Test: Aorus CV27Q 27" monitor

Skærme d.  09. oktober. 2019, skrevet af neemos 3 Kommentarer.  Vist: 11886 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  3999,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Proshop.dk

Test

 

 


Skærmen er testet i mit daglige arbejde som skribent på HwT.dk samt i forskellige spil der lige bliver spillet for tiden - PUBG, CS:GO, Portal Knights og Subnautica.

Lige fra man pakker CV27Q skærmen fra AORUS ud, så er man slet ikke i tvivl om det virkelig er høj kvalitet. Alt virker bare virkelig velbygget og nemt at gå til, og selve samlingen af skærmen tog mig under 5 minutter.

AORUS CV27Q skærmen kommer med et hav af forskellige features, som uden tvivl er rettet mod gamer segmentet, som alle har samme mål, nemlig at gøre dig bedre in-game eller ihvertfald give dig bedre muligheder for at vinde.

Skærmen kommer med et 27" QHD panel i 2560x1440 opløsning som er buet (1500R) og dermed skulle give brugeren en mere fordybende oplevelse. Skærmen har 165Hz opdaterings hastighed og 1ms respons tid, begge dele er med til at give en markant bedre oplevelse af billedet på skærmen og er med til at reducere sløringen når du f.eks drejer rundt hurtigt.

Skærmen er, selvfølgelig fristes man til at sige i disse tider, udstyret med RGB, men dog kun på bagsiden og ikke i selve foden på skærmen som AORUS ellers har gjort før. Det er jeg personligt ganske glad for, da det giver hele skærmen et mere stilet udtryk som gør man uden problemer kan bruge denne skærm på kontoret hvis det ønskes.

 AORUS CV27Q er udstyret med Active noise cancelling 2.0 - men hvad betyder det så kan man spørge sig selv. Kort fortalt så har skærmen 2 mikrofoner som lytter til omgivelserne og derefter filtrerer den eventuelt støj fra. Dermed skal ens teammates ikke sidde og lytte til konen der snakket i telefonen i baggrunden eller høre dit nye custom keyboard med clicky switches larme helt vildt in-game.

Men virker det så, eller er det bare en salgs gimmick der skal få dig til at købe en ny skærm. Det virker virkelig godt, og dem jeg spiller sammen med, har nydt ikke at skulle høre ungerne i tide og utide, da de kan lave en del larm herhjemme. Det filtrer det meste af støjen i baggrunden fra, om det er ungerne der larmer eller konen som i skrivende stund står og roder med gryder og pander, så får den fjernet det meste af lyden. 

Der er forskellige settings af ANC 2.0 du kan aktivere, samt du kan opsætte den til om bruger et headset, mic stand eller andre fancy mikrofon opsætninger. Dette er for at softwaren kan finde ud af hvor meget den skal filtere fra af den støj der er i baggrunden.

Black equalizer 2.0, navnet siger næsten det hele, det er en funktion der gør de mørke steder i et spil lysere. De fleste af jer vil nok tænke at så vil alt det lyse jo blive alt for lyst, og det var jeg også meget nervøs for da jeg læste om det. Men hold da op de har virkelig fået lavet en software der kan klare det næsten til perfektion. Der er et par småting afhængig af det spil du spiller, som gør at nogle ting godt kan se lidt funky ud, men helt generelt har det virkelig været en fornøjelse at spille med et på. 

Jeg spiller en del PUBG, og i det spil er det notorisk svært at se sine fjender, men med BE 2.0 har det virkelig været nemt at spotte alle, om de så står i mørke rum, i en skygge eller noget hele tredje. Jeg kan høre mine teammates brokke sig over "ham kunne de virkelig ikke se" men hvor jeg helt uden problemer har kunne spotte dem og dermed også nedkæmpe dem hurtigt og effektivt.

Også her har de sørget for at du kan indstille det i forskellige levels afhængig af hvor mørkt det spil du spiller er. Det giver en mulighed for at tilpasse det til lige dit behov og det er supernemt at justere, enten via den medfølgende software eller via on-screen displayet in-game.

Når det kommer til komforten, så har GIGABYTE selvfølgelig også tænkt på det, og skærmen kan indstilles stort set som man ønsker det. Du kan køre skærmen hele 130mm op / ned, den kan drejes 20 grader til hver side samt tiltes fra -5 grader til +21 grader

 

På næste side kommer konklusionen på AORUS CV27Q

 

 

SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-02-2020 18:35:50
Svar/Indlæg:
3006/103

Gid de gad lancere den i en større version.Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af SoundWave d. 28-02-2020 18:37:52.


neemos
 
Chefredaktør
Tilføjet:
27-03-2020 16:39:22
Svar/Indlæg:
1126/307

Vi er helt enige, en 34" skærm med samme funktioner ville gøre mig ganske lykkelig og våd i trussen :DBurgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-03-2020 23:01:02
Svar/Indlæg:
5568/1198

Samme skærm, men med et G-sync modul, så ville jeg rigtig godt overveje den, også selvom den ville blive 800-1000 kr dyrere med omtalte g-sync.

Dette lyder til at være det tætteste man kommer på et OLED billede, og det sanver jeg helt vildt på PC, efter jeg har købt OLED til stue-alteret.