eftersom musen er trådløs, og har et indbygget batteri, har vægten sneget sig op på 130g, hvilket godt kan mærkes ift. Ironclaw med ledning, der kun vejer 105g. 

Knapperne på musen reagerer hurtigt, og er lette at bruge. Dog er den nye ekstra knap, der er placeret over og mellem "frem/tilbage" knapperne meget underligt placeret, og jeg havde svært ved at se hvilken finger der naturligt skulle bruge denne knap. Det er ikke en knap jeg vil sætte til noget vigtigt i et spil. Hjulet kører let og med tydelige "hak", så man ved når man f.eks. vælger våben, eller hvad man ellers anvender hjulet til. "Klik" med hjulet er stadig tungt, og kræver en del kraft at trykke ned, men det er lidt lettere end på Ironclaw med ledning. Et af mine få kritikpunkter omkring Ironclaw var det tunge hjul-knap, og det er rart at se, at den er blevet lettere med den trådløse udgave, men det er stadig ikke helt super.
 


Ironclaw ses her i både ledning og trådløs udgave side om side. Som man kan se, er der ingen forskel i udformningen af musen, men der er et par ekstra knapper på den trådløse, og der er 3 zoner med RGB i stedet for blot 1.

Bruges de 2 mus med standard-indstillinger, er forskellen at de 2 nye forreste knapper skifter frem eller tilbage i DPI indstillinger, mens de 2 knapper under hjulet skifter frem og tilbage mellem RGB profiler. På lednings-udgaven er dette en cykle-funktion på de 2 knapper under hjulet (hvor den ene cykler gennem DPI og den anden gennem RGB profiler).

Den nye knap ved tommelfingeren mellem "frem/tilbage" knapperne har ikke nogen funktion standard, og man skal derfor selv definere sin funktion. Dens placering er så mærkelig ift. fingrene at jeg nok vil anbefale en makro som man ikke skal bruge særligt tit, og slet ikke i kampens hede, for det er ikke naturligt for ens finger at bøje sig derop for at klikke på den.