Test: Roccat Vulcan keyboard

Styre-enheder d.  13. september. 2019, skrevet af Korreborg 0 Kommentarer.  Vist: 4515 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Korreborg
Oversættelse: jmose

Pristjek på pricerunner 1200,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Design / Layout / Test

 

 


ROCCAT Vulcan har virkeligt et design efter min smag. Det er stilrent, med en nedtonet styling. Det skal forstås sådan, at alt for meget computer tilbehør i dag ligner noget fra transformers, noget som sikkert appellere til det yngre publikum. Der retter dette tastatur sig mere er til den der går op i kvalitet og design. Og som godt vil have RGB, uden en at det bliver noget billigt plastik.
 


Tastaturets overside er i børstet stål, og håndledsstøtten, samt det resterende tastatur er i hårdt plast, som efter min vurdering er af en høj kvalitet. USB-kablet er sleeved, og temmelig stift, hvilket godt kan give lidt udfordringer hvis man er typen som flytter meget rundt på sit tastatur.

ROCCAT TITAN tasterne har jeg ingenting at sætte på. De fungerer virkeligt godt, og er indtil videre de bedste jeg har prøvet, (Det skal siges, at jeg ikke har prøvet så mange forskellige) og tasterne giver tilpas meget modstand til at man ikke konstant rammer tasterne ved et uheld, men ikke så meget at de på nogen måde føles ”træge”, eller at man trykker på tasten uden at den reagere. TITAN tasten kræver 1,8mm tryk dybde for at aktivere, men ROCCAT opgiver ikke hvor meget tryk kraft der kræves. Efter min mening er det i hvert fald en væsentlig bedre tast Cherry MX Speed, som kun kræver 45cN kraft og 1,2mm tryk dybde, men det er et spørgsmål om personlig smag. Selve keycappen er kun i halv højde, hvilket lukker virkelig meget lys ud, noget som jeg godt kan lide, men man vil sikkert syntes at det er for meget.
 


ROCCAT opgiver tasten som silent, hvilket jeg vil mene er en sandhed med modifikationer, da tasten godt nok ikke har en mekanisk kliklyd (hvilket er det de referer til). Men der er kun 3,6mm total frigang i tasten, hvorfor man konstant trykker tasten i bund, og tasten larmer derfor. Så jeg havde gerne set at der havde været indbygget en dæmpning som i visse andre taster. Jeg syntes på ingen måde at larmen er forfærdelig, men efter at have skrevet længere tekststykker kommer der ofte kommentarer, hvis man sidder på f.eks. TS eller Discord, så selvom at lyden ikke er helt forfærdelig, så er det altså nok til at aktivere Voice activation i programmerne hvis man virkeligt går til den.
 


Tastaturet har et par andre uhensigtsmæssigheder, hvor den største efter min mening er de tre små knapper øverst til højre, til at styre lyd, og lysstyrke. Knapperne skal vist forestille at være hvide, men er mere reelt en eller anden afart af blå. Alle taster på nær de tre er RGB, og det er ikke muligt at slukke dem. Det er ikke et kæmpe problem. Men det er i mine øjne ikke godt nok i denne prisklasse. Selv hvis man skruer helt ned for lys styrken er der stadig lys i tasterne. Det ser ikke fandens smart ud når resten af tasterne f.eks. er røde som nedenstående.
 


Og så til en ting som jeg ikke kan vurdere om det udelukkende er et problem med testeksemplaret, eller det er en generel ting, men ind i mellem, så får man en elektrisk summen i fingrene hvis man rører metallet under tasterne. Altså ikke så man får stød, bare lidt summen. Har ikke helt fundet ud af om det kommer på bestemte tidspunkter, men det er noget der er sket fra tid til anden, under hele min test. Det er ikke noget der trækker ned, da det er sjældent at jeg har fingrene der, og fordi jeg ikke kan udelukke at det udelukkende er på test tastaturet.