Test: Scythe Mugen 5 TUF Gaming Alliance

Køling d.  24. september. 2019, skrevet af Gripen90 1 Kommentarer.  Vist: 4599 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Gripen90
Oversættelse: jmose

Pristjek på Pris 400,00
Produkt udlånt af: Scythe
DK distributør: n/a

Design / Layout

 

 

Designet er et man kender, og det er gennemstestet og gemmenprøvet af Scythe af flere omgange, og det er slet ikke dårligt. Vi ser en Mugen 5 cpu køler, der har fået en æstetisk overhaling til RGB siden.
 


Når man ser på køleren så er den ikke at samme voldsomme kaliber at se på som nogle af de større heatsink løsninger, men det behøver ikke at være nogen dårlig ting. Kvaliteten af køleren føles høj og kølleribberne har forholdsvis afrundede kanter, så man skal ikke være bange for at skære sig på dem.
 


Om man kan lide det nye design er i høj grad op til en selv. Men den transparente top og med gule accenter kombineret med sort på selve blæseren, så har køleren et meget unikt udseende. Man kan næsten fristes til at det virker lidt 80'er Formel 1 agtig (red. egen vurdering). Der er et pænt mellemrum ved køleribberne til at luften kan passere igennem uden for megen modstand. Designet er ifølge Scythe lavet til at optimere varme afgivelsen ved minimal modstand.
 


Når blæseren er monteret så dækker den hele profilen og den sidder godt fast med clipsne så den ikke ruger nogen steder. Det er muligt at justere blæseren op og ned i højde, men det burde ikke være nødvendigt da kølerens base er lavet med et offset så den ikke rager ind over ram soklerne på bundkortene.

Blæsen er sort, transparent og med gule gummi indsater til at dæmpe vibradtionerne. Scythes Kaze Flex blæserne plejer at være effektive og støjsvage selv ved høje rpm tal, så det håber vi også går sig gældende her. Det er en 120mm Scythe Flex Kaze PWM fan, så man har mulighed for selv at lave en fanprofil i BIOS ønsker man at tilpasse støj og hastighed selv.
 


Ser man på bunden af køleren, så er den velpoleret og meget flad. Vi ser, at der er hele 6 heatpipes til at føre varmen væk. Det er faktisk mere end vi ser ved andre high end luftkølere.
 


Overordnet kan man godt se at her gemmer sig en Mugen 5 i et nyt omslag.
 


Selvfølgelig i en tid med RGB, så klare både CPU køler og blæser dette. Via software som Asus Aura Sync eller MSI Mystic Light kan man indstille hele kølersættet til den farve man ønsker eller om det skal være pulserende beats.
Desværre understøtter testplatformens bundkortet ikke disse nymodens RGB funktioner, så derfor kan jeg ikke tage billeder af det i brug. Men i kan få en lille ide om hvordan det ser ud her:
 

 

 

bauner
 
Passiv Hwt crew
Tilføjet:
24-09-2019 10:33:13
Svar/Indlæg:
844/71

Super fed artikel.